Jump to content

jomosoft

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb 4 witte kolen die er binnenkort uit moeten. Zou graag zuurkool willen maken maar ik lees dat er na de eersten fermentatie een temperatuur van 6 a 7 graden nodig is. Betekent dit dat ik deze kolen hier niet voor gebruiken kan en moet wachten tot de winter met kolen uit de supermarkt?
 2. Ben net even langs de tuin gereden en de planten zien er weer een stuk vrolijker uit dan gisteren. Gaat goed komen denk ik !
 3. Met de harde wind zijn de toppen van onze courgetteplanten geknakt en omgewaaid. Is het nu einde oefening of kunnen de planten nog herstellen ?
 4. Vandaag voor het eerst wat meirapen en enkele stengeluien geoogst. Hiervan een heerlijk zwarte bonen saus stoofpotje gemaakt. Vooral de stengelui is een ontdekking. Ik dacht dat het hetzelfde als lenteui was maar het blijkt toch wat anders te zijn. Dit wordt in ieder geval een blijvertje.
 5. In de kas beginnen de pepers en de komkommers al aardig te groeien. Inmiddels heb ik de eerste pepers naar de moestuin verhuisd. Tot nu toe doen ze het nog goed. De komkommers blijven in de kas.
 6. jomosoft

  Voorstellen

  Ja wij zitten in een hoekje waar de oude veteranen tuinieren en die leren ons elk stukje onkruid minitieus te verwijderen. In het veldje waar ik de bijenbloemen had gezaaid kwam eigenlijk zo goed als niks op (behalve onkruid) en met pijn in mijn hart heb ik het uiteindelijk maar weer omgespit. Volgend jaar wat anders bedenken want de bijen gaan mij wel na aan het hart.
 7. Vanaf vandaag proberen om een blog bij te houden. De sperziebonen en spekbonen komen aardig op . Tussen de staken was nog wel plek voor 10 sla plantjes. Ondanks de droogte groeit de ijsbergsla ook lekker door.
 8. Dank eenieder voor de antwoorden, ik ben gerustgesteld. Had inderdaad al wat plantjes optimistisch in de grond gezet welke inmiddels toch nog wat nachtvorst over zich heen hebben gehad. Denk dat ik deze nog even koester in de kas en dan alsnog omwissel over een weekje of zo.
 9. jomosoft

  Voorstellen

  Hallo, ik ben John en woon sinds anderhalf jaar in Friesland. Samen met vrouw Monique zijn we dit jaar voor het eerst met een volkstuin begonnen. Gelukkig is er veel kennis en hulp op het complex aanwezig en hebben we de tuin nu al aardig vol staan. Binnenkort gaan de tomaten uit onze kas in de grond en later nog de pepers. Bijgevoegd een filmpje van de tuin. Hoop op dit forum weer veel op te steken.
 10. Krijg deze tekening in de bladeren van de courgetteplantjes die ik in de kas heb voorgezaaid. Is dit meeldauw of toch normaal ? De planten doen het verder prima.
×
×
 • Create New...