Ga naar inhoud

Ugor

Members
  • Aantal items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ugor

  1. Ik heb dit seizoen tomaten in zakken potgrond gezet. 40 liter per plant. Ik heb ongeveer 10 tomaatjes gehad met neusrot, terwijl ik op dat moment erg regelmatig water gaf. Toen de eerste rode tomaten zichtbaar waren ben ik alleen nog maar water gaan geven als ik echt aan de bladeren zag dat ze dorst hadden. Sinds de rode tomaten heb ik geen enkele tomaat meer gehad met neusrot, ondanks temperaturen van meer dan 35 graden en wat wind. Hoe kan dat eigenlijk?
  2. Kan die vlieg schadelijk zijn voor de planten, of is ie onschuldig? De potgrond is geen enkele keer droog gewees. Ik heb hem dagelijks water gegeven. Kan het ook het tegenovergestelde zijn geweest? Dat ik teveel water heb gegeven? Of kan het liggen aan de vloeibare meststof, want die heb ik even daarvoor toegediend (dag of wat ervoor). Ik knip regelmatig ook de uitgebloeide bloemen eruit.
  3. Er is denk ik iets niet goed gegaan met posten, want ik had de foto's wel geselecteerd maar niet toegevoegd aan het bericht. Maar ik ga ze opnieuw toevoegen Ik heb ze vloeibare meststof gegeven van DCM voor huis en tuin. Verdunt tot 3ml per liter.
  4. Een aantal van de zomerbloeiers die ik in potten en bakken heb staan gaan achteruit en zien er steeds minder mooi uit. Dat terwijl ze tot een week geleden juist erg goed groeide en vol bloemen zaten. In houten bak waar 8 zomerbloeiers in staan heeft er eentje het ook al begeven. Die begon vanaf het hart van de plant af te sterven. Ik zag op een aantal planten ook van die witte dingetjes, daar heb ik een foto van geprobeerd te maken. Je ziet op de foto ook hoe schraal ze ineens geworden zijn qua bloemen. Ik heb wel telkens uitgebloeide bloemen weggehaald en elke dag water gegeven. 1 juli 7 juli De witte dingetjes
  5. We wonen sinds een jaar in ons huidige huis. Gedurende dat jaar zijn er al een halfvol potje vol glasscherven omhoog gekomen uit de grond. Ik ben hier niet erg blij mee ivm ons kindje en de hond die zich eraan zou kunnen bezeren. We willen het liefste het stukje zand wat naast de border ligt gaan voorzien van grasmatten, omdat dat lekker is voor de kleine om op te spelen. Nu had ik het idee om een laagje af te graven en dan een worteldoek of gronddoek neer te leggen. Daar overheen compost met wat bentoniet en dan de matten. Dit doek houdt dan het stijgende glas tegen. Maar klopt dit ook of werkt het in de praktijk anders? En hoeveel ruimte moet er zitten tussen het doek en de matten om redelijk te kunnen groeien? Het gaat om zo'n 10m2 gras.
  6. Mijn tomatenplanten hebben dit ook. Sowieso zien een aantal van de tomatenplanten er behoorlijk misvormd uit, maar er hangen wel al behoorlijk veel groene tomaten in.
  7. Een aantal maanden geleden heb ik een border gemaakt waarin ik verschillende planten heb gezet. Het zijn allemaal planten die verplaatst zijn, dus de kluit is daardoor beschadigd. Er gaat om de volgende planten: - 3 grotere hortensia's - 2 pioenrozen Daarnaast heb ik een jonge clematis geplant. Tijdens het maken van de border heb ik zo'n 300 liter tuinaarde toegevoegd en een paar kilo gedroogde koemestkorrels. De vorige bewoner hebben volgens mij nooit bemest. De grond leek namelijk erg schraal voordat ik de tuinaarde erop gooide. Het is zandgrond. Om de planten wat te helpen zou ik voedingstoffen aan de grond willen toevoegen, ook omdat ik denk dat het door de zandgrond snel wegspoelt. Wat voor bemesting raden jullie aan om nu te geven?
