Jump to content

Thtsm

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Westerbroek
 1. Hallo allemaal, Ik heb afgelopen jaar een stelling gebouwd op een zonnige plek van drie verdiepingen hoog voor mijn aardbeiplanten in bakken. Dit werkt uitstekend, maar dit is de eerste winter op deze manier. Ik heb ook een koude kas, heeft iemand enig idee of het juist verstandig is om de aardbeiplanten daarin te laten overwinteren of juist niet? Alle advies is welkom! Alvast bedankt =).
 2. Hallo allemaal, Bij mij in de kas doet zich een voor mij vreemd fenomeen voor. De bladeren van verschillende planten worden paars/blauw achtig en gaan wat slapjes hangen. Hopelijk is er iemand die weet wat het probleem is, en natuurlijk hoe dit opgelost kan worden. De planten staan in een kas, niet op de tocht oid. De foto's spreken helaas voor zich.. Alvast bedankt voor de hulp!!
 3. Heel erg bedankt voor de reactie. Ik heb gewone potgrond gebruikt en ze staan inderdaad op het zuid-oosten. Dagelijks geef ik ze water. Is het beter om ze meer water te geven zodat de grond constant vochtig is? Vorig jaar heb ik exact hetzelfde ritueel gedaan zaaien in potgrand-zonnig en warm plekje-15mei de kas in. Toen groeiden ze allemaal veel beter, ik snap er niks van.
 4. Hallo allemaal, Ik zit vreselijk in de stress wan mijn tomatenplantjes lijken maar niet te groeien. Ik heb ze op 1maart binnen gezaaid en in een warme zonnige vensterbank gezet. De temperatuur waar ze in verkeren varieert tussen de 20 en 25 graden. Op de foto is ook te zien dat ze een beetje rood lijken te kleuren. Het zijn allemaal verschillende soorten. Heeft iemand enig idee waarom ze maar niet groeien, en nog veel belangrijker: wat kan ik er aan doen?! Graag hoor ik jullie gedachten en ideeën hier over. Alvast heel erg bedankt! Groetjes Nikki
 5. Begrijp ik hieruit dat het zeer onverstandig is om door te spitten met paardenmest? Of kan ik de mest eerst ongeveer 2 maand laten liggen en dan doorspitten? Ben nog een groentje op tuinier gebied..
 6. Bedankt voor de reactie, Een jaar geleden was het een weiland waar niks aan gedaan was 10 jaar lang. Vorig jaar is het weiland gefreesd en voorzien van een mengsel compost. Wij hebben veengrond waarop wij druiven, bonen, aardappelen, fruitbomen, aardbeien,courgetten kweken af gelopen zomer. Deze zomer gaan wij dat weer doen. Zijn alleen aan het zoeken wat we met mesten nu moeten gaan doen.
 7. Hallo allemaal! Ik kan paardenmest krijgen dat ligt sinds september 2016. Is dit geschikt om nu op de moestuin en in de kas te doen, en later door de grond te werken? Alvast vriendelijk bedankt voor de reacties!
 8. Hallo allemaal, Vorig jaar heb ik mijn aardappels gerooid toen er in de plant (stengel en blad) phytophtera zat. De aardappels zelf leken beslist niet aangetast. Kan ik deze aardappels dit jaar wel gebruiken om te poten? Groet, Nikki
 9. Hallo mede kas liefhebbers, Momenteel ben ik een kas aan het bouwen van 8x3.5 meter. Helemaal fantastisch natuurlijk, maar ik weer alleen nog niet wat een goed systeem is om het spul water te geven. In de kas beschik ik over zowel stroom als een wateraansluiting. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervaringen zijn met het water geven in een kas. Is bijvoorbeeld een druppelsysteem handig, of een sproeisysteem? Alle tips en trucs zijn welkom!
 10. Hartelijk dank voor alle reacties, super! Zijn er toevallig nog tips om spint eenvoudig en snel te bestrijden?
 11. Hallo allemaal, In de kas heb ik een bepaald soort ongedierte zitten die mijn aubergine planten compleet overnemen. Ter bestrijding heb ik er al een zeer sterk knoflookmengseltje op gesproeid, maar daar geven ze niks om. Op de bladeren maken ze en soort spinsels, zie ook de foto's. Als ik deze spinsels vernietig zijn ze in enkele uren weer terug. Het zijn duizenden minuscule gelige/oranje beestjes. Heeft iemand enig idee wát het is en hoe ik ze kan bestrijden? Ook heb ik op de tomatenplanten, die er vlakbij staan, al enkele beestjes gespot. Hopelijk heeft iemand het verlossende antwoord. Alvast bedankt en groetjes, Nikki
 12. Het gaat om het soort Konsa en Delikatess. Heb de zaadjes bij de Lidl gekocht.
 13. Het zijn als het goed is geen mini komkommersoorten, en momenteel zijn ze wel héél mini: een centimeter of 3-4.
 14. Hallo allemaal, In de kas heb ik meerdere komkommerplanten staan. Ze groeien fantastisch en hebben inmiddels het dak bereikt dus worden ze nu verder horizontaal geleid. Alleen, de komkommers zelf groeien niet. Er zitten voldoende minikomkommers aan de plant, maar die zijn al wekenlang van hetzelfde formaat, zie ook de foto. Dagelijks krijgen de planten water. Is er misschien iemand die enig idee heeft wat ik verkeerd doe en weet hoe ik het kan verhelpen?
 15. Thtsm

  Oogst stokbonen

  Ojee, in dit bericht bedoelde ik de Stambonen in plaats van de stokbonen.
×
×
 • Create New...