drahreg 48 Geplaatst: 4 augustus 2013 Geplaatst: 4 augustus 2013 hallo, kun je de bonen eerst in een snelkookpan doen om de sporen van botulisme te doden ongeveer 20 min. en daarna inwekken ongeveer 1 uur, iemand ervaring hiermee graag via forum of via mail m.v.g. Gerhard Quote breur van Hendrik Jan
Danuta Geplaatst: 4 augustus 2013 Geplaatst: 4 augustus 2013 http://eenvoudigleven.blogspot.co.at/2011/05/conserveren.html http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Traditioneel_wecken/traditioneel_wecken.html Etc...door sommige instanties wordt het wecken van groenten gezien als 'gevaarlijk' en men zou het moeten laten...ik persoonlijk vind dat onzin.... Beter is, wordt hier (Oostenrijk) Duitsland en een hoop andere landen bij het wecken aangeraden om ingeweckte groenten met een CB potentieel 2 maal te verhitten. Of 2 maal wecken met een rust periode van 1 of 2 dagen ertussen of nogmaals 15 tot 20 minuten koken nadat men de pot geopend heeft...dit neutraliseert de toxinen (dat waar je ziek van wordt) Gewoon goed inlezen en zelf je eigen, goed geinformeerde keuzes maken op dit terrein. MVG Danuta Quote MVG Danuta
jasmin Geplaatst: 4 augustus 2013 Geplaatst: 4 augustus 2013 Dat recept van jou, Danuta, is toch ook mooi: bonen in zuur wecken. Dubbelop, en lekker. Ik heb nog niet genoeg bonen, maar ga het zeker straks doen. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Danuta Geplaatst: 4 augustus 2013 Geplaatst: 4 augustus 2013 ) Hier worden bonen bijna alleen ingemaakt op zuur ) En CB houdt nu eenmaal niet van zuur )Ach voor diegene die bang zijn voor CB alleen op zuur, dubbel koken of gewoon invriezen, problem solved.... Zoals ik al een keer zei, je loopt meer kans op een salmonella besmetting bij je fritesboer of een listeriose opgelopen door het eten van een slecht gewassen salade , rauwmelkskaasje etc...en ook daar kun je met een beetje pech aan dood gaan helaas.. Ik persoonlijk loop vele malen meer kans gewoon dood te gaan door een simpele verkoudheid dus ik kan mij om CB niet zo druk maken zolagn je gewoon alle regeltjes van het wecken/inmaken maar in acht neemt........het belangrijkste is dat mensen zich inlezen, weten waar ze mee bezig zijn, dat is het belangrijkste....... MVG Danuta Quote MVG Danuta
jasmin Geplaatst: 11 mei 2015 Geplaatst: 11 mei 2015 Dat recept van jou, Danuta, is toch ook mooi: bonen in zuur wecken. Dubbelop, en lekker. Ik heb nog niet genoeg bonen, maar ga het zeker straks doen. Ik heb het met peultjes gedaan, omdat ik die niet plat wou koken: blancheren en dan met kruiden en tomaat in azijn ingemaakt. Recentelijk de laatste pot geopend voor salade: retezuur natuurlijk, eerst afspoelen in vergiet onder water, en dan met sla mengen: succes wat mij betreft. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.