Ga naar inhoud

marijke's Blog

  • updates
    86
  • reacties
    176
  • bezoekers
    136028

Wankele schreden op het ecologische pad...


marijke

3221 weergaven

Na goede tips van Stan, Artist, Jorg en Bit (nogmaals bedankt ) op het forum n.a.v. mijn vraag over mulchen en groenbemesting, heb ik het boekje 'Ecologisch tuinieren voor beginners' (Velt) gelezen. Heel waardevol en duidelijk.

Ga er zeker mee aan het werk.

 

Vanmorgen bij mijn rondje door de tuin zag ik dat twee van mijn bessenstruiken luis hadden. Mijn eerste reactie was: behandelen.

 

img2539t.jpg

 

Maar in het boekje staat:

'Een belangrijk punt in de biodiversiteit van je tuin, is het aantrekken van natuurlijke vijanden (..) Hoe meer biodiversiteit in je tuin, hoe moeilijker een beginnende aantasting uitgroeit tot een echte plaag (..) Begin de eerstvolgende aanval als iets positiefs te zien en grijp eens niet in. Als je het even laat begaan, zul je merken dat de aantasting het begin is van een mooi verhaal van biodiversiteit (..) Elke plaag trekt vanzelf zijn natuurlijke vijanden aan. Jij moet er voor zorgen dat die vijand ook in je tuin blijft door van je tuin een geschikte en gevarieerde omgeving te maken.'

 

Twee bessenstruiken waren aangetast: van degene die naast de onaangetaste struiken staat, heb ik de aangetaste bladeren weggeknipt.

De andere struik staat in een m.i. gevarieerde omgeving...daar heb ik (met moeite) niets aan gedaan.

Wordt vervolgd...

 

img2541u.jpg

 

Nog een foto van het uitzicht op een deel van de tuin vanuit onze woonkamer. Op de voorgrond Geranium, de Anjertjes staan volop in knop, evenals de Lavendel en de Vrouwenmantel. De bloemen van de Lupines zijn bijna open. Tussendoor nog Vergeet-mij-nietjes...

 

img2542.JPG

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...