  8. Dankjewel voor je tips, ik ga ze even op Google opzoeken om te kijken hoe ze eruit zien. Het is een smal strookje van ongeveer 50 cm. Maar ik kan het ook wat breder maken, bijvoorbeeld 75cm. Langs die kant van de schutting is het nog betegeld, maar ik wil wat minder bestrating in de tuin (op het terras aan het huis na).
  9. Onze tuin ligt op het noordwesten. De zon hebben we 's ochtends achter in de tuin staan die dan gedurende de dag dichter naar het huis komt. Aan het einde van de dag staat de zon op de gevel van het huis. Ik vind dit een erg prettige ligging. Alleen heb ik 1 dingetje waar ik niet helemaal uit kom. Ik wil namelijk graag langs de schutting aan de zuidwest kant graag een smalle border met bloeiende planten willen aanleggen. Aan de andere kant van de tuin, de schutting aan de noordoost kant, staan mooie grote hortensia's en pioenrozen. Die doen het goed, maar die hebben ook de hele dag volle zon. De zuidwest kant heeft net een strookje langs de schutting waar de schaduwlijn van de schutting loopt, maar het zou mij zo mooi lijken om daar ook wat bloeiende planten te hebben staan. Ik heb deze planten al gevonden, maar weet niet of het wat is: -Ooievaarsbek -Kaukasisch Vergeet-mij-nietje Een paar andere bloeiende schaduwplanten die ik gezien heb zijn erg giftig. Deze wil ik niet in de tuin ivm kinderen en onze hond. Klimplanten tegen de schutting vind ik niet zo'n goed idee, omdat de schutting er nog erg mooi uit ziet en er pas 2 maanden staat.
  10. Dankje Bit voor je uitgebreide uitleg. Het zijn denk ik de tweede die je noemt, de boeren hortensia. Als ik het goed begrijp kan ik straks na de vorst de takken wegknippen tot aan de eerste knoppen, ook wanneer de eerste knoppen pas een aantal vertakkingen naar beneden zitten? Ik bedoel, dat je dan soms best een groter stuk wegknipt dan alleen de oude bloem?
  11. Hebben ze dan nog wel tijd genoeg om tomaten te geven (die rood zijn )? Of is dat geen probleem? Want dan zou ik ze bijvoorbeeld eind april binnen kunnen zaaien? En geldt dat ook voor komkommers, wat die heb ik ook gekocht. Ik was namelijk echt bang weer telaat te zijn ermee. @geedee, dus dat kan ook dan? Want dan zet ik ze voor een raam waar ze niet in de weg staan.
  12. En als ik ze tot die tijd binnen zet voor een raam waar de zon niet direct binnen schijnt, is dat voldoende? Of worden het dan van die lange slappe plantjes?
  13. Ik heb zojuist deze gekocht bij de boerenbond. Die ga ik in van die plastic kweekbakjes voor het raam zetten met kiemgrond. Wat ik me wel afvraag is of ik ze over een week of twee kan uitplanten in de volle grond, of buiten in potten? Want ik heb geen kas buiten.
  14. De oude bloemen wil ik gaan verwijderen uit de hortensia's, zodat de nieuwe knoppen alle ruimte hebben om te gaan groeien. Nu vroeg ik mij dus het volgende af; als de eerste knop die ik tegen kom vanaf de uitgebloeide bloem een heel stuk naar beneden zit, is het dan aan te raden hem daar te knippen? Want anders zit er een heel stuk kaal hout zonder knoppen boven. Ik heb een foto toegevoegd om mijn vraag te verduidelijken.
  15. Dat is inderdaad een enorm complete handleiding, dankjewel!
  16. Dit jaar wil ik optijd zijn met de tomaten, want vorigejaar had ik vooral groene tomaten aan het einde van het seizoen [emoji14] Welke cherry tomaten raden jullie aan? Ik heb niet heel veel verstand van tomaten telen, dus een makkelijk ras zou voor mij wel aan te raden zijn denk ik. En als ik dan zaadjes heb, moet ik die nog op de vensterbank laten ontkiemen of kan dat meteen buiten? En m'n laatste vraag: ik las over de mogelijkheid om een tomatenplant rechtstreeks in een zak potgrond te kweken. Is dat aan te raden? Ik heb nog een aantal 40L zakken tuinaarde van Florella, is dat geschikt? En moet ik ze dan af en toe wat gedroogde koemest geven?
