Ga naar inhoud

Emmy

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Lelystad
  1. Je kunt ze ook doppen. Ik vind de schil niet meer lekker als ze zo dik zijn.
  2. Ik heb er al vaker sleepruimen jenever van gemaakt. Hiervoor de sleedoornbessen (pruimen) goed wassen en in een ruime pot of fles met wijde hals doen die je goed kunt afsluiten. Als je van zoet houd doe je er suiker op en daarna de jenever. Goed afsluiten en op een donkere plaats weg zetten. Dagelijks even omschudden. Na ongeveer 2 maanden klaar. (nog op tijd voor een speciaal glaasje met kerst) Alles door een fijne zeef of doek zeven en zoveel mogelijk vocht uit de pruimen persen. Dit is meestal niet veel. Zelf maak ik ze zonder suiker. Drinkt erg lekker weg. Hou wel in de gaten dat het sterke drank is.
  3. Emmy

    Rode ui

    In de groei en bloei van deze maand staat over deze ui het volgende: Natuurlijk blijft deze ui niet fier overeind staanop zijn steel.Op een goed momentknakt de steel door, zodat zijn uitlopende bolletje, broed geheten, op de grond beland om daar te wortelen. Je kunt zo'n broedbolletje natuurlijk oogsten en ergens anders planten. Of het broedbolletje in teentjes uiteen pellen en die planten. Of opeten, als knoflook. Of ze uitdelen. Verder staat nog in het artikel dat ook het loof bijna het hele jaar door te snijden is voor in de keuken. Groetjes Emmy
  4. Hallo Jerry en Wendy, Leuk een kind laten opgroeien met en spelenderwijs iets van tuinieren meegeven. Kun je ondertussen ook nog mooi oppassen Zie trouwens dat jullie ook uit Lelystad komen. Leuk. Groetjes Emmy
  5. Emmy

    ook even voorstellen

    Hallo Sonja, Welkom van ook een nieuweling hier. Leuk en spannend om met zo'n nieuw stuk te beginnen. Succes. Groetjes Emmy
  6. Emmy

    Help Help !!

    Het is nu ook een prima tijd om aardbeien planten uit te zetten. Misschien kun je toch het beste bedenken welk fruit je graag wilt hebben en waar je ruimte voor hebt. Als je in september/oktober plant heb je volgend jaar misschien al je eerste oogst. Dit geldt dan b.v. voor aardbeien, frambozen, bramen en verschillende bessen. Appels doen er vaak een jaar langer over en voor peren moet je meerdere jaren geduld hebben.
  7. Sperciebonen 2 min. koken en koud afspoelen ongeveer 10 potten met schroefdeksel, afgewassen met sodawater of in de afwas machine, vullen met een teen knoflook en een stukje chili peper (naar smaak) Daarna vullen met de sperciebonen. Breng aan de kook: 1 liter azijn. 1,7 liter water 150 gram suiker( of een half dopje zoetstof) 50 gram zout Dit mengsel kokend in de potten gieten, potten goed dicht draaien en op de kop af laten koelen. Ditzelfde zoet-zuur mengsel kan gebruikt worden voor de inmaak van augurken en komkommer. Doe dan een stukje ui, 4 kruidnagels, 5 peperkorrels, 2 laurierblaadjes en 2 theelepels mosterdzaad in de pot.
  8. Emmy

    Nog een moestuingek

    Wat wil je dat ik er op zet Jorieke? Chutney met groene tomaten? Zoet-zuur van spercie boontjes? Pompoen met gember zoet-zuur? Courgette soep? Het lijkt mij wel een goed idee om bij de recepten rubriek ook ideeen over wat te doen met de enorme hoeveelheden die je soms hebt. Groetjes Emmy
  9. Emmy

    Nog een moestuingek

    Fijn dat ik eindelijk dit forum met gelijkgestemden heb gevonden. Mijn naam is Emmy, ik ben 52 jaar en behalve een kleine tuin bij mijn huis ben ik in het gelukkigge bezit van een moestuin van 3 are op het mooiste complex van Lelystad. Het is een milieuvriendelijk complex met heel veel groen en een dierenweide. Ik verbouw vooral groenten maar heb ook ruim plek voor fruit en bloemen. Op dit moment oogst ik behalve heel veel bonen en komkommers vooral ook pompoenen en kallebassen. De komkommers en ook de boontjes maak ik in in het zoet-zuur. De pompoenen en kallebassen, en ook de ingemaakte groenten zijn voor zover ik ze niet zelf gebruik voor de oogstmarkt die op 2 oktober op ons complex wordt gehouden. Als jullie meer willen weten hoor ik het wel. Groetjes Emmy
×
×
  • Nieuwe aanmaken...