Jump to content

Erny

Members
 • Content Count

  9,120
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goed om te horen @Jorieke123 Dus waarschijnlijk is Joep nu ook een blij man? Heb hem zelf vorige week ook al binnengekregen maar hij moet nog naar het huisje en daar bevestigd worden voordat ik hem kan testen.
 2. Erny

  Appelwortel - Yakon

  @acpronk Is dat een plant van vorig jaar of heb je deze uit broedbolletjes opgekweekt. Ben verbaasd... heb nog nooit een bloem in mn Yakon gehad.
 3. Dat heeft @henkg geregeld Huub. Die heeft de berichten vanuit het Aankopen topic verplaatst naar apart topic. Dus ik ging er niet gelijk vanuit dat ik het dus kon wijzigen.
 4. @HuubvG Ok, heb de titel gewijzigd, dacht dat ik dat niet kon omdat ik het topic niet zelf heb aangemaakt.
 5. Nee, niet het kloofmes is bibberig maar die man die er mee werkt. Tenminste dat vind ik, voel de spanning of het wel goed gaat. Dat kloofmes is dezelfde als die ik besteld heb Huub. 😎 @henkg Vind de titel van het nieuwe topic niet de lading dekken want met het Kloofmes HAK je dus je aanmaakhout niet. Misschien zoiets als: "Kloofmes voor aanmaakhout." ?
 6. @loes Deze vond ik nogal bibberig @HuubvG Ja, kijk maar naar deze Eduard (coole gast by the way) Dat ie al zijn vingers nog heeft. Zoiets?
 7. Een Kloofmes. Ooit gezien bij iemand en mogen testen. Geweldige uitvinding. Dacht eigenlijk dat het een uniek antiek ding zou zijn maar... kwam ik er gisteren opeens ergens één online tegen. Na nog wat verder zoeken heb ik er één besteld. https://www.wolfswinkel.nl/search/products/details/24053/flint-spanmesser-aanmaakhout-kloofmes?SearchText=kloofmes&page=1
 8. Mijn broer wil graag weten wat er tegen zijn schuurtje groeit:
 9. Oh, fijn, mijn laatste pogingen ergens vorig jaar waren onsuccesvol. En mijn oude links deden het niet meer. Nu wel weer toegang. Bedankt beiden. 😎
 10. Heb geen antwoord op je vraag maar vind het wel erg grappig dat je je op een moestuinforum aanmeldt deze vraag te stellen. Gezien er geen moestuin meer is. Je zou ook de zuurtegraad van de grond nog kunnen testen?
 11. @Chana Beide peperfora zijn helaas opgeheven, ik kreeg trouwens geen naaktfoto's te zien. En voor de aanvullende voeding, Noekepoekensap is namelijk géén complete voeding, zou je de plantenvoeding van de Aldi kunnen gebruiken.
 12. Erny

  Appelwortel - Yakon

  @Mellie Mijn broedbolletjes zijn al plantjes. Tegen eind mei dan dus behoorlijke planten. Geef maar een seintje als het zover is.
 13. Erny

  Appelwortel - Yakon

  @Mellie Als de plantjes, die ik in de koude kas heb geparkeerd, het hebben overleefd dan heb ik wel wat plantjes voor je (heb nl. nog wat reserve hier in huis). Kan ik tzt naar je broer brengen. Mits jullie elkaar opzoeken in C-tijd. 😷 @Roland Ik plant zoveel mogelijk aparte bolletjes uit, indien dat mogelijk is. Allemaal in eigen potje en dat worden dan allemaal grote planten met elk hun eigen knollen. Denk dat als ik een kluster zou doen dat de knollen elkaar dan in de weg zouden gaan zitten. Helemaal als ze zo groot worden als een paar jaar geleden. Heb qua grootte van de knollen alleen verschil gemerkt als gevolg van hoe de zomer was qua droogte/natheid. Droge zomer = kleine knollen, natte zomer = grote volgezogen waterbommen.
 14. Hopsa, opeens was het hoogzomer, 26 graden onder mijn parasolletje op de tuin. Arme Zowie heeft haar winterjas nog aan dus die sukkelde steeds maar terug naar de schaduw naast het hok. De zon was haar iets te intens op haar zwarte vacht. Ook ik moest het rustig aan doen, nog helemaal niet geacclimatiseerd. En... struikelde bijna over een dode buizerd die naast mijn hok lag. We kunnen geen verwondingen e.d. zien. Er jaagt wel vaak een buizerd boven de moestuinen. Maar waarom hij opeens dood op het gras ligt is een raadsel. De hele dag heeft hij ter bekijks gelegen voor geinteresseerden. Want wanneer zie je nou een buizerd van dichtbij. Die klauwen en die bek en prachtige vleugels. Wat een geweldig dier. Nu gaat hij naar een kunstenares die er iets mee gaat doen. Dus ben benieuwd. Tussen het buizerdgebeuren door heb ik de uitjes in de grond gestoken en de oude bramentakken verwijderd en gepoogd een stuk onkruidvrij te maken voor de peultjes en sugarsnaps. Dat is niet afgekomen, was te warm. Lekker naar mn huisje en met de buurvrouwen aan de wijn gegaan. Hoezee!!! Yakon staat hopelijk vorstveilig in de koude kas.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...