Ga naar inhoud

Hipper60

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Groningen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. O wat fijn te horen. . Kunnen we nog jaren genieten. Kijk maar hoe een beauty ze is (2015) Hij bloeit inderdaad vaak een 2 e keer de laatste jaren. Weet jij toevallig ook hoe groot hij wel kan worden? Hij wordt nl maar steeds hoger en vooral ook breder en steeds meer schaduw.
  2. Foto’s werden niet erbij gezet. Nog een poging.
  3. De (15? ) jaar oude magnolia in het gazon van onze hoftuin heeft dit jaar voor het eerst rijpe zaaddozen die openspringen (als popcorn) waarbij dikke knalrode bonen te voorschrijven komen. Een prachtig gezicht (zie foto’s)! Andere jaren waren het een soort bruine peulen zonder (rijp) zaad. Maar betekent dit dat ze nu afsterft vanwege de lange, hete, droge zomer? Dat dit dus haar zwanenzang is? Weet iemand dit? Nb ze staat vrij en wordt nooit gesnoeid (zit dus veel oud hout in).
  4. Beste RobO, Kunnen aaltjes ook door slootwater meekomen. Wij hebben dus waarschijnlijk aaltjes in de uien, maar als ik het goed begrijp kunnen ze in vele moestuingewassen komen te zitten. De uien dus niet op de composthoop? Of vernietigd die ze zelf wel in 2 jaar (ligtijd van onze compost)?
  5. O ja, en gewoon laten hangen. Ook al ziet dat er “slordig uit”. Is meestal zo. Als je er worteltjes naast hebt staan, houdt dat uienloof de wortelvlieg ook weg, dus praktisch juist.
  6. Meestal laat je ze inderdaad op het bed staan tot loof geel wordt/ afsterft. Net als aardappelloof. En afknippen doen wij nooit. Werk voor niks, lijkt mij.
  7. Dank je Rob. Aaltjes! Dat zou ontzettend balen zijn, want is besmettelijk en betekent dat ik ook vele andere gewassen niet kan telen op die bedden? Wij hebben er nog nooit last van gehad. Kan het zijn dat de plantuitjes (gekocht) besmet waren? Op de markt gekocht. Maar bij handelaar waar we nog nooit problemen mee hebben gehad. Wie weet wat je er als hobbytuinder aan kunt doen? Ik weet afrikaantjes in de besmette grond. Maar wat verder nog? Of moet ik nieuw item aanmaken?
  8. Wij hebben plantuitjes in april gezet. Het bed met houtas “bemest”, zoals elk jaar bij de wisselteelt. Er is geen vorst overheen gegaan. Ze kwamen aanvankelijk goed op/sloegen aan. Maar het loof begon daarna te kronkelen en “zit vast in de vliezen”, waardoor het half onder de grond zit of opkringelt. Zie foto’s. Begin juni hebben we rode plantuitjes gezet en daar ontwikkeld het loof zich normaal. Wie weet wat van die eerste uien misvorming de oorzaak kan zijn?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...