Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,662
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

5,367 profile views
 1. Heerlijk! Jorieke jij deed iets met de kleintjes, dunne?
 2. Haha nee hoor Mellie dat doe ik niet. Ik lust trouwens heel veel. Maar ik heb zo mijn eigen aardigheden. Zo gruw ik ook van verse mandarijntjes of aalbessen in de yoghurt( dood als jam kan wel). Het is niet dat ik het vies vind, het is het mondgevoel/ iets dat uit elkaar spat terwijl ik ook yoghurt in mijn mond heb, brr. En vellen van melk of van de pap, de koude rillingen lopen me over de rug.
 3. Ok k zal t proberen. Je voorbeeld was ietwat onhandig want ik ben ook al niet dol op room in gerechten🤗 ik ben soms heel moeilijk met eten geloof ik.
 4. Volgens mij heb ik dat recept al eens geplaatst. Ik maak het met jenever. Een oud recept tegen winterhanden! Wel leuk trouwens om weer gewezen te worden op de site van Okke. Wat ga jij met de kweeperen maken?
 5. Echt heel veel kweeperen heb ik dit jaar aan mijn boom. Normaal al veel maar dit jaar hangen de takken op de grond van de vruchten. Ik doe er lang niet genoeg mee, met die gekke dikke appels, morgen ga ik eens een Grieks toetje er mee maken, en verder maak ik er confiture en gelei mee. Ik probeer ze weg te geven maar iedereen heeft zo ontzettend veel hier dit jaar! Ik sprak mijn buurvrouw met de twee walnotenbomen gisteren die vertelde dat ze de walnoten op hopen harkt en de hopen door haar zoon in de vuilnisbak laat gooien, ze raakt ze aan niemand kwijt! Wij hebben nog veel noten van afgelopen jaar en hebben dit jaar ook weer genoeg noten dus we laten haar hoeveelheid noten ook aan ons voorbij gaan. Jammer is het wel. Ook een andere buurman had meer dan genoeg! Enfin de kweeperen, vanmiddag twee emmers van de boom af gehaald, de mooisten natuurlijk. De rest wacht op iemand die ze wil hebben, bij de tuinclub hier wil 1 iemand enkele kilo’s dat is het. in de kas komt het heel langzaam tot een eind. Ik heb nog best wat groene tomaten hangen en sluit de kas nu snachts, hopelijk rijpen er nog wat Coeur de Boeuf Bicolor. tomaten die rijp zijn moet ik wel op tijd plukken, ik vergeet dat nog wel eens. Er hangen nog wat mooie gewone Coeur de Boeufs we hebben de pepers pas gisteren binnen in de kas gezet, een beetje laat, ze hebben een flinke klap gehad van de temperatuur daling een week geleden, 1 graad in de vroege ochtend. De basilicum wordt langzamerhand opgegeten en niet alleen door ons De komkommer picolino komt volgend jaar zeker terug in de kas, we hebben er enorm veel van gegeten en doen dan nog met de laatste vruchten. Deze heeft zich al laten vangen😀👍 . Nieuwzeelandse spinazie krijgt langzamerhand een beetje meer licht En de kumquat dan, het gieten met citrusvoeding werpt eindelijk zijn vruchten af😊 Als laatste de postelein..heeft zichzelf wel aardig uitgezaaid in de kas, helaas helemaal op een kluitje!
 6. Nee zeker niet. Groninger Kroon heb ik, lijkt in kleur en vorm maar zeker niet in de schil. Voor de eerdere genoemde appel van @Brouwerij Het Rode Hek: ik gok op een ietwat groene Golden delicious. Ik heb deze ook, mijne is wat geler maar met roze blos. Sommige jaren ook wat groener. Notaris appel heb ik ook dat is een hele andere appel die trouwens idd ongeveer half september rijp begon te worden. Jorieke ik zag toevallig vandaag deze poster van de grote appel verzamel boomgaard uit de buurt, lijkt er verdomd veel op.
 7. Gelukkig, veilig! Goed gedaan. En de kippen hebben nog gras +
 8. Geen gek idee Jootje, Ja bladerdeeg, kan ik gaan proberen!
 9. O gezellig @Wortel. Helaas is de kans klein dat ik kom. Maar er is nog steeds een kans.
 10. Absoluut niet te nat Henk, volgens mij kan ik plakken snijden uit de pot. Maar het idee is vooral jam, jam met de smaak van appeltaart. Want idd het is al gaar. Ik zou wel een bodem kunnen voorbakken en het daarop uit kunnen smeren🧐 en dan nog even terug bakken.
 11. Appeltaart jam. Er stevig geworden, wel erg lekker ook, met in cointreau geweekte rozijnen.
 12. O brrr dat trekt me geheel niet aan Mellie, warme yoghurt. De rillingen gaan me over de rug. Ik moet het vast eens proeven maar zal het zeker niet zelf gaan maken. Wij zijn in de appels! We drinken ( verdunde) appelsap en waren vandaag in de keuken ook bezig met appels. Appeltaart jam met in cointreau geweekte rozijnen, speltyoghurtchocoladewalnotenhoning- en appelcake en appeltjes aan de droog in de droogmachine.
×
×
 • Create New...