Jump to content

Ann123

Members
 • Posts

  1,042
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ann123

 1. Cédric, aan het blad te zien staan ze nat en koud. Minder gieten. Ik zou ze terug binnen nemen. Ze zijn echt heel klein.
 2. Dank je wel! Ik zie dat die goed tegen de droogte kunnen. Perfect voor mijn tuin.
 3. Welke bloemen zijn dit? Ze stonden naast het park. Heb er wat zaden van genomen.
 4. Geprobeerd met gekochte aaltjes en met gevangen slakken uit de tuin. Twee keer 0,0 resultaat. De schaar is het enige wat echt werkt.
 5. Mijn korona's worden ook zo groot en zijn erg zoet. Tenminste, de eerste vruchten zijn zo groot, nadien normaal formaat. En het tweede jaar geven mijn planten niet meer zo'n grote vruchten. Hier staan ze in potten.
 6. Ik heb tot nu toe nog niet echt last gehad van phytophthora. Een wonder misschien gezien ik gewoon in open lucht teelt, met veel schaduw en weinig wind. Drie negatieve factoren. Dus wellicht veel geluk. Vroeger vruchten vind ik sowieso leuk. Maar ik wou gewoon zien of het kan. Kunnen tomatenplanten wel groeien bij zo'n koude temperaturen? En dat lijkt geslaagd te zijn. Dus wil ik het volgend jaar met meer soorten proberen. Sowieso kweek ik ze niet meer in pure compost. Dat droogt te veel uit. Dan absorbeert het niet en dan, wanneer het wel water opneemt, blijft het te lang nat. Ofwel 40% compost, 60% kokosvezels ofwel gewone potgrond. Ik had veel te veel planten. Dus heb ik er heel wat op de compost gekieperd. Maar die willen niet dood...
 7. De eerste gewinterzaaide tomatenbloem staat open: Sasha's Altai De andere planten staan ongeveer gelijk met de binnen gezaaide, ttz bloemknoppen maar nog geen geopende bloemen.
 8. Ik heb elk jaar massa's bladluizen tot de lieveheersbeestjes komen. Ik zou niet weten waar ik neemolie kan vinden. Op Amerikaanse fora gebruikt iedereen het. Maar hier heb ik het nog nooit gezien.
 9. Ah nee, want daar lees ik enkel negatieve reviews over
 10. Ja, peultjes word je toch niet beu? Ze zijn er maar even dus dan van genieten. Ik dacht dat ik ook vroeg was (en dat was ook zo, ik heb mijn peultjes gewinterzaaid) maar hier beginnen ze pas aan bloemen. Volgens mij de schuld van de slakken die telkens aan de stengels net aan de grond zitten eten. Wij hebben een slaatje gegeten van sla, look zonder look, citroenverbena, zurkel, munt, knoflookbieslook, spinazie, wat topjes van opschietende boerenkool, jong snijbietblad, citroenmelisse, kervel, roomse kervel, andijvie, peterselie, koriander, agastache en wellicht nog het een en ander ander.
 11. Ik dacht de slang oa langs de tomaten te leggen. Gezien die buiten (niet in een serre) staan en dus inderdaad regen op hun blad krijgen, wat niet ideaal is, wil ik hen niet nog meer dan nodig blootstellen aan nat gebladerte. Misschien wel geschikt voor andere planten.
 12. In de Aldi verkopen ze een druppelslang en een sproeislang. Iemand ervaring met de sproeislang? Staan alle gaatjes naar dezelfde richting? Dan zou ik ze graag met de gaatjes naar de grond leggen. Bladeren natsproeien lijkt me geen goed plan.
 13. Kou?? Het is in de dertig graden!
 14. Marketer is een ras dat geschikt is voor de buitenteelt. Voor teelt in de serre heb je betere rassen. Rassen die grotere komkommers maken, die geen bevruchting nodig hebben en productiever zijn (alhoewel marketer ook heel productief is). Maar ik denk wel dat hij het ook heel goed doet in de serre. Denk ik. Heb zelf geen serre dus geen ervaring. Marketer heeft wel bestuiving nodig. Er moeten dus bestuivers binnen kunnen in de serre.
 15. Tomaten vormen inderdaad meer wortels. Maar voor andere planten is dat, denk ik, niet het geval. Maar diep planten is sowieso een goed idee. Zo staan de plantjes veel steviger.
 16. Ah, dàt zijn die witte dingetjes. Ik zal wel nieuwe dille zaaien. Dank je! Of de dille donker staat... Ze staat op een zonnige plek (op termijn in de schaduw van de tomaten wanneer die groter zijn). Maar in een stadstuin is het sowieso veel donkerder. Hoge gebouwen geven veel schaduw.
 17. Eerst zat mijn dille vol beestjes. Als kind noemde ik ze donderbeestjes. De kleine vliegjes die vaak in de zomer in wolken te zien zijn net voor onweer. Ik denk dat het gevleugelde bladluizen zijn of zo. Kan dat? Bestaat dat? Alleszins, mijn dille zat er voor mee. De dille die ik tussen mijn tomaten gezaaid heb. En nu zitten ze op mijn tomaten. Zijn het bladluizen? Ik heb net bio insecticide (een emulsie van paraffine, dus mengsel van olie en water) op mijn planten gespoten. Misschien kan ik ook zeepwater gebruiken. Op de foto met de dille zie je dat er intussen witte dingetjes op de dille zitten. Geen witte vlieg. Misschien moet ik die dille gewoon wegdoen.
 18. De eerste peper in wording : een purple jalapeño. De volgende zal Jimmy Nardello zijn, want daar begint een bloemetje te verdrogen.
 19. De laatste is courgette, de rest komkommer. Er zijn geen mannelijke en vrouwelijke courgetteplanten. Alle planten maken zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan. In het begin vaak enkel mannelijke bloemen (naar het schijnt om bestuivers te lokken) en dan allebei. Courgettes en komkommers mogen naast elkaar. Ze worden allebei erg groot. Voorzie dus enige afstand tussen de twee.
 20. Dit bericht werd vermeld in het topic over Agastache. Klinkt lekker! Ik neem aan dat je het blad in een dehydrator moet drogen? Neem je van viooltjes de bloemen? En van lievevrouwbedstro ook?
 21. Je doet mij twijfelen. Ik zoek straks eens op of ik hem het derde jaar op de compost gemikt heb (het jaar na de bloei) of het tweede (terwijl hij er nog gaaf uitzag, maar hij dus vanzelf zou afsterven moest ik hem hebben laten staan).
 22. Echt? Hier bleef hij gaan, na de bloei.
 23. Hier zijn ze nog preciezer. Zou als Camembert zijn: http://www.lejardindescurieux.com/accueil/720-paederia-lanuginosa-plante-a-gout-de-fromage-la-mo-long.html
 24. Als ze midden maart gezaaid zijn is het heel normaal dat ze nog geen bloemetjes hebben. Ik vind ze altijd heel langzaam groeien. Maar eens ze enkele echte blaadjes hebben gaat het veel sneller. Komt goed. Binnen enkele weken hebben ze ook bloemetjes.
 25. Juist. Hier geen parthenocarpe komkommers. Heb geen serre en de rassen voor buitenteelt hebben wel bevruchting nodig.
×
×
 • Create New...