Bedankt voor de tips. Heeft iemand een adres voor broed van roze zwammen? De grijze vallen flink stil met deze temperaturen. Wel graag een adres met een kleine hoeveelheid, niet meteen 100 deuvels...
Groeit de roze zwam ook op alleen koffiedik? Of moet je dan met stro in de weer? Heeft iemand trouwens nog antwoord op de vragen in een eerder bericht: Maakt het uit of je een bak splits voordat die vol is, na een eerste oogst of na een tweede oogst? Ik kan mij voorstellen dat mycelium 'in de groei' sneller aanslaat. Maakt het uit welk deel van de bak wordt gebruikt voor herstart? Onderin de bak zijn nog korrels te herkennen vanuit het zakje broed. Is dat effectiever dan later koffiedik?
Beste medekwekers, Ik ben ook druk in de weer met oesterzwammen. Een eerste batch in een 1kg yoghurtbak leverde maar 45 gram op, dus ik ben aan het opschalen. Een paar vragen mbt nieuwe bakken opstarten. Ik heb alle 30 pagina's doorgespit maar kon het antwoord niet vinden. Maakt het uit of je een bak splits voordat die vol is, na een eerste oogst of na een tweede oogst? Ik kan mij voorstellen dat mycelium 'in de groei' sneller aanslaat. Maakt het uit welk deel van de bak wordt gebruikt voor herstart? Onderin de bak zijn nog korrels tr herkennen vanuit het zakje broed. Is dat effectiever dan later koffiedik? Zijn gaten aan de zijkant trouwens meer/minder/even effectief als gaten in de deksel?