  17. Sinds kort zijn we verhuisd naar een woning met daarbij een tuin. De vorige bewoner had daar wat boompjes en planten staan, waarvan we er een paar hebben weggehaald en een aantal hebben laten staan. We hebben andere plannen voor de tuin, maar dat komt later nog. Nu komen er over heel de tuin groene dikke bladeren omhoog en ik kan op internet niet echt vinden wat het nu werkelijk is voor plant. Het lijkt qua omschrijving op Lelietje van Dalen, maar ik vermoed dat het iets anders is. Ik hoop dat iemand hem kan identificeren [emoji4]. Ik heb ook nog een andere woekerende plant, die stond tegen de schutting aan. Deze heb ik meteen vanaf het begin weggehaald, maar komt ook overal omhoog uit dikke wortelstokken. Er staat me bij dat iemand zei dat het misschien een wilde wingerd is, maar ik weet niet of dat wel zo is. Met Google kom ik er ook niet uit. Daar heb ik ook een foto van bijgevoegd. Tot slot bedacht ik me tijdens het typen van deze post dat ik erg benieuwd ben naar de naam van een boompje in de tuin. De bomen herkennen websites geven me telkens niet het juiste antwoord. Hopelijk kan iemand mij wat kennis bijbrengen [emoji1]
  18. Dank voor jullie tips, ik heb de bladeren met vlekken weggehaald. Ik las dat je een mengsel van melk en water kan sproeien op de plant, is dat ter voorkoming of kan dat op de bladeren die al vlekken hebben? De planten in de bak staan qua zon gunstiger dan de planten in de volle grond. Dus wat je zei over voeding lijkt mij dan het meest waarschijnlijk. Daarom heb ik er een flinke laag potgrond bijgedaan. Dezelfde als er al inzat. Hopelijk kleuren ze bij.
  19. Hallo, In mijn tuin heb ik een bak staan met daarin twee komkommerplanten. Daarnaast heb ik de overgebleven zaailingen in de volle grond gezet, omdat ik het zonde vond om ze weg te gooien. De komkommerplanten in de bak heeft lichter gekleurde bladeren en zelfs wat gele bladeren. De planten in de volle grond hebben een donkerdere groene kleur. Wat zou dat kunnen betekenen? In de bak heb ik Dcm Potgrond Ecoterra Groenten gebruikt. Rondom de planten in de volle grond heb ik ook een kleine hoeveelheid van deze potgrond gedaan. Sommige bladeren van de planten in de volle grond hebben wel witte vlekken. Ik kan niet goed achterhalen aan de hand van omschrijvingen op internet waar de planten last van hebben. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.
  20. Ugor

    Tomaten 2017

    Hoi allen! Dit is m'n eerste post, want ik ben nieuw hier. Ik zocht al een tijdje een forum waar ik veel informatie uit kan halen over groenten kweken in eigen tuin, omdat we sinds kort verhuist zijn van een appartement naar een huis en tuin. Een week of drie geleden had ik zaadjes voor tomatenplanten gezaaid, kleine snoeptomaatjes worden het. Nu zijn ze nog niet heel groot, 10cm hoog. Omdat ze moeten worden verpot heb ik een kweekbak gemaakt, van ongeveer 60 liter inhoud. Maar eigenlijk vind ik het zonde om daar kleine plantjes in te zetten en wil ik liever wat grotere tomatenplanten. Kan ik nu nog kleine tomatenplanten kopen ipv zaadjes en die nog planten? Of is het daar te laat voor? En welk type raden jullie aan voor een bak van 1 meter bij 30 cm, 25cm diep? Het liefst rond de 1,7 meter hoog maximaal. Hopelijk kan het nu nog
×
×
  • Nieuwe aanmaken...