Jump to content

marijke

Members
 • Content Count

  911
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  zuid-holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. marijke

  Prei 2021

  Net als andere jaren, hoop ik óók deze week weer prei (Zwitserse reuzen) te zaaien.
 2. Gefeliciteerd met uw moestuin. Mijn man en ik zijn ook 60+ en 70+ en genieten volop van onze moestuin. Veel plezier en een goede oogst gewenst.
 3. De perenbomen (St Remy) staan in bloei. Pioenrozen staan zo'n 20 cm hoog. Magnolia is qua bloei net over zijn hoogtepunt heen; de eerste bloembladeren vallen al. Gisteren een zwaluw rond de boerderij zien vliegen.
 4. Vanmorgen voor het eerst dit jaar de grutto weer gehoord! De Magnolia staat in volle bloei. De Japanse Sierkers begint met bloeien. Eerste bloemetje aan een aardbeienplant gespot. Heel (on)handig - midden op een dam in het land - zit een zwaan te broeden... en blazen als je in de buurt komt!!!
 5. Jij hebt echt voorjaar in je tuin!! Mooi hoor.
 6. Oh. wat een prachtige Helleborus! Schitterend. Kan me voorstellen dat je daarvan geniet...
 7. marijke

  Update maart 2019

  Vanmorgen lekker in de tuin gewerkt: - Peulen uit de bak overgeplant - Spinazie, raapsteeltjes en bietjes gezaaid - Uien gepoot - Sla- en andijvieplantjes geplant 'k Heb al een paar rabarberstengels geoogst voor de cake. Ik moet hier nog onkruid uittrekken... Het nieuwe aardbeienbed. De plantjes zijn afgelopen herfst geplant. Geen uitval gedurende de winter.
 8. marijke

  Zaaien in de bak

  Vanmorgen in de koude bak sla, andijvie, rucola en peultjes voorgezaaid. Rabarber begint mooi op gang te komen. De bessenstruiken zijn afgelopen maand fors gesnoeid. Beginnen al weer uit te lopen. Shame, shame: achter in de schuur kwam ik deze pot met Brugmansia tegen. Vorig jaar helemaal vergeten (de plant heeft dus een jaar rond in de schuur gestaan, zonder enige zorg... ). Tot mijn grote verwondering zitten er verschillende uitlopers aan. Gelijk maar lekker verwend met een plaatsje in de ochtendzon, een plens water en morgen (deels) nieuwe aarde. De Sereh, die ik enkele weken geleden op water gezet had, heeft worteltjes. Paprika, peper, aubergine en prei zijn leuk opgekomen. Eén dezer dagen moet ik ze verpotten. Hoop er binnenkort foto's van te plaatsen.
 9. marijke

  Met dank aan...

  Nee, helaas, Patrijs, geen raapsteeltjes. Bij ons zijn het ook één van de favorieten in het vroege voorjaar, maar daarvoor moet je elders kijken...
 10. De Winterakonietjes bloeien. Sorry, de snoeier is net geweest; ik moet de takken nog opruimen...
 11. marijke

  Met dank aan...

  Met dank aan Patrijs die in zijn post mij erop attendeerde dat de Lidl alweer zaden verkoopt: 'k Heb vanmorgen mijn voorraad lekker aangevuld...
 12. Leuk al dat proefzaaien. Het gaat rond deze tijd echt kriebelen om weer te beginnen in/met de tuin . Praktisch trouwens zo'n 'zaaigoedverwarmer' in de vorm van Pepsi. Mooi beestje.
 13. marijke

  27-1-2019

  Kun je die wilgentakken wel gebruiken in je tuin? Ik gebruik ze als rijshout voor de peulen en om jong zaaigoed mee af te dekken en zo te beschermen tegen vogelvraat. Bietjes zien er trouwens lekker uit!
 14. Heel leuk, gemakkelijk, gezond (en lekker) in het vroege voorjaar zijn raapsteeltjes. Vroeg zaaien/oogsten voordat het zomerspul komt. Voor mij vormen zij ieder jaar weer de eerste maaltijd uit de tuin: stamppot raapsteeltjes + rabarbermoes. 'k Wens je succes dit seizoen!
 15. Vandaag de start van mijn Moestuinseizoen 2019: - Paprika, peper, aubergine en zomerprei gezaaid. - Serehstengels op water gezet. Manlief heeft tijdens het snoeien al twee bossen rijshout voor mij klaar gelegd. Het begin is er...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...