Ga naar inhoud

smiley

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    4050
  1. Nee, Toevallig opgekomen zo hoor. Ineens sloeg me dat te binnen. Iedereen heeft zo van die momenten he.
  2. Voor het grootste deel correct Oscar. Knap dat je dat weet (alhoewel ik denk dat je het ge copy paste hebt haha, zo een beetje een vermoeden) Kunnen veel mensen nog iets van leren Met een bodemstaal zit je wel safer, kan je tekorten aan voedingsstoffen ook te weten komen. Zoals de Heer Liebig ooit zij.... Een plant groeit maar zo snel als het element dat het minst in de bodem voorkomt (de 'Wet van het minimum' )
  3. Zet er blauwe bessen op als ze goed groeien, te zuur haha Gewoon bodemstaal laten nemen dan weet je ineens alles over jou grond in kwestie en krijg je vaak nog eens een bemestings / kalkadvies. Heb al een leembodem moeten analyseren en die had pH 4,14..... die zat er zwaar onder zeker voor leem. Je kan er echt van verschieten. Staal opsturen en laten analyseren dus dan weet je het voor meerdere jaren kun je kalkbemesting in de juiste mate toevoegen ook. Van die indicatorplanten dat is allemaal leuke propaganda maar het werkt niet. Zoals je vast al weet heeft elk grondtype een andere pH range.
  4. Dat heb jij heel goed begrepen. Tenzij jij gedestileerd water hebt... een droogstoof..een schudtafel..1mol per l kcl oplossing mengt in glaswerk... en over eik vloeistof beschikt en een naald pH meter voor grond... dan wel natuurlijk... Normaal pak je ook meerdere stalen die je dan mengt ...niet zo simpel dus... nauwkeuriger maakt ook niet uit als je de stappen ervoor niet toepast en mengt met kraantjeswater wat een ph 8-9 ofzo heeft en veel kalk inzit.. grondwater (regenwater) pH 5,3 -5,7 dus ook groot verschil in grond logicka zelve...gedestileerd water 6,7-6,9 is stabiel en kan dus wel gebruikt worden als vloeistof en om oplossingen in te maken en je machine te eiken.
  5. Geldverspilling zijn allemaal onbetrouwbaar... goed voor pH van water daar stopt het. Als je weet wat er bij kijken komt begrijp je waarom het onbetrouwbaar is. Allemaal onbetrouwbaar met verschillen van 2-3 pH in totaal. Werken ook met gedestileerd water en die naalden moeten ge-eikt worden. Met speciale vloeistof... Grond moet geschud worden heele dag...Eerst in een droogstoof...Enzovoort...
  6. Zoiezo niet betrouwbaar. Meten ze via pH KCL. Staal verzenden voor bodemonderzoek. kost wel iets maar direct een goed resultaat. Meting via pH KCL verschilt 0.2 tot een 1.1 in pH van een gewone meter. Stalen worden ook eerst gedroogt enzovoort. Komt omdat wortels zuren afgeven die de H ionen opgeslagen in de bodemdeeltjes vrij doen komen. Waardoor dus zuurder is. Verder geven ze je grondsoort en tekorten. Papier zeker niet gebruiken de grond zal de kleur aantasten en is alles behalve realistisch. Test mee gedaan in labo en verschil van 2pH. Omdat elke +1ph een verschil van 10 keer zuurder of minder zuur is.. dus gigantisch. Voor water werken deze meters maar niet voor grond. Ook andere methodes getest in labo, verschil is en blijft gigantisch. In die labo's gebruiken ze zeer dure pH naaldmeters ook niet zomaar aan te kopen, kosten over de 1000 euro.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...