Jump to content

marijke

Members
 • Posts

  918
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  zuid-holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat een mooie, sfeervolle tuin. Hoop jullie te gaan volgen op insta.
 2. marijke

  Het begin is er!

  Leuk verslag van al je activiteiten! Is je rug nog een beetje heel na al het gesjouw met de kruiwagens?
 3. Bietjes en raapsteeltjes gezaaid. O ja, en rucola (in de koude bak). Onkruid uit het rabarberbed verwijderd. Genoten van de magnoliaboom waarvan de knoppen enorm zwellen. Beloofd veel moois voor de komende tijd. Kat Moesje (officieel 'Moustache' vanwege zijn zwarte snorretje) proberen wijs te maken, dat hij mijn zaaibedden niet om mag spitten. Dat spitten heeft mijn man namelijk al gedaan...
 4. Bekijk eens het zaaischema op 'Diana's mooie moestuin'. Hierop staan heel veel info: niet alleen zaaitijd, maar ook op welke afstand e.d. Een aanrader. Succes!
 5. Net als andere jaren, hoop ik óók deze week weer prei (Zwitserse reuzen) te zaaien.
 6. Gefeliciteerd met uw moestuin. Mijn man en ik zijn ook 60+ en 70+ en genieten volop van onze moestuin. Veel plezier en een goede oogst gewenst.
 7. De perenbomen (St Remy) staan in bloei. Pioenrozen staan zo'n 20 cm hoog. Magnolia is qua bloei net over zijn hoogtepunt heen; de eerste bloembladeren vallen al. Gisteren een zwaluw rond de boerderij zien vliegen.
 8. Vanmorgen voor het eerst dit jaar de grutto weer gehoord! De Magnolia staat in volle bloei. De Japanse Sierkers begint met bloeien. Eerste bloemetje aan een aardbeienplant gespot. Heel (on)handig - midden op een dam in het land - zit een zwaan te broeden... en blazen als je in de buurt komt!!!
 9. Jij hebt echt voorjaar in je tuin!! Mooi hoor.
 10. Oh. wat een prachtige Helleborus! Schitterend. Kan me voorstellen dat je daarvan geniet...
 11. Vanmorgen lekker in de tuin gewerkt: - Peulen uit de bak overgeplant - Spinazie, raapsteeltjes en bietjes gezaaid - Uien gepoot - Sla- en andijvieplantjes geplant 'k Heb al een paar rabarberstengels geoogst voor de cake. Ik moet hier nog onkruid uittrekken... Het nieuwe aardbeienbed. De plantjes zijn afgelopen herfst geplant. Geen uitval gedurende de winter.
 12. Vanmorgen in de koude bak sla, andijvie, rucola en peultjes voorgezaaid. Rabarber begint mooi op gang te komen. De bessenstruiken zijn afgelopen maand fors gesnoeid. Beginnen al weer uit te lopen. Shame, shame: achter in de schuur kwam ik deze pot met Brugmansia tegen. Vorig jaar helemaal vergeten (de plant heeft dus een jaar rond in de schuur gestaan, zonder enige zorg... ). Tot mijn grote verwondering zitten er verschillende uitlopers aan. Gelijk maar lekker verwend met een plaatsje in de ochtendzon, een plens water en morgen (deels) nieuwe aarde. De Sereh, die ik enkele weken geleden op water gezet had, heeft worteltjes. Paprika, peper, aubergine en prei zijn leuk opgekomen. Eén dezer dagen moet ik ze verpotten. Hoop er binnenkort foto's van te plaatsen.
 13. marijke

  Met dank aan...

  Nee, helaas, Patrijs, geen raapsteeltjes. Bij ons zijn het ook één van de favorieten in het vroege voorjaar, maar daarvoor moet je elders kijken...
 14. De Winterakonietjes bloeien. Sorry, de snoeier is net geweest; ik moet de takken nog opruimen...
 15. Met dank aan Patrijs die in zijn post mij erop attendeerde dat de Lidl alweer zaden verkoopt: 'k Heb vanmorgen mijn voorraad lekker aangevuld...
×
×
 • Create New...