Jump to content

Thekla

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Varik
 • OCCUPATION
  Orthoptist, biotuinierder, 'paardenfluisteraar'.
 1. Goedemorgen, Ik heb hyacintbonen gezaaid en die groeien fantastisch; echter er zitten geen bloemen aan. In juli en augustus zou het bloeitijd moeten zijn... Heeft iemand hier enig idee hoe dat kan? Ernaast staan meters hoge kievitsbonen die al massa's gekleurde peulen hebben, de heilige boontjes bloeien. Ik hoor het graag als iemand een idee heeft hoe dit kan, of wanneer iemand ervaring hiermee heeft. Alvast dank! Thekla
 2. Het 'even' parkeren van materiaal en groenten herken ik ook ja.. erg 'handig'...hihi.. Gister de derde composthoop van paardenmest, stro, vlas en tuinafval die nu plusminus een jaar liggen schoon gemaakt van pompoenen en loof...deze kan ook verspreid over de wei...Met de krui heen en weer...lekker werkje De omgewaaide bonenstaken opgeruimd, de resterende bonen eraf gehaald om te drogen...Druivensap gemaakt..Dat was het eigenlijk.. Vandaag verder met compost verpreiden over de wei, en waarschijnlijk nog meer sap maken voordat de spreeuwen de druiven ontdekken ..
 3. Ja dus ! ik zag je ijsjes in je voorsteltopic en herkende de bosrand achter je huis...! wat leuk !
 4. dank jullie wel ! ik heb hier-en -daar al lekker rondgeneusd !
 5. @ deerhouder Hier kan je bij een teveel aan groenten terecht bij 'de resourcerie', plaatselijke kringloopwinkel. Ze bieden de groenten tegen een kleine prijs aan aan hun normale klanten. Dit vind ik een heel leuk idee ! dank voor de tip..
 6. @ angela Alleen nu heb ik mensen en die hebben ooit iets gehad en nu komen ze erom vragen en daar hou ik dan niet van! Het liefst doe ik ruilen iets wat ik zelf niet heb tegen iets waar ik teveel van heb. herken ik...hou ik ook niet van...Het ruilen vind ik een mooi iets..
 7. citaat Jorieke : Terug op topic: er komt hier eens in de zoveel tijd weer een nieuw iemand van een opleiding met een enquĂȘte over het opzetten van marktplaatsen en websites en verdienmodellen voor ons overschot aan groenten... Je kunt ze vast hier en daar nog vinden Dank voor je tip ! ik ga op zoek.. Gewoon beter plannen de volgende keer, zodat je geen overschotten hebt. Je wordt er vanzelf beter in. Kleine rijtjes, elke week of 2 weken zaaien, etc. Ja daar heb je zeker een punt. Er valt altijd bij te leren en beter te plannen, al ben je daarin ook heel erg afhankelijk van een heleboel dingen waar je geen grip op hebt (het weer bv, of een mislukte pompoenoogst door weet ik wat...) en dus is je goede of slechte opbrengst en dan evt overschot mede daarvan afhankelijk !
 8. Goedemorgen Pippi (ik weet niet of dat je echte voornaam is).,.. ik snap je relaas helemaal! ! Je beschrijft eigenlijk precies wat ik voel erbij, kon het nog niet zo goed onder woorden brengen. Inderdaad de tijd en energie die je erin gestoken hebt, met veel liefde overigens, en de vanzelfsprekendheid en (op een gegeven moment) zonder een klein 'dank je wel'(begrijp me goed ik hoef geen overvloedige dankbaarheid . En inderdaad die prijzen ! ! Idioot !! Ik vertelde aan mijn vriend dat we een kapitaal op de mesthopen hebben liggen toen in zag dat een pompoen voor 3,20 in de biowinkel te koop lag Het bordje gratis komt hier dus echt niet voor aan de straat . daarbij gaf ik al aan dat mensen hier in de buurt allemaal zelf telen. Niettemin, dank voor het meedenken !
 9. Ja natuurlijk doe ik dat ook, aan vrienden en fam, geven, maar ik merk toch; ze hebben dan al net iets gekocht of houden niet van snijbiet etc.. noem maar op. In onze directe omgeving telen mensen veel zelf, die hoeven niet. Daarbij heb ik met name heel veel pompoenen, teveel om weg te geven binnen mijn kring. Ik heb net contact gelegd met een dame die een boerderij heeft en workshops e.d. organiseert, mensen kent die dat doen. Workshops in de brede zin van 'bewust zijn'. Vaak is dat met lunch of diner. Naar zoiets ben ik op zoek..liefst in de buurt (het idee van regionale groenten, is net als groenten van het seizoen een goed streven). Dank voor je optie van de voedselbank, maar als ik hoor van de biodynamische boerderij en bakkerij in Tiel dat men (de mensen die afhalen van de voedselbank) het goede brood van hen niet wil, maar liever fabrieksbrood, , ja dan heb ik er een beetje moeite mee om mijn met energie geteelde groenten daar te brengen . Tuurlijk zal er een of meer uitzonderingen zijn..maar toch.. Ik hoop op meerdere ideeen, zoals regionale marktjes oid.
 10. Hoi Forumleden, Ik weet niet helemaal zeker of ik dit topic op de juist plek zet.. Ik heb een overschot aan groenten, zoals waarschijnlijk veel moestuinierders... Ik maak wel wat in, maar dan nog. Tijdens een speurtocht naar mogelijkheden op het net kwam ik op dit forum, daarom stel ik de vraag ook hier. Ik ben op zoek naar mogelijkheden om het overschot te verkopen of ruilen. Hebben jullie ideeen? wat doen jullie met je overschot? hebben jullie kennis van bv een groenteruilbeurs? Ik lees het graag Groet Thekla
 11. Hallo forumleden, Bij het zoeken op het net naar mogelijkheden voor mijn overschot aan groenten, stuitte ik op dit forum. Ik ben Thekla, 49, woon in Varik op een plot van zo'n 0,75 ha grond, samen met mijn vriend, twee paarden en kippen. We wonen hier zo'n 3,5 jaar en een van de eerste dingen die ik deed was voor de eerste winter een stuk grond met gras omzetten om het groeiseizoen erop te kunnen telen. Mijn paarden zorgen voor de compost verzameld op inmiddels zo'n 7 grote hopen waarvan er 5 overwoekerd zijn met pompoenen en komkommer! Eind dit seizoen gaan die hopen op de wei en in de tuin. Inmiddels 3 jaar later eten we in het groeiseizoen vol op uit de tuin, en komen we de winter door met eigen aardappels, uien en voor zolang het lukt ze goed te houden pompoenen, bieten naast de wintergroenten dan. Dit jaar probeer ik meer dan voorgaande jaren allerlei groenten in te maken. Daarnaast hebben we zo'n 20 heel oude pruimenbomen, een kersenboom in de groei, druiven en wat struiken (aalbessen, zwarte bes, framboos). Een leuke bezigheid, en heerlijk om al doende te leren! Ik ben benieuwd wie jullie allemaal zijn, en hoe en wat jullie allemaal doen met jullie groentetuin! groetjes Thekla
×
×
 • Create New...