Jump to content

Erny

Members
 • Posts

  9,372
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

2,335 profile views
 1. Erny

  Pepers 2023

  Hoe is het mogelijk... En bij mij zo betrouwbaar en gehoorzaam. Vandaag begint het IFFR in Groningen dus de komende 5 dagen is het films kijken. En daarna... daarna.... mag ik met de pepers bezig. "Mag" nu nog niet eens de zak met zaden pakken om ze uit te zoeken. Die Erny is zo streng.
 2. Erny

  Pepers 2023

  Voornemen: Minder planten. Hoe? Constateren dat ik genoeg gedroogde pepers in huis heb dus die soorten "mogen" niet. Constateren dat ik genoeg hotsausjes heb dus die soorten "hoeven" niet en mogen een jaartje overslaan. Wat overblijft zijn de pepers voor vers gebruik. En één voor de mooi en waarschijnlijk één voor zaadvernieuwing? Ben benieuwd of het gaat werken tijdens de selectieprocedure.
 3. Misschien even zoeken op Bimi (Kailan, Chinese Broccoli ed.). De diverse kruisingen hebben allemaal verschillende namen. Dat is ook lastig zoeken. Het is niet te vergelijken met de kweek van raapsteel. Zelf kweek ik Kailan / Bimi. Bevalt me erg goed omdat er steeds iets te oogsten is en dat gaat het hele jaar door. En ze bloeien ook nog eens mooi wit.
 4. @rorror Ik heb die Terramat soortige warmtematjes nu al jaren en ze werken nog steeds naar voldoening.
 5. Snél hoop ik, want ze hebben wel wat vorst en koude over zich heen gehad. Maar verder weet ik het nog niet, we zullen het wel zien als ik bezig ga.
 6. Erny

  Appelwortel - Yakon

  En de foto's. Boven de knollen, onder de broedbollen. Knollen zijn echt lekker sappig, heb het idee dat die zich nog even mooi hebben volgezogen. Had trouwens 5 planten in de grond staan. Voordeel van zo laat oogsten is ook dat ik de broedbolletjes nu minder lang goed hoef te houden. 3 á 4 maanden zou toch moeten lukken. Denk dat ik straks (?) eens met de picklepress ga spelen en daar dat Japanse Yakonrecept. https://mergenmetz.nl/recepten/groente/yacon/ En het Tsukemono boek er natuurlijk bijpakken.
 7. Nog een emmertje vol rijpe en onrijpe pepers uit de kas geplukt.
 8. Erny

  Appelwortel - Yakon

  Vandaag de Yakon geoogst. Gelukkig zijn de knollen niet aangetast door de vorst. En best veel opbrengst en mooie knollen erbij. Genoeg broedbolletjes om volgend jaar weer op te kweken. Tevreden dus. Denk dat ik ze weer ga inmaken, dat is me goed bevallen. Het bewaren van de knollen gaat mij helemaal niet goed af hier.
 9. Nou, @Mellie bijna altijd kijk ik likkebaardend naar je foto's van wat je nou weer gaat eten... maar bij deze niet... 😅 Ligt niet aan de foto, het eten ziet er zelfs wel appetijtelijk uit, maar aan de ingrediënten. Yoghurt is helemaal ok, maar kikkererwten erdoor met óók nog postelein? Wat is het rood/oranje goedje dat blijkbaar de smaak moet geven? Zeer mysterieus gerecht Mellie.
 10. @donaldk Nee, denk dat ik 1x heb meegedaan? Heel leuk om aan nieuwe zaden te komen. Maar die heb ik op het moment niet nodig. Heb de soorten die ik wil wel en heb nu wel een beetje door welke soorten ik wil kweken en welke niet.
 11. @Arebij Vroeger kocht ik warmtematjes bij de voormalige Repshop. Deze werken nog steeds. Nu zie ik ze bij deze shop liggen: https://www.dekammieshop.nl/heatel-terra-heatmat-12w Maar weet niet of dat in je kweektent de aangewezen manier zal zijn om te verwarmen. Misschien even een testopzet doen? Tentje opbouwen, lampjes erin en meten hoe warm het wordt?
 12. Zoek ook eens wat dingen op over Tsukemono (Japanese pickle, Pickle Press). Hier kun je snel en met kleine hoeveelheden testen wat je lekker vindt.
 13. Neem vooral géén Brabantia uit de goedkopre klasse. Niet doen.... !!!
×
×
 • Create New...