Jump to content

appelvrouw

Members
  • Content Count

    19,310
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Personal Information

  • LOCATION
    NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

1,662 profile views
  1. Bruine bonensoep met aardappelbroodjes die ik al in het brood topic heb gezet. De bruine bonensoep, mijn vader maakte dat vroeger regelmatig in de winter. Met wortel, prei en rookworst. Ik heb er de eerste olifantenknoflook als prei voor geoogst en als de bruine boon de haricots châtaigne d’Echenans voor gebruikt. Verder wat blad selderij. Wortels uit de winkel. De helft van de bruine bonen met het vocht door de passe vite gehaald. En natuurlijk Veldvarken rookworst..mmm
  2. Broodjes met aardappels en aardappelwater. Speltmeel en gist. Er moest zure room in maar dat was niet in huis dus heb ik yoghurt gebruikt aangevuld met een scheut houdbare room. Ik ben blij het zijn de eerste broodjes die me goed gelukt zijn en ze zijn ook nog heerlijk.
  3. Aardappel water zojuist afgegoten bewaard om mee te bakken morgen. Schijnt het kruim van het brood zachter te maken. Dus aardappelwaterbrood, aardappels zelf gaan er niet in. Misschien wel iets van zaadjes of noten, ik moet er nog ff over denken.
  4. Alle rabarbers eruit geschept. Die moeten daar echt weg. De kippen krabten de bollende punten al stuk. Het was lastig ze ( de planten) eruit te halen uit de vol met water gezogen klei. Maar gelukt. De brokken liggen nu in de kas..bijsnijden en opnieuw planten denk ik, maar ik weet nog niet hoe en waar.
  5. De paprikaatjes op 2/1 gezaaid staan er lekker bij hoor, mijn kastje met tl balkjes het nog prima, er moest wel een armatuurtje vervangen worden. Linker nog dichte bakje nieuw gezaaid van de week, ook een enkele peper, rechts allemaal paprika dus. Het licht gaat 14,5 u. per dag aan.
  6. Ja hoe zit dat, is er een max aan t aantal kippen dat een haan kan houden zeg maar? Wanneer hij er een tweede haan bij duldt?
  7. Haha je denkt toch niet dat ze de lente halen hé? Net twee als voorgerecht op, even op de kachel opgewarmd.
  8. Een zak bevroren oliebollen! Mét poedersuiker😋
  9. Ik weet um, ha! Read the f*ng manual 😎🥳 De Fransen zijn ook gek op afkortingen..gwie! Ik ben nu brood aan t bakken met Quinoa erin en eet dat straks met een dikke lik citrusmarmelade..
  10. Vega bloemkoolcurry met aardappels en pinda`s superlekker. Een slaatje van witlof erbij, met iets te zure dressing dus maar een eetlepel citrusjam erin. Aanrader
  11. Ziet er goed uit Nas en Fijn dat je al eitjes hebt. Verkopen kan wat opleveren. Een mooi plekje buiten maken met een vastgelijmd geldkistje? Waar heb je de kippen vandaan?
  12. Citrusmarmelade met 4 soorten citrusfruit. 6 potten. Met blonde rietsuiker. Mierzoet met een bittere ondertoon en hééél veel smaak en geur. Heerlijk dat ik van al dit fruit de hele schil kon gebruiken.
  13. Wel een beetje mee kokkerellen. Al je slasaus met citroensap ipv azijn en ieder glas water een schijfje. Voor het naar bed gaan een grog met een halve uitgeperste citroen, een eetlepel honing een flinke scheut heet water en een kleine scheut( of naar wens) eau de vie. Citroenen bewaren best lang in de koelkastla. Delen met je buren is ook nog niet zo gek trouwens. En lemoncurd☀️

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...