Jump to content

jootje

Members
 • Content Count

  3,031
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  soest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jootje

  Het achtertuintje!

  Jorieke, Paksoi...babaypaksoi, andijvie en chinese kool.
 2. jootje

  Het achtertuintje!

  Ondanks de warmte is de boel best groen hier achter. Wel wat paprika’s verdroogd en wat schade op tomaatjes. Ondanks dat ik beide Heb afgedekt met dit weer. hoop vooral dat ql de tomaatjes rood/ geel mogen worden. Zitten zulke mooie grote bij! Nieuwzeelandse spinazie...blad broccoli...purple sprouting broccoli, en snijbiet. pompoentje tomaatjes luffa!!! komkommer het allerlekkerste tomaatje onder het netje, spruitjes. mooi he? paprika aubergine En de laatste zaaisels... groetjes!
 3. jootje

  Pekingeenden

  Ik snap die eenden wel. Dagenlng lekker patatjes en dan kom je in een keer met droog brood aan! πŸ˜‚ misschien kun je het brood in model friet snijden? 🀐
 4. Welkom, veel plezier hier. Enne....als mijn orchidee de drie maanden haalt, dan koop ik een taart en vier het! πŸ˜‚
 5. Ruim 2,5 kilo bramen in het wild geplukt tijdens een mooie wandeling. Zijn verwerkt tot 10 potten jam! Lekker hoor, ik weet het nu weer zeker, wilde bramen, en de jam daarvan zijn/ is lekkerder dan die van de struik uit mijn achtertuin!
 6. Oohh..al die tomaten en paprikaatjes! dat begint hier nu pas te komen. Her wel , net als veel anderen, de courgettes, boontjes, snijbonen, en natuurlijk mijn hippe piepers! πŸ˜‚
 7. Hee Mearn.....effe op het net gekeken, em verdraaid, denk dat je gelijk hebt. Grappig wel dat het bedrijf war ik mijn poters gekocht hebt, deze niet verkoopt! dank voor het meedenken.
 8. Deze pompoen doet het in ieder geval goed! Groooot!
 9. De smaak is gelukkig helemaal goed, lekker zelfs. Dus moet/mag eigenlijk niet klagen.... en ja, mooi is hij wel!
 10. Net zo’n 10 kilo van deze piepers geoogst...Echt niet de roseval die ik besteld had. Niet echt blij mee, ben niet zo van de kleurtjes...🀨
 11. Oohh...wat goed gezien! Mooi is dat toch he, kinderen, zijn zo open! πŸ™‚
 12. Oohh..Weknow....bergen luis heb ik ook gehad, steeds weggespoten met de tuinslang...inderdaad..plakkerig...krullend blad ook. ik ga de raad opvolgen...en eens kijken of het volgend jaar beter word. 😊
 13. Pootaardappel Roseval gekocht. afgelopen weekend 1 plant geoogst. Zojuist in plakjes gesneden om te bakken....ehhh...Ziet er niet uit als Roseval.. vond de aardappel ook erg rose...bijna fluor rose... morgen ga ik de rest oogsten...heel benieuwd , hoop dat dit gewoon een Verstekeling was in een zak Roseval pootaardappelen. heb even op de site van van de Wal gekeken, enige wat het volgens mij zou kunnen zijn is LilyRose....wat denken jullie?
 14. Dankjewel, Weknow! Een en ander gaan lezen over Monillia.... Het is wel duidelijk nu dat ik last van twee ziektes/ plagen heb in de boom. Ik dacht eigenlijk dat het allemaal door de pruimenmot kwam. Het is niet in me opgekomen dat ik wel eens last van meerdere dingen zou kunnen hebben. Als de paarsige pruimen niks met de pruimenmot te maken hebben dan heeft de val toch wel wat geholpen, want ik heb wel minder pruimen nog met dat hars erop. Ik ga het nog een kans geven....en eens kijken wat ik van je tips op kan volgen.
 15. Ik vind pruimenmot stom. Al jaren last van. Had gehoopt dat ik door het gebruik van een feromonenval minder last zou hebben , heb heel wat motten gevangen met die val...Maar voorlopig nog erg veel wat niet goed gaat. Je schijnt een paar jaar die vallen te moeten ophangen om die mot helemaal kwijt te raken. Zeg vijf jaar...is 5x 1o euro ofzo....is 50 euro. Hoeveel pruimen kan ik daarvoor kopen in de Betuwe? Erg aan het twijfelen of ik door ga zetten of dat mijn boom eruit gaat!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...