Jump to content

Erny

Members
 • Content Count

  8,972
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Waarom denk je dat? Wat is je gedachtengang achter deze theorie? Waar moet die energie dan vandaan komen? Die heeft ie net in dat mooie blaadje gestoken... En qua voeding in de potgrondmix: het is alsof je je pasgeboren baby Red Bull te drinken geeft. Pas ook op met de zon de komende dagen, raam afschermen met wat wit papier bijvoorbeeld. Ja, dat is veel beter, stimuleert de wortelgroei. Voor verdere vragen over je paprikateelt is er het Peper & Paprikatopic. Voor de tomaten is er ook zo'n topic.
 2. Inderdaad, net onkruid dus genoeg voorradig in onze groningse grond.
 3. Thuis gezaaid voor onder de lampjes: Ananaskers Hoog en Laag, Tomatillo's Geel en Paars, Mex. Komkommer, Aubergine Striped Toga en omdat er vakjes over waren vast een paar vroege tomaten: 42 Days en Japanese Early en Moneymaker vd Lidl en de Tomatito de Jalapa. (en... heb ik verdorie weer veel te veel gezaaid, want ging zo: Dacht het goede zakje met tomatillo's en ananaskers etc te pakken te hebben, mistte al wel wat maar ja... hup zaaien. Bakje vol met aarde en hopla. En toen... vier vakjes over... en op zoek naar die Striped Toga... Ahaaaaa... ooooh... shit... daar dus. In het al voorgesorteerde zakje zaaigoed voor deze ronde. Met het betere zaad dus. Oeps.... Tja en wat kun je dan doen... nou, gewoon weer een bakje vullen met aarde en al die vakjes weer vullen. Dus denk dat mn Salsa Naranja (tomatillo's met tomaten en ui en knof en peper) komend jaar wel weer gemaakt kan gaan worden. En zag dat de gember en kurkuma wortels beginnen uit te lopen, en ook bij de Loas denk ik iets groens te zien komen... Ook weer stekken genomen van de zoete aardappelen die weer flink waren uitgelopen. Die van de Aldi laten nu eindelijk ook wat scheutjes zien... duurde erg lang vergeleken met die paarse waarbij in 12 dagen uitlopers verschenen. Omdat het 's nachts nog zo koud is ga ik hier thuis ook maar vast sla etc voorzaaien. Anders wordt alles wel heel erg laat dit jaar.
 4. Haha, ja @roeier daarom wist ik het ook niet zeker, die staan bij mij ook in het Guldenroedegebied.
 5. Denk dat je het oude topic te pakken had @Cupcakeje Deze moet je hebben. (Edit: bericht staat nu in het Identificatietopic dus de link hierboven werkt niet meer en is dus ook niet meer nodig.) En lijkt wel op wat er bij mij in het Guldenroede gebied opkomt...
 6. Peulen (Grijze Roodbloeiende), Kailan: vdWal, Kara, Happy Rich, Palmkool, Savooie Kool en Lippischer Braunkohl.
 7. Gister begonnen met het a.s. peulenvak schoon te maken, kwam niet helemaal klaar want te veel gesprekken te voeren met- en tuinen toe te wijzen aan- nieuwe pachters.. En zo was de dag zomaar weer voorbij, zon weg en brrrrr... 's Nachts gebulder van de wind, vette storm, had ik niet verwacht... Waar was de Code Oranje dit keer? Of geldt dat niet voor het Noorden? Huisje schudde zelfs in de wind.... Vanmiddag voorgezaaid: Peulen, Kailan: Vd Wal/ Kara/ Happy Rich, Palmkool, Savooiekool, Lippischer Braunkohl. En gelukkig had ik op weg naar huis wind mee... zoeffffffffff......
 8. @Jorg Even ter referentie: mijn seizoen is nog wel gewoon aanwezig. Net ontdekt dat je de (kleine) emoticons ⛄ ook kunt vergroten. ⛄ Namelijk door de emoticon te plaatsen, dan selecteren en dan de gewenste Lettergrootte te kiezen in de lijst boven je bericht. Maar daar zijn ze dus niet allemaal gevoelig voor blijkt.🤭
 9. Ik vind het zelf nogal opmerkelijk dat juist deze nieuwe zaden de slechtste kiemopkomst hebben. Bij mij gaan zaden die 50% of minder opkomst hebben er uit. Nee, dat is niet zo. Pepers zijn helemaal geen moeilijke of lastige kiemers. Na een dag of 6/7 komen de eerste al boven de grond. Het ligt echt aan de zaden en niet aan mijn kiemwijze. En wat mij betreft gaat dit verhaal helemaal niet over Vreeken, daar is een ander topic voor, maar over specifiek deze zaden.
 10. Met het houden van meerdere pepers in 1 pot heb ik zelf geen goede ervaringen. Er bleef er altijd wel 1 achter bij de rest, gewoon niet handig. Beviel dus niet. En inderdaad doet/deed Diana dat met haar pepers. Denk zelf dat een 4 á 5 liter pot ook te klein zal zijn daarvoor, beter is 10 liter pot. @MarChant Verschillende (ondersoorten: Capsicum: chinense, baccatum, frutescens, pubescens) pepers hebben verschillende groeiwijzen.
 11. Gisteren was het de bedoeling om op de moestuin bezig te gaan want eindelijk droog en niet koud en zelfs een beetje zon. Maar... er lagen houtsnippers dus er moest gesjouwd worden. Snippers voor de paden etc. Dat ging voor want die bult is zo weer weg. @donaldk Ja, A+B is nog van Wagpep. Wat bedoel je met weedwhacker?
 12. Warmtematjes tijdens het kiemen (ong. 27 graad) zodat ze snel kiemen en dan TL lampjes erop als ze hun kopjes boven de grond hebben, ong. 16 u per dag, en temperatuur tussen de 22-25 graad ongeveer. En water geven als ze droog staan. En vooral ook bemoedigend toespreken. 📢 Het is natuurlijk wel zo dat bepaalde soorten wat sneller gaan dan andere. En het is een P6 potje (6x6x6) dus die is ook niet zo groot.
 13. Erny

  Tomaten Topic 2020

  Omdat ik gewoon niet genoeg licht heb in mijn vensterbank en het opkweken van de pepers en tomaten onder lampjes mij gewoon uitstekend bevalt in tegenstelling tot het "gewoon" opkweken in de vensterbank, alwaar uiteindelijk gewoon ook niet genoeg ruimte is. @jwedding Kun je niet ook even zo'n luxmeter app installeren op je telefoon en op die manier je lichtsterkte meten? Dan weet je ook gelijk het verschil tussen de diverse lampen.
 14. Ja, zet even een nagel in zo'n bolletje en ruik.... dan weet je het gelijk. Maar ik heb in ieder geval nog nooit blauwe druifjes in de knop in een knoflookplantje gezien. Ook niet degenen die ik uit bulbines heb opgekweekt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...