Jump to content

Erny

Members
 • Content Count

  9,054
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gezien de Padrons groen, dus onrijp, geoogst en gegeten worden zijn de zaden in deze pepers ook niet rijp. Deze zou ik dan ook niet gebruiken. Van orgine horen ongeveer 1 op de 5 Padrons pittig te zijn, het eten van ze, als tapas in groepsverband, wordt daardoor een soort "Russische Roulette". Helaas zijn degenen die in de Lidl e.d. liggen niet pittig, zeer teleurstellend, dat zal er wel uitgekweekt zijn omdat Dé Consument dat niet fijn vindt. Tsssss.... Vind de smaak van de supermarkt Padrons ook niet lijken op de zelf gekweekte. Die hebben juist een heerlijk aroma. Ik vind die pittigheid juist wel fijn dus kweek het erin. Zou je aanraden goed zaad te kopen en hier zelf verder mee te kweken.
 2. Mijn twee grootste groeiers stellen teleur. Lijkt erop dat ze tijdens het rijpen toch een centimeter verloren hebben. Foei. Dus hier is mijn eerste (hopelijk niet enige) inzending van maar liefst een luttele 16 centimeter. Maar... wel recht. Vanwege het vertekend beeld van door het fotograferen (lijkt buiten de duimstok te vallen en langer te zijn) ook ff closeup van de twee uiteinden. De planten lijken nu pas lekker veel pepers te gaan produceren. Dus volgend jaar toch een maand eerder zaaien. Bij mij viel het kiempercentage dus ook erg tegen, maar twee planten ter opkweek (mijn andere pepers hadden prima opkomst onder dezelfde kiemomstandigheden).
 3. Niet met alleen paprika's maar heb vorig jaar wel de Funky Sauce gemaakt met half hete habanero's en half turkse paprika's. Werd ook erg lekker omdat de paprika's wat zoet toevoegden. De Funky Sauce behoeft maar een paar dagen fermentatie maar dat kan natuurlijk ook langer. En twee jaar geleden ter fermentatie een grote zuurkoolpot volgestopt met bonen. En dan in laagjes er ook nog ui en pepers én paprika tussen gelegd. Paprika die daarin zat was ook erg lekker, evenals de rest trouwens. Dus zou het gewoon eens proberen en testen. Zo af en toe proeven of je het zuur genoeg vind en dan het fermentatieproces stoppen.
 4. Erny

  Appelwortel - Yakon

  @Kleine Esch De Yakon (vroeger) werd uitgeplant langs de hoge wandelwegen in die regio, daar waar geen water is. Onderweg konden mensen dan een knol oogsten en die opeten. Ze zijn erg waterrijk.
 5. Verdorie, mijn langste is nu net 18,5 en denk dat de groei daar nu wel uit is. Is wel mooi recht. Moet maar een volgende uitkiezen die mijn eer moet gaan redden.
 6. Tja, je moet er iets mee dus gefrituurde courgette vandaag en gisteren. Beslagje van bloem en koud bier, beetje zout en een eidooier. Gele courgette in frietjes. Na eerste batch gisteren gemerkt dat ze echt niet te groot moeten want dan zit er niet genoeg smaak aan. Dus vandaag iets smaller gesneden. En dan in de olie. Heel interessant, als je het er niet bij verteld weten mensen niet dat het courgette is wat erin zit. Lijkt op een soort gepofte vulling.
 7. @Marleen Misschien kun je ook even je werkwijze vermelden?
 8. Oja, @appelvrouw Die hebben we ook nog. Goed om weer ff te onthouden gezien de tomatenoogst los begint te komen (ik was wat laat met planten dus nu pas).
 9. Nou... elke keer als ik denk... Hee de mijne komt in de buurt... komt er weer iemand met nog een langere peper... grrrrrr..... Zo nemen we die koppositie natuurlijk ooit over maar blijven we in het peleton hangen...
 10. @appelvrouw Ik heb de komkommerkweek afgeschaft en doe nu alleen nog aan augurken. Die groeien als een gek lekker over de grond, geen last van slakken etc vanwege alle prikkels op vrucht en plant. Maak de kleintjes in als augurk, de groteren eet ik als komkommer. En wat heb ik ingemaakt: in het kader van vriezer leeg voor nieuwe voorraad wat zakken met pepers ontdooit en in de blender met wat zout en ter fermentatie gezet voor een nieuwe batch Funky Sauce. Die is dan over 6 dagen klaar.
 11. Mijn pepers hebben het ff moeilijk gezien in de natte periode de slakken het nodig vonden heel veel van het blad en ook verschillende pepers aan te vreten. Dus moeten ze daar nu ff van bijkomen. Hopelijk straks weer volop Padronnetjes te oogsten.
 12. Bedankt voor het meedenken en de opties. Heb het doorgegeven.
 13. Gezocht: naam van deze vruchtdragende tropische plant/struik/boom. Deze staat in de Filipijnen en men wil graag weten wat men in de tuin heeft staan. Is er iemand die zo op het eerste gezicht ziet wat het kan zijn?
 14. In de vensterbank hebben ze het bij mij afgelopen winter niet gered. Ben nu dus helaas weer Verbena-loos.
 15. Haha, soort van flessepost @Mellie ? Geef je ze een leeg flesje met een opgerold briefje met het recept erin.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...