Jump to content

candysurprice

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Geesteren

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik was eigenlijk op zoek naar verschillende soorten sla en kwam op dit topic terecht. Het boek stond toevallig al op mijn leeslijst van de bieb. Ik vind de foto’s allemaal erg leuk! Gezien de nu nog beperkte ruimte ga ik het ook eens proberen. Bedankt voor het leuke filmpje.
 2. Daar heb ik zelf ook al eens over nagedacht en ik ga het denk ik volgend jaar maar eens proberen. Het zal een uitdaging worden want de boom is aardig aan de maat. Ook heb ik gelezen over het bacteriepreparaat Bacillus thuringiensis. Je leest inderdaad dat het heel lastig te bestrijden is, en dat klopt ook! Heb al jaren geen pruimen ondanks de rijke bloei en vele kleine vruchten. Baal er als een stekker van! Wil misschien ook contact gaan opnemen met een hoogstam werkgroep hier in de buurt. Bedankt voor je advies!
 3. Al jaren tracht ik van de pruimenzaagwesp af te komen en ook onze mooie perenboom geeft de laatste jaren geen vruchten meer. Hier nog iemand tips? Momenteel lopen er kippen onder de bomen in de hoop dat die hier en daar nog wat weg vangen maar er is geen pruim die niet is aangetast. [emoji17] Bij sommige lijkt het wel of ze verbrand zijn, ze zijn helemaal zwart geworden. Wat de perenboom betreft zijn veel peren aangevreten maar een aantal die aan de boom hangen lijken ook te verdrogen.
 4. Het betreft een Gravenstein appel en Giesser wildeman. Ik dacht ook vraat eerst maar er loopt niets bij ons in het weiland. Ik moet wel zeggen dat de boom dit vorig jaar ook al had. Ik ga nog maar even afwachten en anders ga ik ze in het najaar ruimen...
 5. Ai, dat klinkt niet zo mooi. Kan dit ook overgaan op andere bomen?
 6. Hoi Iwan, Het is niet door snoeien ontstaan. Het zit echt aan de stam. Maar dank voor je bijdrage.
 7. Zou dit vorstschade kunnen zijn of toch iets anders? En ik zie op een aantal bomen deze mospluimpjes, is dat erg?
 8. Bedankt voor je uitgebreide informatie, hier kan ik zeker iets mee. Ik had wel foto’s van alle kanten gemaakt maar dacht dat dat een beetje teveel van het goede zou worden. Maar zal ze toch nog even posten met toelichting. Hieronder een rode Boskoop geplant voorjaar 2016. Van onderstaande boom twijfel ik of het een pruim betreft. Dubbele meikers Betreft een appel, ik denk notaris Appel-Elstar geplant voorjaar 2016 Gravensteen appel- boom leek aangevreten en uiteindelijk bleek 1 gesteltak zo beschadigd dat we hem moesten verwijderen. De boom is nu niet meer mooi in balans, nog tips? Peer, inderdaad Gieser Wildeman. Zou het helpen om alle vruchthout te verwijderen of is dat onzeker?
 9. Hoi, Alvast bedankt voor je reactie. Ik dacht dat het slim was de eerste jaren sowieso te snoeien zodat de bomen ook harder groeien. De draadjes waar jij op doelt geven een beetje een vertekend beeld op de foto. Ze zijn zeer zeker niet ingegroeid. Fijne avond!
 10. Kan ik nu nog onze fruitbomen snoeien? Ze zijn 4 jaar oud. Met name de eerste 2 jaar hebben ze het lastig gehad. Kan iemand mij ook nog tips geven qua snoei. Heb inmiddels veel gelezen en een cursus 1 jarige bomen gehad maar blijf het moeilijk vinden.
 11. Dankje wel Harms. De Oostindische kers heb ik nog niet geprobeerd. Ik ben benieuwd hoe het dit naar gaat.
 12. Hoi, Bedankt voor de informatie. Ik heb hier wat foto’s van voorgaande jaren. Ik heb al het product Pireco geprobeerd. Er hebben al kippen onder de boom gelopen maar het blijft heel lastig om ervan verlost te worden.
 13. Dank jullie wel allemaal, ik zal er eens een topic aan wagen!
 14. Hallo allemaal, Ik ben Marieke. Al een tijd lang lezend lid maar nu toch iets actiever. We wonen sinds 7 jaar buitenaf en elk jaar kriebelt het weer opnieuw om een moestuin te starten. Vorig jaar met 2 grote bakken en nu met een extra stukje tuin erbij. We zijn de buitenboel nog volop aan het herinrichten en vanwege jonge kinderen en een baan wil ik het niet meteen te groot maken. Ik ben met een moestuinplan begonnen maar vind het best lastig. Wensen en zaden te over alleen niet heel veel plek . In onze tuin staan de volgende fruitbomen: peer, appel en pruim. De pruim heeft helaas nog nooit voor lekkere vruchten gezorgd omdat we erg veel last hebben van de Zaagwesp (dus als er iemand is met biologische tips hoor ik graag). Aan de huismuur hebben we een Japanse wijnbes staan die elk jaar voor heerlijke vruchtjes zorgt. In het weiland hebben we enkele jaren geleden enkele fruitbomen aangeplant. Aangezien de grond hier erg schraal is hebben die wat moeite gehad. Nou dit was het tot dusver. Laten we allemaal hopen op een vruchtbaar jaar!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...