Jump to content

Erny

Members
 • Posts

  9,132
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

1,123 profile views

Erny's Achievements

 1. Oranjetipje en mussen en kevers horen volgens mij eerder thuis in het Insectentopic ipv in het fenologische seizoenentopic? 🤔
 2. Ja ja, ik had de pb gelezen... en was ook aan het nadenken. Helaas kan ik je bij ons (nog) niet op de wachtlijst zetten omdat je daarvoor binnen een straal van 25 kilometer van Groningen moet wonen. Zou je wel het advies geven je bij alle moestuincomplexen op de wachtlijst te laten zetten. Want soms gaat het heel snel. Dan heb ik een tuin beschikbaar en bel de mensen bovenaan de wachtlijst en die hebben dan allang wat anders elders of opeens andere plannen etc. Zo gaat het dan opeens heel snel. Je weet het nooit... Van waar in Groningen heb je een reactie gekregen, die kleigrond? Stad Groningen? Mulchen mulchen mulchen... broeibulten (ja, hetzelfde als Hügelbed etc) bouwen etc... Organisch materiaal toevoegen dus. En die ondergelopen tuin: het seizoen beginnen in verhoogde bakken en tonnen oid? Succes met de zoektocht en verhuizing etc. ps... Drachten heeft het grootste moestuincomplex van Nederland! http://wrottersploech.nl/locaties/ (eerste locatie, op Google maps satelite is het niet nummer 20 maar de locatie iets naar beneden).
 3. 🤣 Ik was al verbaasd... wat had ik destijds in vredesnaam toe te voegen aan een topic over Kristalon en aardbeien.... Nou... ik lag in een deuk toen ik ver genoeg doorgescrolled had. Tuurlijk: Gutteren... 😂 Zag trouwens mijn maiskiemen het ook doen de afgelopen week, het woord is duidelijk definitief opgenomen in mijn vocabulaire. Wat heb je veel moeite genomen om dit te verzamelen @BLONDIE
 4. Nou @HuubvG Dat weet ik nog wel. Nadat jij mij hebt opgepikt (terwijl je de avond ervoor nog had willen afzeggen maar ik door emotionele chantage ik je zover heb gekregen toch te gaan... "als jij niet gaat dan kan ik ook niet boehoee, was ook echt in tranen... ) gingen we RVO ophalen. Die inderdaad niet geheel nuchter overkwam. De kippen stonden in een enorm hok op de achterbank met een klein stukje voor RVO ernaast. De appeltaart zou hij op schoot houden maar had hij áchter hem op de hoedenplank gezet. Tijdens een remactie schoot die taart dus naar voren half op RVO. Meer dan de helft van de mooie taart, door Huub gebakken voor de MTFD, was in stukken en is volgens mij opgegeten door RVO (en ons?) tijdens het wachten op de wegenwacht nadat we dus bij dat stoplicht in Zwolle iets onder de auto verloren en deze het daardoor begaf. Wegenwacht heeft een tijdelijke oplossing bedacht die ons naar Zelhem en terug naar huis zou kunnen brengen. Ondertussen hebben we Jorieke/Joep kunnen bereiken om te zeggen dat we pech hadden en dat de mensen die ruilgoed hadden voor iemand van ons moesten/konden wachten. Kippen (voor Nasuada) moesten blijkbaar onderweg een schaaltje water waardoor het hok open moest en ze opeens met veel gefladder bij elkaar in de hokjes gingen zitten. Het was een heel gedoe om ze weer op eigen plek te krijgen en toen stonk het dus pas echt in de auto. 🤣 En toen kwamen we eindelijk aan en zaten jullie bijna allemaal binnen vanwege de enorme wind en was de binnenkomst wel heel heftig. Al die mensen tegelijk. Begrijp wel dat dat schrikken was voor Huub. Tja en toen begon het ruilen en kennismaken, sommigen als oude vrienden maar we zagen elkaar voor het eerst, en daarna lekker eten, likeurtjes en bier proeven en wijn drinken. Het werd een erg gezellige dag. En daar zag ik Appelvrouwtje dus ook voor het eerst en hebben we onze eerste fysieke knuffel gedeeld. 😘
 5. Erny

  Eén buitje.

  Verdorie zeg, rothagel... Die bui ziet er ook wel echt vals uit.... Arme plantjes zijn gegeseld. Was ik ook bang voor vannacht/vanmorgen dus midden in de nacht (3 uur) nog alle jonge plantjes die ik hier achter het huis heb staan (pepers, basilicum, mais, sla, snijbietjes, bloemen) allemaal naar binnen gesjouwd. Natuurlijk viel het hier weer mee, geen donder en bliksem, maar ik had wel een gerust hart.
 6. @Robin de Koning Zelf zou ik het wel handig vinden als je dat GAPS dieet ook in je topictitel zou vermelden. Het is nu net of het over fermenteren gaat ipv over gebruik van wat er over blijft na toepassing van het GAPS dieet.
 7. Ja, dat was een memorabel ritje. Gewoon een stuk auto verliezen in Zwolle bij het stoplicht. Hadden we ook niet die stinkkippen in de auto erbij? En de appeltaart die ongelukkig ten val kwam? En qua drankjes, was het niet de Rumtopf en likeur periode?
 8. Ik ga mee met @Roelie 's plan. Het lijkt erop dat er net genoeg ruimte tussen stam en schuur is om daar bij te kunnen met de kettingzaag. Maar dan wel met een extra touw om de stam te helpen de goede kant op te vallen. En zoals @Mellie zegt: stomp inzagen. Wilg rot snel weg. Wel de uitschieters blijven verwijderen.
 9. Gefeliciteerd!!! Weet nog wel dat toen ik mij aanmeldde en het hele forum doorlas jij één van degenen was waarmee het klikte. En nog steeds natuurlijk. Alleen jammer dat het zover fietsen is naar jou toe. Ooooit gaat het er nog van komen! Op naar de volgende 10 jaar.
 10. Kan ook rauw door de salade oid. Of kort meewokken. Proef maar eens een stukje blad. Lekker pittig.
 11. Goed om te horen @Jorieke123 Dus waarschijnlijk is Joep nu ook een blij man? Heb hem zelf vorige week ook al binnengekregen maar hij moet nog naar het huisje en daar bevestigd worden voordat ik hem kan testen.
 12. Erny

  Appelwortel - Yakon

  @acpronk Is dat een plant van vorig jaar of heb je deze uit broedbolletjes opgekweekt. Ben verbaasd... heb nog nooit een bloem in mn Yakon gehad.
 13. Dat heeft @henkg geregeld Huub. Die heeft de berichten vanuit het Aankopen topic verplaatst naar apart topic. Dus ik ging er niet gelijk vanuit dat ik het dus kon wijzigen.
 14. @HuubvG Ok, heb de titel gewijzigd, dacht dat ik dat niet kon omdat ik het topic niet zelf heb aangemaakt.
 15. Nee, niet het kloofmes is bibberig maar die man die er mee werkt. Tenminste dat vind ik, voel de spanning of het wel goed gaat. Dat kloofmes is dezelfde als die ik besteld heb Huub. 😎 @henkg Vind de titel van het nieuwe topic niet de lading dekken want met het Kloofmes HAK je dus je aanmaakhout niet. Misschien zoiets als: "Kloofmes voor aanmaakhout." ?
×
×
 • Create New...