Jump to content

krist

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  ingelmunster
 1. krist

  kleigrond serre

  Hallo, Ik heb al een paar jaar een klein serretje met plasticfolie, maar nu kijken we naar een grotere serre uit glas. In de oude serre hadden we 2 lange bakken gemaakt met potgrond erin. Nu vraag ik mij het volgende af, de grond in de tuin is kleigrond. Zou ik beter nu in de nieuwe serre rechtstreeks in die kleigrond telen of hou ik die bakken met potgrond? Kan ik eventueel die potgrond mengen met de kleigrond zodat die beter bewerkbaar is? Wat is het beste?` Alvast bedankt.
 2. Eigenlijk 2 maal biologische mest gegeven speciaal voor tomaten. Hoor in mijn omgeving dat er nog mensen zijn met hetzelfde probleem.
 3. Had ik ook al ergens gelezen, maar ik zie geen bloemetjes, dus dat gaat al moeilijk. Aardbeien lukken wel redelijk moet ik zeggen, tenzij dat bij deze anders werkt??
 4. Meestal staat hij wel dicht, maar probeer die zoveel mogelijk wat te verluchten. Probeer is wat dat de wind juist aan de kant zit van de opening en de wind er dan vrij spel in heeft.
 5. Ik heb al van 10 mei tomatenplanten in de plastieken serre staan. Die zijn goed gegroeid tot anderhalve meter al. Na een tijdje kwamen er bloemetjes aan, maar die verdorren precies en tomaten krijg ik ook niet. Bloemetjes zijn nu niet meer te zien. Wat zou er verkeerd kunnen zijn? mercikes
 6. Bedankt iedereen voor de hulp en de goede info, ook wat betreft websites. Het begint precies toch wat te kriebelen om toch maar met zaad te gaan werken in plaats van plantjes. Die willen soms ook niet lukken en kosten inderdaad het veelvuldige van zaad. Hmmm, nog alles eens goed doorlezen en laat de lente maar beginnen, de zin om te starten is er in ieder geval al. Thanks.
 7. Hallo, Dit jaar gaan we er hier echt voor, groenten uit eigen tuin, volgens de vierkante meter moestuin. Dit jaar zouden we het liefst starten met plantjes die je kan kopen, dus met zaadjes wachten we nog liever wat tot een volgend jaartje. Is het een algemene regel dat je niets mag planten tot na de vorst zoals de vele kruiden "peterselie, basilicum,.. en sla, venkel en ga zo maar verder. Of zijn er ook groentjes die je koopt in plantjes die je toch al vroeger mag planten. Op de ene plaats lees je het zo, op de andere plaats anders en op de duur weet je het niet meer. Wat ik wel zie dat zaadjes toch al voor de laatste vorst de grond in mogen en soms, zoals spinazie en wortelen, al veel vroeger in de grond mogen voor de laatste nachtvorst. Kunnen die dan tegen de vorst of is het zo dat zolang het zaadje niet gekiemd is dat die vorst geen kwaad kan. Ik heb zo een 100 tal vakjes van 30 op 30, dus ik kan al wat planten. Dank u wel.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...