Ga naar inhoud
Moestuin seizoen van Schuli
  • updates

    29
  • reacties

    5
  • bezoekers

    1760

Entries in this blog

Reactie van Adriaan   door paddestoelengek » Wo 14 Dec 2016, 16:46   Er is volgens mij iets fout gegaan bij de hoeveelheid vocht dat gebruikt is of ze zijn door de warmte uitgedroogd. de zwarte uiteinde van de kiempjes geeft dat aan. Hoe ik het altijd deed toen ik nog vogels kweekte en ze door kiemzaden te geven in de broedstemming bracht:   24 uur weken goed uitspoelen en met aanhangend vocht in een ruime pot of bak plaatsen met een doek er overheen voor de nodige zuurstof weker 1 maal per da
Deze bonen hebben 4 dagen geweekt en bij 1 ervan is het buitenst vliesje eraf of dat zo hoort dat weet ik niet. Nu zijn ze aan het kiemen.     De waterkers is bruikklaar lekker op tomaat  
De tuinkers liggen op een dun bedje watten, de zaadjes mogen niet op elkaar liggen.   Voor het kiemen van alfalfa en chia rosé is een andere methode : 6 uur weken in lauw warm water ik gebruik een glazen pot met gaas en elastiekjes .     Dag 3   Snachts heb ik een lamp erboven op schijnen voor de warmte mijn keuken is dan vrij koud
Nu dat ik minder in de tuin bezig ben is dit een mooie tijd om te kiemen . Ik heb nog 6 zakjes ze zijn nog goed tot juli 2017   De biologische kiemzaden zijn Taugé bonen, broccoli zaad, China rosé, tuinkerszaad, Aduki bonen, en alfalfazaad.       De tuinkers kan ik gelijk kweken op een schoteltje De alfalfa en China rosé hebben een inweektijd van 6 uur nodig
In het voorjaar wil ik stokbonen planten welk soort moet ik nog bekijken?   .   Ik wil ze hier omhoog leiden zou dat lukken. Vandaag heb ik al de oude verf eraf gehaald en dan in de bak
Na 3 weken de eerste oogst   3 cm boven de grond afgeknipt als het goed is groeit het weer aan     Het resultaat van een laagjes schotel van : courgette. Kastanje champignons, ui, knoflook Mosterdspinazie Fetta Zelfde laagje herhaald en opgeleukt met oostindische kers dat pepersmaakje van de oostindische kers smaakte lekker.   De mosterd proefde ik niet, het resultaat is heerlijk
Vandaag gekocht en geplant Boskoop Glory / Boskoop Glorie, of Glorie van Boskoop is een heerlijke en vooral makkelijke buitendruif voor in Nederland. Dit ras is al jaren de ideale druif voor iedereen die een makkelijke druif in de tuin wil. Dit ras geeft zeer makkelijk kleine, diepblauwe druiven die goed van smaak zijn: zelfs in een koude zomer zeer zoet. De plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft bijv. niet gekrent te worden. Het ras 'Boskoop Glory' is ook vaak in diverse grotere maten te v
Wat hebben we veel gedaan in deze 10 dagen ondanks de hitte waren er ook nog mooie dagen om lekker aan ons project te gaan werken . Ook maken we gebruik van oude tegels er zijn 10 vierkante zwarte tegels bij die verwerken we onder de pergola.ik vind het leuk om het uit te dokteren hoe het komt te liggen zodat het er ook nog leuk uitziet ook houd ik rekening hoe de electriciteits kabel en grondwaterslang komt te liggen Wim mijn man doet het zware werk, : Vandaag rustdag dat hoort erop bij, m
Vandaag is de tweede bak klaargekomen en heb er net groenten in gezaaid   De zaden kunnen in sept. gezaaid worden Ik vind het zeer spannend volgens de beschrijving is bladmoes binnen 3 dagen al zichtbaar en in 30 dagen kan het al gegeten worden.   Het jonge blad en de stelen worden als spinazie gekookt en gegeten.