Jump to content

appelvrouw

Members
 • Content Count

  18,146
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Converted

Recent Profile Visitors

146 profile views
 1. appelvrouw

  De voorjaarsopfrisbeurt

  Mooie update, leuk om eens wat meer van je tuin te zien. Mooie omgeving! 50 vijgen? Heb je ook wat in de grond of versleep je het allemaal?
 2. Die Biquinho is een lastige kiemer. Ik had tien zaadjes en verwachtte na tien dagen niet veel meer. Wel op een warmtematje gezet en nu zijn ze er alle tien.
 3. Ja zeg ik ben wel lekker bezig🥴...je hebt gelijk Jorieke. Olifantenknoflook voor de prei. Dus.
 4. Mooi broodje. Tarwe bloem? ik heb weer verse gist ( ik wist niet dat je het in kon vriezen) en kan weer even bakken. Vrienden hebben gezorgd voor meel want wij zitten even nog in zelfisolatie. Graag zou ik mijn speltbrood wat minder drogig hebben. Ik bak het nu in de broodbakmachine op een programma van 3.25 uur. Met toevoeging van een flinke scheut olie en meestal ook 100 gram zaden in verschillende mixen op een brood van 1250 gram. Het brood is goed gaar maar kruimelt gemakkelijk en is dus wat droog. Tips welkom.
 5. Nee geen doek en nee ik ben niet bang. Het zal snel verdrogen langs de randen. Maar dank voor je aanmerking, ik hou het in de gaten.
 6. Haha zei ik centimeter🤣? Wel lekker warm😉. jawel Patrijs voor aankomende nacht min 5 aangekondigd, mijn perzikbloesems zijn al bevroren dus het maakt me niks meer uit. Het dak is er al een maand af en de kas is al wat doorgespoeld inderdaad is dat heel fijn als dat bij jou ook gebeurd.
 7. appelvrouw

  Arm hemd

  Lekker binnen blijven dus, daar lijkt bij jou dan ook genoeg te doen!
 8. appelvrouw

  Woelen

  Welke woelvork heb je gekocht?
 9. Bemest water..ik las eerst besmet water😊 wij hebben ook bakken vol en drinken wel verse munt thee maar ik droog nog meer voor de winterkruidenthee en gebruik verder ook nog aardig wat voor tinctuur.
 10. Je pepers zien er gezond uit. Wedstrijdpeper of een andere soort?
 11. Het dak is dus van de kas, en we hebben een nieuw dak besteld voor de kas. Het wordt een 16 cm dik polycarbonaat platen dak. Het kan wel geleverd worden in België maar daar kunnen wij het nog niet halen dus moeten we nog even wachten. Lie heeft wel de afgelopen dagen het balkenframe boven de ramen voor een deel vervangen en de balken voor de platen al bevestigd. Nu nog even uit de lockdown😉 Lie is sowieso goed bezig. Mijn helpers hadden de oude lasagna als schoongemaakt en weer wat in vorm geschept. Lie heeft er een mooie mand van gevlochten. Er ligt al een verse laag gras en een laag stro op, dat wil ik nog een keer herhalen. Het is de bedoeling dat er kool en mais gaat groeien op deze lasagna. Mijn pepertjes groeien goed in het groeikastje. als laatste een geoogste olifantenlook geplant voor preigebruik. Lollig te zien hoe de “prei” uit de olifantenknoflookteen is gegroeid. Hij was erg lekker!
 12. Goed gedaan en mooie recycling. Brengt ons op ideeën. Wat gaat er met het oude plastic gebeuren?
 13. Zoals Flup al Zegt geen probleem. Ik kweek veel verschillende pompoenen en courgettes op hetzelfde veld. De zaden van de vruchten die daar groeien zijn natuurlijk gekruist. Heel soms heb ik wel eens een pompoen erbij waarvan ik zeker weet dat ik die niet gezaaid heb. Maar dat wijt ik eerder aan t gebruikte zaad..ook bij zaadbedrijven kan er wel eens een foutje ontstaan. Ik gebruik nooit eigen of andermans zelfgezochte zaad voor pompoenen, courgettes, komkommmers en meloenen.
 14. appelvrouw

  Klussen, binnen!

  Fijn kacheltje daar kan je ook je schoenen onder drogen...
 15. In principe hoef je er niks aan te doen. Er zijn veel tekeningen van de lagen te vinden op het net. Wij zijn ook gewoon op gras begon men met als eerste lagen stro en halfvergane takken. Je kunt ook karton leggen als eerste laag. Zie foto’s vorige pagina.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...