Ga naar inhoud

straatman52

Members
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door straatman52

  1. Het is een buiten druif. Stekje van een druif in mijn buurt. Lekkere druif weet ik dus. Ik heb een paar horizontale draden gespannen. De eerste op ca. 1 meter. 2 of 3 aftakkingen (leggers?) is genoeg. Allemaal naar rechts. Afstand 40 cm. Ik vroeg me af of ik hem nu al zou kunnen inkorten zodat hij van onderen al wat dikker wordt, en dan pas volgend jaar langs die draden leiden. Maar ik kan natuurlijk ook jouw advies volgen en hem nu laten groeien en in de december uitplanten en snoeien. Blijft wel de vraag hoe ik dan moet snoeien want dan is ie waarschijnlijk al wel 2 meter hoog.
  2. In november vorig jaar heb ik een stek van een blauwe druif in een potje gezet en die is mooi uitgelopen. Hij staat inmiddels in een wat grotere pot in een muurkas en is ruim een meter hoog. Wanneer moet ik hem op zijn plek in de tuin zetten, en hoe snoeien?
  3. Dank voor de tip.
  4. Ik zie geen slijmsporen zoals ik die wel bij de afrikaantjes zie.
  5. Ik heb twee pepers in een kasje. Ras is onbekend. Er zijn al verschillende bloempjes aangekomen - die overigens rechtop staan - maar die vielen er na enige tijd af. Ik weet niet of het zelfbestuivers zijn, maar als ik de bloemen zie tik ik wel regelmatig tegen de scheuten. (niet te hard uiteraard). De planten zien er wel gezond uit en ze groeien ook niet slecht. Kan het aan de voeding liggen, of iemand tips?
  6. Ik voor het eerst twee paprika en twee pepers in een kasje. Ik heb erg veel vraat aan de bladeren en ook aan de paprika's zelf heb ik vraat gezien. Overigens wordt mijn peterselie en basilicum ook aangevreten. Ik heb één keer een rups betrapt, maar verder kan ik nooit een insect of zo betrappen, ook niet in het donker met een zaklamp. Op de bodem staan afrikaantjes, die wel volledig worden kaalgevreten door kleine naaktslakken. ik heb een paar vragen: Wat kan de vraat aan de paprika's veroorzaken en wat kan ik ertegen doen? Tegen slakken kan ik korrels gebruiken, maar is het ecostyle spul wel echt biologisch verantwoord?
  7. Dit had ik zelf ook al bedacht. Zou wel aardig zijn als je ook zou vertellen wat jou ervaring met deze rassen is. Bijvoorbeeld welke je kunt aanbevelen.
  8. Zie mijn post van vanochtend. Ik dacht dat er in Nederland geen spuitzwavel meer gebruikt mocht worden en dus ook niet te koop zou zijn. Nu zie ik dat Pokon nog een 80% zwavel concentraat verkoopt dat ik bij Intratuin kan kopen. Ik overweeg om dat nog te gebruiken omdat nog niet alle druiventrossen en bladeren volledig lijken aangetast. Wat is jullie mening? Kan ik het bijvoorbeeld ook nog op de trossen spuiten zonder ze oneetbaar te maken door gif? Ik vermoed dat ze pas midden augustus rijp zijn, dus er zit nog veel tijd tussen.
  9. In mijn vorige topic meldde ik dat het dit jaar beter ging met mijn druif "Schuyler", maar na de regen en warmte van de afgelopen tijd zit er toch weer een ziekte in. Vorig jaar was het valse meeldauw, nu is het waarschijnlijk meeldauw. Zie foto's. Fot 1 is het meest recent. Fot 2 en 3 zijn een aantal weken geleden toen de eerste tekenen zichtbaar werden volgens mij. Het witte spul op het blad kon ik er nog een een beetje afrollen. Maar op de middelste foto zie je al een iets van een witte waas op sommige vruchten. Nu ben ik van plan deze druif te ruimen en er een ECHTE meeldauw resistente voor in de plaats te zetten, mits die bestaat.? Graag hoor ik jullie ervaringen met een dergelijke druivelaar. Ik heb er al het nodige over gelezen, maar de praktijk zegt toch vaak meer. Dus welke tafeldruif druivelaar is echt resistent?
  10. Mijn plant is 4 jaar. Het is hier in Arnhem Noord zandgrond. De Schuyler staat helaas graag op kleigrond. Ik heb nu ook bentoniet gestrooid. Schijnt de structuur te verbeteren. Ben inderdaad nu ook water gaan geven.
  11. Ik heb een 'Schuyler' druivelaar in de tuin op het zuiden. Ik had er vorige jaren weinig geluk mee. Vorig jaar valse meeldauw. Nu gaat het beter, mooiere bladeren en genoeg trossen. Toch heb ik sinds een ruime week de nodige gele bladeren die afvallen. Ik heb gespoten met brandnetelgier en aan de voet magnesium gestrooid. Nu is mijn vraag of ik tijdens deze droogte ook actief water moet geven en beregenen. Vorig jaar heb ik volgens mij valse meeldauw gekregen omdat ik te veel beregende.
  12. Ik denk inderdaad dat ik te veel blad heb weggehaald in mijn poging de trossen zo veel mogelijk zon te geven. Toch post ik nog even twee foto's omdat ik me afvraag of het geen schimmel kan zijn (wellicht onstaan door wegnemen blad?). Met de vraag of dit nog met een natuurlijk middel te bestrijden is.
