Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wat is er mis met deze bramen?


Ann123

Aanbevolen berichten

Dank je, Robo. Dus geen gebrek, zoals ik dacht, maar een plaag.

 

Koop ik een perenboom, dan komt hij met perengalmug. Frambozenstruiken koop ik met een wortelziekte waardoor ze allemaal snel sterven. Een nectarineboom koop ik met krulziekte. En een braam met mijten.

 

Van de perengalmug lijk ik verlost te zijn nadat ik vorig jaar alle zwarte vruchten weggegooid heb. En het aangetaste blad plukken heeft de nectarine gered.

Maar, ik heb de lelijke vruchten net afgeknipt en op de grond errond laten vallen. En er staat: ' Als je er last van hebt, ruim dan zorgvuldig alle vruchtresten op na de teelt.' Volgend jaar alle aangetaste vruchten verwijderen dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat lijkt wel jouw pech hè maar hebben we hier ook: op ons moestuincomplex wonen ook écht alle bestaande ziekten en plagen

 

ik weet nu waar ik op moet letten en doe sommige dingen preventief: goede compostrijke grond, wisselteelt, combinatieteelt met kruiden, spuiten met heermoesthee of zwavel of zuiveringszout, vangpotjes voor de veenmollen, netten of zwart garen tegen de vogels, randjes voor de slakken, stokken tegen de storm, doek tegen de voorjaarsvorst, gaas tegen de koolvlieg, planken tegen aardvlooien, snoeien in het goede seizoen, grond en gereedschap goed schoon houden, op tijd het goede eten geven, tekorten bijvullen en heel goed opletten wat er gebeurt...

en dan nog gaat het soms mis... leuke hobby hè

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...