Jump to content

vegetable_girl

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wauw, dat is nog eens een klaar en duidelijke uitleg, @Vinky, bedankt!! Ik heb er zeker voldoende om eens te proberen; ik zal eens aan de slag gaan met de dikste.
 2. @Mellie het is soms moeilijk te oordelen via een paar detailfoto’s he. Ik heb die tomatenplaag nog nooit in het echt gezien maar zou dat liefst ook zo houden. 😅
 3. Dit is ongetwijfeld een echt beginnersvraagje maar ik vind er nergens iets over: wanneer is zomerprei nu klaar om te oogsten? Ik lees overal wel dat ze een stuk minder dik wordt dan winterprei, maar hoe dik is dat dan? Wanneer zijn ze dik genoeg om te oogsten? Of in welke periode hoor je ze te oogsten?
 4. Als ik hier het schadebeeld van opzoek lijkt het inderdaad veel meer op wat ik op mijn plant zag dan de plaag. Ik hoop dat het waar is; het zou in elk geval minder slecht nieuws zijn voor mijn andere tomatenplanten. Nu nog die vervelende witte vlieg onder controle krijgen.. Bedankt, sluipwesp! Misschien moet ik toch maar overwegen je naamgenoten te bestellen voor in mijn serre, alleen jammer dat je direct zo'n grote hoeveelheid moet bestellen gezien mijn relatief kleine serre.
 5. Neen , in de serre en de planten staan ruim uit elkaar 😟😟 en krijgen maar 1 à 2x per week water in een fles in de grond. Dat is balen zeg
 6. Ik heb pastinaak onder een insectengaas staan en een aantal in een grote pot die niet onder het gaas staan. Deze in de pot vertonen dit probleem, wat is dit?
 7. Iemand enig idee wat dit is? 🙁 Is dit de gevreesde tomatenplaag? Ik heb redelijk wat witte vlieg, daar kan het niks mee te maken hebben zeker?
 8. Tijm en rozemarijn staan hier (samen met oregano) buiten in een moestuinbak van 120 x 120, met een maximum aan zonlicht. Ik kijk er al jaren zelden of nooit naar om, enkel bij extreem lange droogte geef ik ze soms 1x goed water en daarna weer niks meer. Ik heb ze als klein plantje gekocht en erin gezet en ze zijn zo gigantisch geworden, ze lijken te 'vechten' om de meeste plaats in de bak. Elk jaar moet ik de rozemarijn flink snoeien anders kan ik mijn moestuin straks niet meer in.😅 Veel zon en niet teveel water lijken me uit deze ervaring de ideale combinatie. In de winter blijven ze overigens gewoon buiten gezien het een vaste bak is.
 9. Ik heb dit jaar voor het tweede jaar black cherry tomaatjes geplant. Ze smaken helemaal anders dan gewone kerstomaatjes, ik vind het wat een mix tussen de smaak van tomaat en druif. Heel lekker, ook bij onze kinderen vallen ze erg in de smaak!
 10. Ik heb deze ooit gekocht bij aveve en ben er zeer tevreden over: https://cookinglife.be/bakfolie-antikleef-50x40cm/ Voor granola vind ik het ideaal, en ook bij het bakken van een biscuit klem ik hem altijd tussen de onderkant van de springvorm tegen het plakken - werkt perfect! Verder gebruikte ik hem ook al met geitenkaasjes onder de ovengril, ging ook prima. Koekjes bakken heb ik er nog niet mee durven proberen. Wast gemakkelijk af en vooral geen zo'n stinkende geur als veel van die silicone dingen; daar word ik misselijk van.
 11. De meiraapjes gingen hierin, met wat extra geroosterde pijnboompitjes: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14905/pasta-met-raapjes-en-kaassaus En de rode bietjes in deze óverheerlijke burgers met wat versgeplukte sla en tomaten erbij. De kinderen hebben nogal gesmuld! https://foxilicious.nl/2018/07/11/bietenburger/
 12. Ik heb met een deel van onze meiraapjes dit receptje gemaakt. Lekker! Ik heb er wel nog geroosterde pijnboompitjes bij gedaan op het eind: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14905/pasta-met-raapjes-en-kaassaus
 13. Prachtig zeg! 😮 Plaats genoeg! Heel mooie omgeving om in te gaan moestuinieren, welkom!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...