Jump to content

jootje

Members
 • Content Count

  3,231
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  soest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jootje

  10-4-2021

  Fraaie update weer, en inderdaad...wat lekker veel groen, en wat een mooie fotos van het strand! πŸ‘πŸ»πŸ˜Š
 2. jootje

  Sneeuw

  Mooie update! ik denk dat je morgen fotos kan maken met nog veel meer sneeuw! πŸ€­πŸŒ¨β›„οΈ
 3. Lekker! Fijn nieuw topic!
 4. jootje

  Hallowkes!

  Welkom! en wat een prachtig mooie kas! 😊
 5. jootje

  Kleine tuintje..

  Vandaag heeft mijn verkering een mooi afdakkie gemaakt voor de tomatenplantjes straks. Erg blij mee, dat moeten echt mega mooie tomaatjes worden. πŸ˜ŠπŸ… Schiet best wel op en schiet niet op...maar dat is mijn ongeduld... de worteltjes gaan best hard nu, zo ook de kruiden.... de peulen en de kapucijners achter groeien ook echt wel. De pruimenboom staat in bloei...gelijk de pruimenmotval er maar ingehangen! De zaaisels binnen nu gaan redelijk. Heb die rouwvarenmugettertjes bijna onder controle met behulp van de plakplaatjes. Tomaatzaailingen gaan gewoon goed, waar ik erg blij mee ben, na alle pogingen van bv de paprika. Uiteindelijk wel paprika plantjes....zaden uit een Lidl paprika zo rechtstreeks in een pot gepropt....en daar zijn plantjes uitgekomen. Heb een paar zaailingen waar ik erg voorzichtig mee ben. Van de 10 dure pepino zaden is er wen opgekomen, en van de pepino zaden die ik via ia had ook een. Dus twee plantjes, die ik bewaak. Zo heb ik ook ananaskers...kostte ook moeite...dus die bewaak ik ook! Hoop dat ik ze allen groot krijg, haha! Morgen..voor de paasviste...nog effe wat dingen zaaien....! groetjes en fijne paasdagen!
 6. jootje

  3-4-2021

  Fijne update weer! Lekker veel groen al. die Welsh onion, prachtig! Ik zal zo gelijk eens bij zaaien. Bij mij staat 1,5 spriet..
 7. Wat een joekels van eieren!😊😱πŸ₯šπŸ₯š
 8. Ik kreeg een akelig leuk bosje plakbloemen in mijn brievenbus. Ik zette er een in een potje met zaaisel en hup...zaten er gelijk op! helemaal blij mee, dankjewel lieve Jorieke! ( en je verkering natuurlijk! ) 😊🌼
 9. Ai..niet fijn, RobO. Van die muizen. hier wortel en bietjes gezaaid.
 10. jootje

  Ver Spenen

  Mooi groot al je planten in de vensterbank! Zoveel tomaatjes! Zoveel soorten gaaf hoor! mijn tomaatjes staan er ongeveer net zo bij..op zolder, , ook deze mogen verspeend.
 11. Hoi! Wat is het koud nog. En toch gaat er al van alles groeien. sinds een kleine week staan er peulen en kapucijners in mijn achtertuintje. In de grote tuin stond het al, maar had zoveel over. Het zaaien daarvan was ook erg goed gegaan dit keer. Ook mijn pluksla in kweekbak op poten komt op, net zoals de rucola en de worteltjes in grote bloembak. Van de week ook wat sla plantjes gekocht, die staan ook achter nu. Het zaaien ging best goed, op mijn paprika’s na. Die paprikas vinden mij gewoon niet leuk. Pepers ging wel goed....al verpot...zo ook de aubergines....maar de laatste dagen gingen beide soorten er wat zieliger uit zien, en inmiddels hebben twee pepers het loodje gelegd. Nou had ik wel al hier en daar een vliegje gezien....maar verder niet over nagedacht. Maar nu steeds meer vliegjes, dus mijn plantjes Ijn nu slachtoffer van die kl#te rouwvarenmug. Stom! 😑 En dan mijn warmte matjes. Ging een paar jaar goed...maar die dingen zijn op hol geslagen ofzo. Had mijn paprikas er al af, en dacht ik zet mijn bak met zoete piepers erop. En verdraaid....ik kreeg nog stekken ook....tot de groei stopte en ze gewoon verdroogden aan de pieper. Zucht. Zoete aardappel staan nu gewoon in de vensterbank, en hoop dat ie nog weer nieuwe stekken gaan maken, en de matjes? Die liggen in de kliko. Volgend seizoen, geen matjes, en alle zaaisels gaan dan op een plek....de zolder. Daar gaan we wel iets voor maken, een rek, of tafel waar alles op past. En dan zal het zo moeten. Nou, duim maar dat die rouwvarenellendelingen verder mijn zooi met rust laten....! Vannacht lekker de klok vooruit...een uurtje langer licht....en hoop dat we nu echt warmte gaan krijgen! groetjes!
 12. De olie en het zout zorgen voor conservering begrijp ik. Wel koel bewaren.
 13. Daslookpasta! Elk seizoen denk ik, moet er toch es wat mee doen, behalve een blaadje door de sla.... dus op het net de pasta gevonden . Een beetje laten staan voor bloemetjes straks. Die kun je weer in olie doen. dus mijn eerste inmaak is een feit! 😊
 14. Gisteren de kapucijners, peulen en lathyrus uitgeplant op de grote tuin! vandaag hier achter een en ander doen.
 15. 40 tuinboon plantjes van lieve tuinbuurtjes!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...