Jump to content

Erny

Members
 • Content Count

  9,034
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn pepers hebben het ff moeilijk gezien in de natte periode de slakken het nodig vonden heel veel van het blad en ook verschillende pepers aan te vreten. Dus moeten ze daar nu ff van bijkomen. Hopelijk straks weer volop Padronnetjes te oogsten.
 2. Bedankt voor het meedenken en de opties. Heb het doorgegeven.
 3. Gezocht: naam van deze vruchtdragende tropische plant/struik/boom. Deze staat in de Filipijnen en men wil graag weten wat men in de tuin heeft staan. Is er iemand die zo op het eerste gezicht ziet wat het kan zijn?
 4. In de vensterbank hebben ze het bij mij afgelopen winter niet gered. Ben nu dus helaas weer Verbena-loos.
 5. Haha, soort van flessepost @Mellie ? Geef je ze een leeg flesje met een opgerold briefje met het recept erin.
 6. Heel veel Zwarte Frambozen. Waar de struik voorheen maar een paar takken had en er steeds maar een paar te plukken waren (er komt een soort top van besjes die op verschillende momenten afrijpen) is het bessenstuk nu twee jaar verwilderd (wacht op verplaatsing) en heeft de Zwarte Framboos heerlijk gewoekerd. En opeens zag ik gisteren heel veel rijpe besjes. En ik vind ze dus echt heel erg lekker. Jammer alleen dat ik de brandnetels daar ook heb laten woekeren, dus is nogal spannend om ze te plukken. Volgend x de brandnetels eerst maar eens verwijderen. Volgens mij, weet het niet meer zo goed, heb ik deze via de MTFD van @Weknow?
 7. Die van mij zijn denk ik niet zo blij op hun standplaats. Ze zijn sindsdien niet echt meer gegroeid... Ben benieuwd of er wat te oogsten gaat zijn...
 8. Ik kan getuigen dat de Morado een jaar bewaren volhoudt. @Nasuada Je vlecht dan ook met gedróógd loof... en dan ook nog eens van de softnecks en niet van de hardnecks. En ook ik neem mij voor om de knoflook in oktober iets verder uit elkaar te zetten dan de 10 cm van nu (en voorgaande jaren).
 9. @advanbrunschot Als je maar zo af en toe wat gebruikt dan is het inderdaad aan te raden om kleinere potjes te gebruiken. Maar als de sambal van goede samenstelling is zou deze eigenlijk niet moeten gaan schimmelen. Waren de beschimmelde potjes al opengeweest? Heb je de sambal geweckt na vullen? Is de sambal heet in de potjes gegaan? Zijn de potjes met soda schoongemaakt van te voren? @Mellie Lekker he, sambal naar eigen smaak. Mmmmmmmmmm.
 10. Jaah, de Borsalino is terug. Leuk, welkom terug op het moestuinnest. En ook ik vermeldt je naam met enige regelmaat als ik het heb over het gatenplastic dat ik in veelvoud van jou heb gekregen. Wordt met volle tevredenheid door mij gebruikt en met jaloersheid naar gekeken door andere tuinders.
 11. Ook helaas al wat knoflook moeten oogsten. Na de regen van afgelopen weken heeft eerst de roest toegeslagen en vervolgens die zwarte schimmel. Vervolgens is het gras ook nog heel hard gegroeid in het paadje ernaast hetgeen ik dus niet snel genoeg geknipt/gemaaid heb (maaier kapot) en dus kon de wind er ook niet lekker door. Kleine bolletjes. Hopelijk is de rest wat groter... Oogsten door de gaten in het worteldoek gaat wel gemakkelijk met die kleine bolletjes. Maar denk niet dat ik de knoflook komend seizoen weer in die gaten zet, heb het idee dat het er toch wat te vochtig onder is gebleven...
 12. Tja, heb dan ook niet beweerd dat ze geheel resistent zijn. Had ik misschien voor de volledigheid moeten doen zodat @Weknow niet dat hele verhaal hoefde op te schrijven. Ik ging er vanuit dat mensen die informatie wel op de site van Fruitlent zouden lezen omdat de verschillende tomatenrassen verschillende resistentie hebben. Maar ik gebruik deze zaden nu een paar jaar en oogst nu wél tomaten van buitenteelt. Dus tja...
 13. @PatrijsGezien er al vele topics over dit onderwerp zijn misschien voor de overzichtelijkheid een 2020 in de titel zetten? Dan wordt dit HET Phytophthora topic van het jaar. En is ie vooral gemakkelijk terug te vinden. Voor tomaten bestaan trouwens ook phytophthora-resistente rassen dus lijkt me logisch om ook voor die rassen te kiezen bij buitenverbouw van tomaten. https://www.fruitlent.nl/verkoop/tomatenzaden_aardappelziekteresistent.html
 14. Hier was het anders afgelopen week nog 3 graden aan de grond 's nachts. Weet niet waar jij woont maar de nachttemperaturen zijn behoorlijk frisjes geweest.
 15. Hihi, staat dat nu synoniem voor een scherpe Padron? Zelf ook de eerste twee Padronnetjes kunnen plukken. Ze ruiken heerlijk in het zakje waar ook wat PdPdP's en Aji Blanco Cristals en kleine Almapaprikaatjes inzitten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...