Jump to content

Erny

Members
 • Posts

  9,316
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

2,124 profile views
 1. Voor de mooi: Black Pearl. 🤩
 2. Ja, hier was het ook weer tijd voor deze methode. Braadslee volgeladen en in de oven gezet. Een uur later rook het verrukkelijk in huis en was het klaar. Rozemarijn en tijm takken eruit gevist, sjalot en knoflook geplet en toen geroerd. Ga het niet fijnmalen, vind dit lekkerder. Verschil met vorige (zeer oude seventies) oven is dat de verdamping een stuk sneller gaat. Dit gasfornuis heeft dus een hete lucht oven (en grill). Maar vandaag moet het snel in potjes anders is de saus straks op.
 3. Bramensweetchiliketchupsaus... Of zoiets is het in ieder geval geworden. Van de laatste bramen dacht ik een chilisausje te maken, dit keer dan wél tussentijds de bramen uitknijpen en zodoende de pitjes te verwijderen. Wat tomaten toegevoegd en cayennepepers en paar hete pepers. Limoenblad en citroengras erin laten trekken. Een uitje en sjalotje zitten er ook doorheen. En azijn/zout/suiker/water. Staafmixer er doorheen. Het verkregene gebonden met aardappelzetmeel en in potjes gegoten. Enne... erg lekker moet ik zeggen, wel wat zoetig geworden maar dat mag ook wel een keer. En prachtig kleurtje natuurlijk (helaas op de foto een stuk lichter rood).
 4. Twee potten met PdPdP pepers ingemaakt in zoet/zuur aangevuld met knoflook/sjalot en wat kerstomaatjes. Paar potjes tomatensaus. En als test in de picklepress meloenschil gedaan. Met soyasaus, ricewine en zout. Moest eigenlijk met watermeloenschil maar ik had juist een andere meloen met veel schil dus... uitproberen dan maar. Helaas bleek bij deze meloenschil (buitenste er wel af geschaafd, dat was echt te hard) het harde stuk echt hard te blijven. Smaak was goed dus het zachte eraf geknabbeld. Volgend x met watermeloen proberen.
 5. Die absurd snel groeiende scheuten zijn de takken waar volgend jaar je vruchten aan gaan groeien. Dus de oude houtige takken kun je wegknippen en die nieuwe scheuten opbinden. Foto van de braam is ook handig.
 6. Dit jaar gaat het hem ook weer worden. De Oro de Equador en de Lemon Drops (thx @Mellie) hangen mooi geel / oranje te worden. Ik kijk er naar uit.
 7. Snijbiet in het zuur (met wat ui en pepers). Is een test, kijken of het straks te pruimen is. Bleekselder geblancheerd en daarna in potje met water en beetje zout ingemaakt. Ook test. En gister in de pickle press Komkommer Tsukemono gemaakt. Met ricewine, ui en wakame.
 8. @Jorieke123 Voeg jij nog extra suiker toe aan de appelmoes? Mijn appelmoes weck pogingen waren maar deels succesvol vorig jaar....
 9. Ja, @appelvrouw Mosterdzaad had ik nog willen noemen voor in je, nu, golden relish. En dat is juist fijn aan de overgroeide komkommers, blijven langer bruikbaar. Net 4 potjes bramensaus ingemaakt.
 10. Dat lijkt op Rode Melde @Mellie dat zal volgend jaar mooi op gaan komen. Hoge sierwaarde. Wordt niet zo groot als de "boomspinazie" (Chenopodium giganteum). (Van die laatste heb ik straks wel zaad van, mocht je willen.)
 11. Nog 8 potten uit de kluiten gewassen gurken en kommers ingemaakt.
 12. Nou, Weegbree helpt bij mij altijd direct. Testen met andersoortig groen, zonder verlichtende werking, brachten niets. Dus ligt niet aan het wrijven. Misschien ben jij er gewoon niet gevoelig voor @Mellie ?
 13. Inwrijven met Weegbree. Staat meestal wel ergens in de buurt van de brandnetels.
 14. Wat is dat toch altijd met die vriendjes die jaloers zijn op de moestuin? Maar jij welkom hier, en je postzegel valt wel mee zo te horen, er past heel wat in.
 15. @Mellie Dan is er toch iets gebeurd met de bevruchting vorig jaar. Want die Shisitoos (zaad kwam inderdaad van jou) zagen er toen iig niet zo raar uit. En zeker ook niet zo smaakloos als deze frankenpepers. Ik zal ze eens rood laten worden, kijken of er nog geur aan komt. Zeker niet een peperkruising die ik ga bewaren om nog eens te zaaien.
×
×
 • Create New...