Jump to content

straatman52

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  arnhem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik denk inderdaad dat ik te veel blad heb weggehaald in mijn poging de trossen zo veel mogelijk zon te geven. Toch post ik nog even twee foto's omdat ik me afvraag of het geen schimmel kan zijn (wellicht onstaan door wegnemen blad?). Met de vraag of dit nog met een natuurlijk middel te bestrijden is.
 2. Aanvankelijk groeiden de druiven heel mooi. De laatste 3 weken beginnen er steeds meer verdroogde druiven in de trossen te komen. Veel kleinere trossen bevatten al bijna geen groene vruchten meer. Ik heb ca. 3 weken nog wat druivenvoeding van DCM en wat bentoniet van DSM gestrooid. Zou het daarvan kunnen komen of zijn er andere redenen die jullie kennen.
 3. Ik heb in mijn koude kas een bak gemaakt en daar moet aarde in voor het telen van groente. De ondergrond is zand waarop eerst tegels lagen. De bak is 25 centimeter hoog. Welke aarde kan ik het best storten? Zou tuingrond of potgrond een goede optie zijn? Wordt dat een goede basis als ik dat regelmatig aanvul met compost of blijft dit te losse grond of moet ik op zoek naar teelaarde/zwarte grond?
 4. Ik wil een rank langs de dakrand van het schuurtje. Die rechter moet daar voor dienen. zo had ik het bedacht. Naar links wil ik graag 4 of vijf ranken. Ik wilde hem ook niet meer naar links planten om hem uit de buurt van mijn roos te houden. Als ie het blad heeft verloren meld ik mij wel weer.
 5. Radijs en paksoi worden toch niet verspeend of adviseer je dat wel te doen?
 6. Te weinig licht kan ik me nauwelijks voorstellen. Ze staan in een glazen muurkas die van boven en drie zijden licht doorlaat. De muur staat op het westen. En de muur is wit. In de onverwarmde kas is het momenteel (11.30 uur) 15.2 graden celcius. Is dat te warm? Pluksla, die ik enkele weken terug heb gezaaid staat er prachtig bij. Zou het kunnen zijn dat ik te ondiep heb gezaaid?
 7. Ik heb in mijn koude kas radijsjes en paksoi gezaaid. Het is goed opgekomen, maar ze krijgen lange dunnen stelen en vallen daardoor ook snel om. Dus erg veel bladgroei en ik vermoed dat er teveel stikstof in de bodem zit. Ze zijn gezaaid op potgrond van de Gamma. Op dezelfde grond heb ik een prima oogst aan wortelen, tomaten en paprika gehad. Graag advies over hoe ik deze bodem eventueel kan verbeteren. Kan ik ook nog bijsturen door de jonge plantjes nu een bepaalde voeding te geven?
 8. Dit is het resultaat van 1 jaar groei. Kan iemand mij vertellen hoe ik nu moet snoeien. Zoals jullie kunnen zien buigt er 1 scheut naar rechts. Die wil ik eigenlijk langs mijn schuurtje rechts laten groeien. Dan heb ik twee scheuten naar links afgebogen. De bedoeling is dat ik meerdere zijscheuten naar links langs het rek krijg.
 9. Ik wil een vijftienjarige meikers, die al jaren geen kersen geeft omdat hij niet zelfbestuivend is, zo sterk terugsnoeien dat hij ik de komende jaren alleen nog maar een groen kroontje krijgt. Hij geeft nu teveel schaduw aan mijn (moes)tuin en muurkas. Ik wil hem niet helemaal weghalen omdat hij moet dienen als enige decoratie en ook het zicht op de achterliggende gevels voor een deel kan wegnemen. Graag tips of een stappenplan voor de snoei. Ik heb al veel op het forum over snoeien gelezen, maar daar worldt er altijd van uit gegaan dat de kers nog vrucht moet gaan dragen. Dat is hier niet het geval. De bloesem en het groen volstaan. Vier tot vijf meter hoog is mijn streven.
 10. De druif is nu zo gegroeid dat hij het rek bereikt waar hij langs moet groeien. Zoals te zien op foto 1 splits hij zich nu in twee takken. Mijn vraag is of iknu al 1 tak links af moet laten buigen langs het rek, of dat ik beiden takken totnaan de top van het rek moet laten groeien en later zijscheuten naar links en rechts moet laten afbuigen.
 11. Ik overweeg een wormenbak te kopen (of zelf te maken) , maar vraag me af waar de grens van het eetbare voor de wormen ligt. Zacht keukenafval lijkt geen probleem te zijn, maar hoe zit het met grotere bladeren en klein geknipte takken. Ik heb hier bijvoorbeeld het materiaal van uit de kluiten gewassen hortensia's liggen. Die takken hebben wel een diameter van 1 tot 1,5 centimeter. Iemand ervaring met dit materiaal in een wormenbak? Als ik zelf een wormenbak maak welke maximum hoogte per bak moet ik dan aanhouden?
 12. Ik heb een niet al te grote bak in mijn tuinkas waar ik zes tomatenplanten in kwijt kan. Graag zou ik er nog wat worteltjes naast/tussen willen zetten. Ik lees verschillende dingen over deze combinatie op internet. Zijn er mensen op dit forum die dit naar (on)tevredenheid hebben gedaan?
 13. 4 weken geleden heb ik een druif geplant. Hij is geent op een stam. Er zitten twee uitlopers aan waarvan er een heel mooi groeit en de ander iets achterblijft. Mijn vraag is of het sowieso een goed idee om maar één uitloper te handhaven tot hij hoog genoeg is. Of moet ik hem laten zitten omdat het zo bedoeld is.
 14. Ik ben van plan zelf een tuinkas te bouwen en om het kostenplaatje compleet te krijgen moet ik ook nog weten welke teelaarde ik aan moet schaffen. De aarde waarop ik de kas ga plaatsen is niet geschikt, want vervuild met puin en zand, en die ga ik dus tot 25 centimeter diep afgraven. Op internet kom ik veel aarde tegen die als zwarte grond wordt betiteld. Dit is niet bemeste aarde. Wordt gebruikt voor ophogen van de tuin. Zou dit als basis kunnen dienen als ik het zelf bemest? Ik wil hier bijvoorbeeld radijsjes, sla, andijvie, bonen e.d op willen kweken. Graag suggesties.
×
×
 • Create New...