  13. Aanvankelijk groeiden de druiven heel mooi. De laatste 3 weken beginnen er steeds meer verdroogde druiven in de trossen te komen. Veel kleinere trossen bevatten al bijna geen groene vruchten meer. Ik heb ca. 3 weken nog wat druivenvoeding van DCM en wat bentoniet van DSM gestrooid. Zou het daarvan kunnen komen of zijn er andere redenen die jullie kennen.
  14. Ik heb in mijn koude kas een bak gemaakt en daar moet aarde in voor het telen van groente. De ondergrond is zand waarop eerst tegels lagen. De bak is 25 centimeter hoog. Welke aarde kan ik het best storten? Zou tuingrond of potgrond een goede optie zijn? Wordt dat een goede basis als ik dat regelmatig aanvul met compost of blijft dit te losse grond of moet ik op zoek naar teelaarde/zwarte grond?
  15. Ik wil een rank langs de dakrand van het schuurtje. Die rechter moet daar voor dienen. zo had ik het bedacht. Naar links wil ik graag 4 of vijf ranken. Ik wilde hem ook niet meer naar links planten om hem uit de buurt van mijn roos te houden. Als ie het blad heeft verloren meld ik mij wel weer.
  16. Radijs en paksoi worden toch niet verspeend of adviseer je dat wel te doen?
  17. Te weinig licht kan ik me nauwelijks voorstellen. Ze staan in een glazen muurkas die van boven en drie zijden licht doorlaat. De muur staat op het westen. En de muur is wit. In de onverwarmde kas is het momenteel (11.30 uur) 15.2 graden celcius. Is dat te warm? Pluksla, die ik enkele weken terug heb gezaaid staat er prachtig bij. Zou het kunnen zijn dat ik te ondiep heb gezaaid?
  18. Ik heb in mijn koude kas radijsjes en paksoi gezaaid. Het is goed opgekomen, maar ze krijgen lange dunnen stelen en vallen daardoor ook snel om. Dus erg veel bladgroei en ik vermoed dat er teveel stikstof in de bodem zit. Ze zijn gezaaid op potgrond van de Gamma. Op dezelfde grond heb ik een prima oogst aan wortelen, tomaten en paprika gehad. Graag advies over hoe ik deze bodem eventueel kan verbeteren. Kan ik ook nog bijsturen door de jonge plantjes nu een bepaalde voeding te geven?
  19. Dit is het resultaat van 1 jaar groei. Kan iemand mij vertellen hoe ik nu moet snoeien. Zoals jullie kunnen zien buigt er 1 scheut naar rechts. Die wil ik eigenlijk langs mijn schuurtje rechts laten groeien. Dan heb ik twee scheuten naar links afgebogen. De bedoeling is dat ik meerdere zijscheuten naar links langs het rek krijg.
  20. Ik wil een vijftienjarige meikers, die al jaren geen kersen geeft omdat hij niet zelfbestuivend is, zo sterk terugsnoeien dat hij ik de komende jaren alleen nog maar een groen kroontje krijgt. Hij geeft nu teveel schaduw aan mijn (moes)tuin en muurkas. Ik wil hem niet helemaal weghalen omdat hij moet dienen als enige decoratie en ook het zicht op de achterliggende gevels voor een deel kan wegnemen. Graag tips of een stappenplan voor de snoei. Ik heb al veel op het forum over snoeien gelezen, maar daar worldt er altijd van uit gegaan dat de kers nog vrucht moet gaan dragen. Dat is hier niet het geval. De bloesem en het groen volstaan. Vier tot vijf meter hoog is mijn streven.
  21. De druif is nu zo gegroeid dat hij het rek bereikt waar hij langs moet groeien. Zoals te zien op foto 1 splits hij zich nu in twee takken. Mijn vraag is of iknu al 1 tak links af moet laten buigen langs het rek, of dat ik beiden takken totnaan de top van het rek moet laten groeien en later zijscheuten naar links en rechts moet laten afbuigen.
  22. Ik overweeg een wormenbak te kopen (of zelf te maken) , maar vraag me af waar de grens van het eetbare voor de wormen ligt. Zacht keukenafval lijkt geen probleem te zijn, maar hoe zit het met grotere bladeren en klein geknipte takken. Ik heb hier bijvoorbeeld het materiaal van uit de kluiten gewassen hortensia's liggen. Die takken hebben wel een diameter van 1 tot 1,5 centimeter. Iemand ervaring met dit materiaal in een wormenbak? Als ik zelf een wormenbak maak welke maximum hoogte per bak moet ik dan aanhouden?
  23. Ik heb een niet al te grote bak in mijn tuinkas waar ik zes tomatenplanten in kwijt kan. Graag zou ik er nog wat worteltjes naast/tussen willen zetten. Ik lees verschillende dingen over deze combinatie op internet. Zijn er mensen op dit forum die dit naar (on)tevredenheid hebben gedaan?
  24. 4 weken geleden heb ik een druif geplant. Hij is geent op een stam. Er zitten twee uitlopers aan waarvan er een heel mooi groeit en de ander iets achterblijft. Mijn vraag is of het sowieso een goed idee om maar één uitloper te handhaven tot hij hoog genoeg is. Of moet ik hem laten zitten omdat het zo bedoeld is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...