Jump to content

loopeendje

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Meedhuizen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Moeder (2018) en dochter (2019) broeden samen 2020 uit. Moeder zit links
 2. Vandaag voor het eerst naar buiten Morgen 3 week oud
 3. Brood is inderdaad niet goed en krijgen ze zo weinig mogelijk (als de maden op zijn) Ik gebruik de maden als beloning als ze komen als ik ze roep. Werkt na een tijdje gewenning als een eenden magneet. De maden zitten altijd in hetzelfde emmertje.
 4. Ik heb ze even voor jullie geroepen
 5. Ons terrein 1.6 ha wordt rondom omgeven door water (slootjes, afwateringskanaal, een maar en een aanvoersloot voor het gemaal richting een polder) onze loopeendjen zitten denk ik wel 50 procent van de tijd op het water opzoek naar kroos en ander voedsel. tevens onderhouden ze de tuin van de buren (0,7 ha) . Onze eenden laat ik los zo tussen 8 en 9 en gaan afhankelijk van tijdstip in het jaar ongeveer een half uur voor schemering terug in hun nachthok (open en een gesloten gedeelte). Simpelweg de eenden roepen volstaat om ze naar het hok te laten komen. Ik voer ze af en toe maden (hengelsportzaak) of simpelweg een korstje brood. Als ik klus in mijn werkschuurtje (naast het eenden verblijf ) komen ze af en toe gewoon schooien om maden.
 6. Wij hebben wel een woerd en gaan een nestje laten uitkomen , later in het seizoen
 7. Gisteren (25 januari 2020) de eerste 2 eieren van dit jaar, vandaag waren er al 3 eieren. We gaan de goede kant op
 8. Ik moet toegeven dat Meedhuizen (gelukkig) geen wereldstad is maar 12 loopeendjes houden Meedhuizen niet slakkenvrij. Gelukkig is er nog ruimte om de groep tzt uit te breiden.
 9. Na geruime tijd te hebben meegelezen in dit topic heb ik besloten toch maar eens te reageren en een aantal fotos van onze eendjes te plaatsen. Mijn ouders hebben sinds enkele jaren Indische loopeenden, in wisselende formaties. Omdat wij vanaf begin oktober een woonhuis met 1,6 hectare grond gaan betrekken, hebben we de eenden van mijn ouders een nestje laten uitbroeden. Dit zijn de 5 donkere jongen op de fotos. Daarnaast hebben we in Duitsland nog 5 jongen gekocht (de lichtere met groene voetring). Hiermee komt het totaal aantal eenden op 12. Alle 12 eenden zullen met ons mee verhuizen. Vader (is nog net een stukje staart van te zien) en moeder voorop Het lekkerste wat er bestaat: eendenkroos

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...