Ga naar inhoud

moestuin.p

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door moestuin.p

  1. Dus ik haal hem dan uit de kelder (15°C en donker) naar buiten in de schaduw (35°C). De rijpe pompoenen mogen wel in de kelder bewaard worden veronderstel ik?
  2. Hier is een foto. De kleur is dus nog eerder aan de gele kant.
  3. Er is een onrijpe pompoen (uchiki kuri) per ongeluk afgeknakt, kan ik deze best laten rijpen buiten of op een donkere koelere plek(kelder)?
  4. Om wat extra informatie te geven nog. Het is een blauwe druif om te eten. De plant staat momenteel nog in een pot. Deze kan binnen enkele weken of wanneer dit het beste past in de volle grond. Oftewel tegen een muur met zuid-oost oriëntatie (eerder zuiden) of gewoon op zonnige plek ergens gezet worden. Als extra vraag, kan de druif nog in de pot blijven staan gedurende een tijd of zelfs tot winter of volgend jaar februari/maart aangezien de plaats waar deze zou komen nu nog puur zand is en er in de zomervakantie de grond zal bekalkt zal worden en ook een heleboel compost opgedaan zal worden?
  5. Het is het eerste jaar dat ik druiven ga houden, maar weet nog niet echt goed hoe het snoeien moet. De druifheeft precies een hoofdstam die dan getopt is waaruit dan zijscheut ontstaan is en deze dan ook getopt denk ik. Mijn vraag is dus klopt dit en hoe moet ik de druif nu dan laten groeien/snoeien. Deze heeft op de vertakte tak nu 2 grotere en 1 kleinere extra takje.
  6. Gisteren van de aardappel solist 3 planten geoogst. Deze waren gepoot op 4april en dus nu na 72 dagen geoogst wat dus best vroeg is. De opbrengst was beter dan verwacht. 4.65 kg totaal en per plant 1kg, 1,95kg, 1,7kg. Met het wassen wat schil losgekomen en af en toe gaatjes door ritnaalden.. de rest volgt de komende dagen.
  7. Alvast bedankt Patrijs, De aardappelen zijn op 4/04/2020 gepoot, dit zonder voorkiemen. De grond is sinds dit jaar in gebruik genomen voor teelt van groenten,... Dit was ervoor grasland waardoor we al ondervonden hebben dat er ritnaalden zitten. Dit zou dus de opbrengst kunnen verpesten en zover ik info vind over ritnaalden valt er nu niet veel meer aan te doen. Indien iemand hier tips over heeft, mag je het altijd laten weten ;). De grond zelf is een vroege zandgrond aangevuld met compost en paardenmest, die wel regelmatig tijdens de groei van de aardappelen besproeid (leidingwater) is geweest. De eerste planten bloeien nu. Bij toeval zag ik gisteren ook dat er bij Desiree die op dezelfde dag is gepoot een aardappel (+/-2cm) groot tevoorschijn kwam aan de zijkant van de rug. Aangezien deze soort later is, kan het dan zijn dat de solist aardappelen ipv 90 dagen zelfs na 60-70 dagen oogstklaar zijn in mijn geval. Nu zijn we dus 51 dagen verder.
  8. Mijn vroege aardappel, solist begint zijn eerste bloempjes te krijgen. Is er een regel bij deze vroege soort vanaf wanneer je kan oogsten vanaf dat de bloei is begonnen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...