Jump to content

Bosken85

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Wieze, oost-vlaanderen, België
 • OCCUPATION
  IT medewerker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Patrijs, met de corona is het mss niet aangewezen een bedevaart te maken. Zal die worst op afstand traditioneel offeren op een rooster boven wat hete kolen. Dan hebben we er zelf ook nog geniet van 😁
 2. Mijn eigen planten heb ik idd afgehard. Maar denk dat ik dan de fout gemaakt heb te veronderstellen dat de gekochte planten al afgehard waren. Deze stonden buiten bij de lokaal boer en vandaar dus mijn foute redenering. Komt dit nog goed? Het hart ziet er nog groen uit.
 3. Dank je! Ik heb geprobeerd rekening te houden met combinatie teelt en zo een plan opgemaakt. Maar het is allemaal vrij nieuw voor me en dus nog wat zoeken. Maar zeker al leuk te horen dat jullie het werk kunnen appreciëren 😁
 4. Ah oke. Ik ga even dat topic verkennen dan. Ben nog nieuw op het forum, dus is nog een beetje zoeken. Alvast bedank om me in de juiste richting te wijzen 😁
 5. Ik heb zelf paprika's gezaaid op en binnen opgekweekt. Ze doen het vrij goed en staan redelijk gezond denk ik. Een paar heb ik moeten behandelen tegen bladluis, maar ook dat is onder controle volgens mij. Wat ik nu plots merk is dat sommige bladeren beginnen te krullen. Vooral de punt paprika's hebben hier last van. Is dit erg? Moet ik iets ondernemen?
 6. Hallo, Mijn naam is Kevin. Ik ben van beroep een it'er en zocht een hobby waarbij ik kon ontspannen en even ontsnappen aan al dat digitaal gedoe. Voor mijn werk zit ik vele uren na elkaar op een stoel voor het scherm. Dus wou iets actief in de natuur als afwisseling. Wat me aantrok tot de moestuin is de vele variëteiten van groeten die je zelf kan kweken en niet altijd in de winkel terug kan vinden. Vaak ben ik ook op bezoek geweest bij mensen voor een bbq, toen het nog mocht, en was ik steeds aangenaam verrast van de betere smaak van hun eigen gekweekte groeten. Door het gebrek aan buitenhuise activiteiten (corona) heb ik besloten dit jaar me te wagen aan het opstarten van mijn eigen moestuin. Hoe moeilijk kan het zijn wat plantjes op te kweken. 😅 Heb ik me daar even in vergist. Het was snel duidelijk dat ik toch mss beter lid werd bij een forum om informatie in te winnen en te delen. Ik ben meteen begonnen met zelf vanaf zaad voor te kweken binnen. Met redelijk goed succes mag ik toevoegen. Maar nu begint de echte uitdaging pas natuurlijk. Ik heb ook even de start van mijn moestuin gedeeld, want een foto zegt meer dan 100 woorden zeggen ze. Kijk alvast uit naar een leuke tijd hier.
 7. Er bestaan middeltjes tegen bladluis dat je kan kopen in de winkel. Wel opletten dat je een biologische variant voor de moestuin neemt. En ook 14 dagen wachten met eten van de plant/vruchten na behandeling. Foto in bijlage. Je kan ook gier trekken van brandnetel. Een halve emmer brandnetel overgieten met water en een paar dagen laten staan tot het stinkt. Dan filteren en bespuiten. Heb ook ergens gelezen dat een gier van ui in water ook zou helpen. Dan is het een paar uien in water een nacht laten trekken. De oplossing met zeep heb ik ook ergens gelezen, maar dan moet je de biologische afbreekbare variant nemen. En als je echt biologisch wil gaan. De larven van lieveheersbeestjes eten heel graag bladluis. Dat kan je ook kopen in de winkel.
 8. Hoi, Tuinieren in de moestuin is compleet nieuw voor mij. Deze week heb ik mijn planten buiten uitgezet. Jammer genoeg hebben ze het met het weer van de laatste dagen al hard te verduren gehad. Vele van mijn planten heb ik zelf opgekweekt van zaad. De aubergine heb ik gekocht, maar die vertoont nu een zilverachtig schijn op het blad. De bladeren zijn ook in slechte staat door de hagel van de voorbij dagen. Is dit de oorzaak of ligt die ergens anders. Maar vooral, wat kan ik doen om deze plant te redden? Alvast bedankt.
×
×
 • Create New...