Jump to content

appelvrouw

Members
 • Content Count

  19,043
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  NO Frankrijk

Recent Profile Visitors

1,221 profile views
 1. Ze worden hier voor confiture gebruikt. En nog voor andere gerechten. Voor wie er een beetje uitkomt met het Frans: https://www.cuisineaz.com/recettes/courge-du-siam-en-gelee-aux-4-epices-31354.aspx @Charly ik wil wel zaadjes voor je kopen als je ze niet vind.
 2. Ooo die Siams! Ik wil er ook ga volgend jaar nog één keer proberen. Bietenoogst. Cylindra, Golden grex, Chioggia en Crapaudine. Van de laatste weegt de grootste 800 gram en niet vezelig en zeer zoet en smaakvol. Komt terug.
 3. Nog 5 potten kweeperen op cider gemaakt, dit x zonder sinaasappelen maar wel met piment, steranijs en vanille. en 4 kilo biet geroosterd en daarna geraspt ingevroren voor een winterstamppotje.
 4. De bladcompost korf leeg geschept in zakken, 9 zakken maar liefst. Mooie rulle bosgrond compost. De grond daar afgevlakt want er moeten nieuwe compostbakken komen, die van ons zijn bijna zelf vercomposteerd.
 5. Wow! Wat een enorme vijgen verzameling en verslaving! En een mooi uitgebreid verslag. Echt geweldig, jammer dat je zo ver weg woont, anders zou ik mezelf eens uitnodigen deze vijgen te bekijken. Welke vijg van jouw verzameling is het meest winterhard denk je? Ik heb alleen de Brown Turkey, als jonge boom nog, ik heb hem wel in de aarde gezet een week of wat geleden maar als ik je verslag lees heb ik wel spijt. Gelukkig staat hij zeer beschut. Heel leuk dat je ook beschrijft dat er meerdere blad soorten zijn..ik wist dat niet.
 6. Het was de vorige keer heerlijk, vanavond heb ik al gare pompoen en aardappelen, verder zo’n beetje hetzelfde gerecht, maar dan met minder kipbouillon denk ik. En een laagje Hollandse geitenkaas bovenop.
 7. En frietjes van opa Rob? wij eten straks Pompo di Robo à la Jet met een restje ham en veel kruiden, peterselie, venkel. selderij en tijm
 8. Wat ook heerlijk is. Ik ben gek op gehaktballen. We eten natuurlijk vaak uitgebreid vanwege de variatie en alle inmaakjes. Er komt zoveel uit de tuin. En ik woon in Frankrijk. In deze Corona tijd vliegen de kleine biomarktjes hier uit de grond en kan je zo gemakkelijker verse geitenkaasjes, gevogelte, worsten etc kopen. En dan krijgen we af en toe nog vlees van de jagers. Het is echt lastig hier vegetariër te zijn( dat ben ik dan ook niet) Enfin, na al dit geklets nog even zeggen dat we stamppot van andijvie aten vanavond, zónder spekjes maar wel met een sjuutje van shii-takes en bos paddestoelen bouillon.
 9. Goede reis Jeanne! Vanmorgen droog weer dus enkele kruiwagens vrijwel rijpe compost gereden en verspreid over de eerste lege bedden. Bieten geoogst. Compost opgewiebeld
 10. Oe Nas dat is pijnlijk. Nee die Monet is een stuk minder leuk.
 11. Super hee! Geweldig zo’n drone. Wat is dat rode achter de moestuin?
 12. Ach ja, jammer maar ik begrijp dat dit voor jou een mislukt experiment is. Helaas voor de slakkenbestrijding, daar moet dan een andere oplossing voor komen ( knippen?😈) Wel heel vervelend dat de eenden niet meer zijn terug gekomen. Ze vonden de tuigjes blijkbaar zo erg dat ze een andere plek hebben opgezocht. Of een hongerige vos kwam langs, kan ook. Al met niet niet erg leuk, rottig Charly!
 13. Twee dagen gasten en heerlijk gegeten. Dag één frietjes gemaakt door Lie met Veldvarken gehaktballen waar onze vrienden erg van onder de indruk waren..zo zacht en zoveel smaak👍. Erbij een salade van frisée andijvie en bietjes met Mayo. Flink veel verschillende verse pickles, die van de pepers en van de groene tomaatjes, geproefd. Mosterd pickles van vorig jaar. Eigen tomatenketch. Tarte tatin van kweepeer toe. Glaasje eau de vie erbij. Dag twee hebben we op de bio markt die 1 x per maand is een parelhoender gehaald en die in de braad zak in de oven bereid met alleen zout, peper en een handje tijm. De aardappels meegebakken in de zak. Vadouvan snijbiet erbij. Als voorgerecht trouwens oesters van dezelfde markt uit de oven, de oesters afgedekt met een mousse van boter, Nw Zeelandse spinazie, dragon en Pernod. Dessert kweeperen op muskaatwijn met ijs van weer diezelfde markt. 6 flessen wijn erdoor gejast. Beide minstens een kilo aangekomen, de rest van de week dieet😱
 14. Ja ik heb net de doos open daar zit zit ook een beschrijving erbij met de tekst géén gewas bestrijdingsmiddelen. Dan ga ik een groente bed vol planten...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...