Jump to content

bert Eismann

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Antwerpen
 1. Update passieflora 6/04/16: De passieflora doet het minder goed dan verwacht , Hij krijgt wel veel scheuten en groeit nog tamelijk goed maar veel bladeren beginnnen toch wag af te zwakken. En beginnen sporen te tonen van droogheid en zilveren vlekken.
 2. beste, Ik heb zo'n 8 weken geleden een avocado pit in een glas met water gezet , mijn kat had deze 4 weken geleden omver geduwd waarna de pit in 2 delen was gesplitst , dit is trouwens als de 2de keer en de eerste keer had ik het gewoon weggegooid omdat het niet herpakte , ik had ook niets anders gedacht eerlijk gezegd maar nu blijkt het toch wel te herpakken tot mijn verbazing , mijn bedoeling is om het echt een boom te laten worden maar of dat ook gaat worden in dit geval weet ik niet , misschien hebben jullie meer kennis erover . Ik vind nergens iets hierover , wat ik vaak zie is dat je voorzichting moet zijn met de pit , hier is het alles behalve dat maar gaat dit nu ook gewoon zoals een een andere pit groeien of ga ik problemen ondervinden na een tijd MVG Bert.
 3. Mij wordt er ook gezegd dat ze na 2 jaar beginnen te bloeien , prachtige bloemen trouwens! Ik heb wel schrik dat het te groot gaat worden want hij blijft groeien ondertussen al een 2de stok geplaast en ja hoor , het is er al meteen rondgewikkeld dus ik moet toch iets goed op vinden welk systeem pas jij toe op je plant? Het staat inderdaad in het zuiden, eigenlijk nooit buiten geweest trouwens, het kan zijn dat je gelijk hebt want hij krijgt heel veel zonlicht per dag en de temperatuur is ook aan de hoge kant achter het glas, ik dacht dat het tropische planten waren. Nu zet ik de plant soms op een iets koeldere plek zonder al te veel zonlicht , ik heb de indruk dat de bladeren veel stijver staan zo.
 4. Ik heb een passieflora plant die ondertussen ongeveer anderhalve meter hoog is . Het idee om deze te planten kwam doordat ik een passievrucht at als dessert in een restaurant , de eerste maanden kwam er niets uit maar toen ik het gedoe net wou weggooien zag ik een toch iets klein uitkomen en heb ik deze onmiddelijk geplant. Daarna het ik het plantje een beetje verwaarloosd en was de groei wat geremd voor 2 maanden. Ik was verbaasd hoe goed het groeide toen ik het had verplant , momenteel ziet het plantje er redelijk gezond uit en groeit het ook snel maar de laatste dagen is het bovenste gedeelte van de plant flink aan het uitdrogen , best vreemd vindt ik aangezien de rest van het plantje normaal is. Iemand die raad kan geven? MVG Bert.
 5. Kan het zijn dat het al zo gesnoeid geweest is? hoe haal je dat bloesem weg? Ik heb trouwens ook nog 2 andere appelbomen van jawel de aldi 1x jonald en 1x golden delicous , als ik de aldi moet vertrouwen zouden ze 2 jaar oud zijn. Omdat ik niet zo lang wou wachte heb ik dus grotere boompjes gekocht bij een tuincentra ik had liever die soorten ook trouwens.
 6. bedankt voor je info! Ik ken er heel weinig van eerlijk gezegd en liefst zou ik ook een mooie boom willen hebben maar ik heb altijd weinig geduld. dus ik denk dat ik dit laat staan... Ik heb daarnet nog foto's genomen van de koppen.
 7. beste, Ik heb een week geleden 2 appelboomkes gekocht in een tuincentra (Rijmenants) 1x Cox orange en 1x elstar, nu vraag ik me af hoe oud de boomkes zijn en wanneer ik dus vruchten heb, een meneer zei tegen mij dat het laagstam bomen zijn maar hij wist het zelf niet goed ik had liever halfstam bomen gehad maar zo erg is dat nu ook ni. MVG bert.
×
×
 • Create New...