Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,137
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

3,211 profile views
 1. Hoi dank allen, yakon en aardpeer zijn ruim voldoende aanwezig. Het gaat mij echt om crowned en oca, knolcapucine. Met inachtneming van goede verpakking in bv bruin papier zou ik het wel aandurven. Even over de Crosne: ja lastig schoon te maken maar de smaak beviel mij juist erg. Ik ga er hier dan verder naar zoeken!
 2. Of met geschoond varkensvet, hoe heet dat in NL? Hier heet het saindoux. Ik maak er smeerwortelzalf mee, het blijft er jaren in goed ( volle potjes behoud ik op een koele plek, en smeert zalig en trekt goed in. Kokos kan ook maar vind ik lastiger, wordt hard en bij smeren te snel olieachtig.
 3. Ik zoek voor ons voedselbos knolletjes zoals crosne, knol capucine of mashua..is er iemand die mee doet met de doos en er voor mij een paar in kan stoppen?
 4. appelvrouw

  Winterslaap

  Ze timmeren erg aan de weg..en ze zitten een beetje in de buurt van waar je op vakantie was, hun bedrijf is in Angers.
 5. Idem hier. Ik heb olifanten en gekocht pootgoed, violet nog wattigs, nĂ­et violet de cadours. Enfin de tenen waren mooi..maar ik zie nog noppes en nada, ook niet bij de olifanten.
 6. Vanavond een pompoen aardappel kip schotel met veldkipfilet en ook een van de laatste paprikaatjes..nog maar 5 en dan is het op.
 7. Ja het voedselbos ligt echt vlak achter ons huis en wij zullen zeker meeprofiteren. En er komt nog veel meer bij. Ons opperhoofd studeert nu op een lijst met abrikozen, amandelen en perziken die @windindewilgen ons heeft toegestuurd. Misschien wordt dat volgend jaar aanplanten, misschien nog een deel dit jaar. Maar met enkele jaren zullen we zeker gaan profiteren van het voedselbos fruit..ook niet vergeten de twintig bestelde wijnstokken en heel veel klein fruit.
 8. Dank je! Ze stonden er meteen de dag na de levering afgelopen vrijdag al in. Met een volle gieter per boom. Dus dat komt wel goed.
 9. Voor het voedselbos van het dorp komen de bestellingen langzamerhand binnen. Ik heb fruitsoorten als appels en peren mogen bestellen en heb een leuke lijst met gekke en plaatselijke soorten besteld, en natuurlijk ook pruimen, mirabellen en kersen. om de aarde klaar te maken hebben we al eerder in het jaar heel veel gemaaid op het oude weiland en bij de boeren van het dorp zoveel mogelijk oude rollen stro en hooi gehaald( laten brengen eigenlijk..zo n rol weegt honderden kilo’s). Hier en daar karton bij gebruikt en bij alle bomen een piket met de naam. We hebben een frees gehuurd om gaten te maken want er moet nog heel wat geplant worden. Een deel van de bomen. Peren: poire de prĂȘtre, doyenne de comice, clappes favorite, comtesse de Paris, poire legipont, poire williams, rousse let, JosĂ©phine de malines, Jeanne d arc. Appels: rambours d Ă©tĂ©, reine de rĂ©nettes, court pendu, grand Alexander, signĂ© tillish, tambours de Lorraine, api etoilĂ©, belle fille de salins, winter banana, rĂ©nette de caux. Pruimen: mirabellen van Nancy, mirabelle de Metz, prune de prince, quetsche d’Alsace en perdrigron. Kersen: Bigarreau blanc, bigarreau noir, griotte du Nord en burlat. Een deel van de bomen: We wachten nu met smart op de levering van arborealis. Aan een moestuin aanplant zijn we nog niet serieus begonnen, de eerste aardbeitjes groeien er wel. En als we moe zijn rusten we onder de boom

 10. Een prachtige hoeveelheid bessen en struiken zeg, daar kan je een mooie eetbare haag mee maken. Succes!
 11. appelvrouw

  Winterslaap

  Leuk de zaden van Sainte Marthe. Duur maar wel goede kwaliteit. Ze verzenden ook ik heb mijn derde rij asperges bij hen gekocht. Je kweepeer confiture ziet er heerlijk uit!
 12. Goh wij hebben alle jaren tonnen vol met mirabellenprut, mét alle pitten. Volgens mij is onze eau de vie niet bitter ( Joep? Henk?) dus mijne inziens moet het aan iets anders liggen

 13. Dank je! Ik haal de stro van de aarde aan t eind van de winter..dan gaat het meestal naar de compost.
 14. Snert met veldvarkens stoof en veldvarkens worst. Eigen gebakken broodje erbij😋
×
×
 • Create New...