Jump to content

vegetable_girl

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tijm en rozemarijn staan hier (samen met oregano) buiten in een moestuinbak van 120 x 120, met een maximum aan zonlicht. Ik kijk er al jaren zelden of nooit naar om, enkel bij extreem lange droogte geef ik ze soms 1x goed water en daarna weer niks meer. Ik heb ze als klein plantje gekocht en erin gezet en ze zijn zo gigantisch geworden, ze lijken te 'vechten' om de meeste plaats in de bak. Elk jaar moet ik de rozemarijn flink snoeien anders kan ik mijn moestuin straks niet meer in.😅 Veel zon en niet teveel water lijken me uit deze ervaring de ideale combinatie. In de winter blijven ze overigens gewoon buiten gezien het een vaste bak is.
 2. Ik heb dit jaar voor het tweede jaar black cherry tomaatjes geplant. Ze smaken helemaal anders dan gewone kerstomaatjes, ik vind het wat een mix tussen de smaak van tomaat en druif. Heel lekker, ook bij onze kinderen vallen ze erg in de smaak!
 3. Ik heb deze ooit gekocht bij aveve en ben er zeer tevreden over: https://cookinglife.be/bakfolie-antikleef-50x40cm/ Voor granola vind ik het ideaal, en ook bij het bakken van een biscuit klem ik hem altijd tussen de onderkant van de springvorm tegen het plakken - werkt perfect! Verder gebruikte ik hem ook al met geitenkaasjes onder de ovengril, ging ook prima. Koekjes bakken heb ik er nog niet mee durven proberen. Wast gemakkelijk af en vooral geen zo'n stinkende geur als veel van die silicone dingen; daar word ik misselijk van.
 4. De meiraapjes gingen hierin, met wat extra geroosterde pijnboompitjes: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14905/pasta-met-raapjes-en-kaassaus En de rode bietjes in deze óverheerlijke burgers met wat versgeplukte sla en tomaten erbij. De kinderen hebben nogal gesmuld! https://foxilicious.nl/2018/07/11/bietenburger/
 5. Ik heb met een deel van onze meiraapjes dit receptje gemaakt. Lekker! Ik heb er wel nog geroosterde pijnboompitjes bij gedaan op het eind: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14905/pasta-met-raapjes-en-kaassaus
 6. Prachtig zeg! 😮 Plaats genoeg! Heel mooie omgeving om in te gaan moestuinieren, welkom!
 7. Ik meng in mijn bloempotten altijd een helft kleigrond uit onze tuin met een helft potgrond.
 8. Een beetje laat misschien maar als er nog mee zouden lezen die op zoek zijn: ik heb drie plantenbakken van 45cm hoog , 120cm x 120cm gevuld met een mengeling van aarde uit de tuin, zand en compost (een tip die ik toen uit het boek "mijn moestuin" van Wim Lybaert gehaald heb). In die bakken kweek ik nu al jaren groenten en die gaan geweldig! Volgens datzelfde boek voeg ik waar nodig jaarlijks mest of compost toe volgens mijn wisselplan, verder kom ik er niet aan. Dat heeft me veel zakken potgrond gespaard! 😅
 9. Haha dat is herkenbaar! Ik heb een serre met dezelfde afmetingen en ja hoor, die was al te klein voor mijn plannen nog voor hij er goed en wel stond! 😅 Maar je kan moeilijk de hele tuin vol zetten natuurlijk. Veel plezier ermee!
 10. Één van mijn planten maakte geen kop meer aan vanaf zo'n 40-50cm (niet afgebroken, gewoon 'gestopt'). Er wilden ook maar geen dieven groeien (terwijl ik die bij mijn andere tomantenplanten bij wijze van spreken bijna niet bij kan houden). Ik was dan ook blij toen ik eindelijk een dief zag verschijnen van onder in een oksel, die ik zou laten uitgroeien als nieuwe stam. Alleen, die dief is nu zo'n 30cm en heeft alleen maar héél sterk gekrulde bladeren (allemaal, niet enkel de top). bovendien wordt de dief sneller dik dan dat hij groeit?? Alle tomatenplanten errond zien er heel normaal uit. Er hangen een vijftal tomaten aan, nu vraag ik me af of ik de plant beter gewoon weg doe (misschien kan ik daar mijn meloen plant dan kwijt ipv buiten?), of als dit toch nog goed zou komen? Iemand ervaring/tips? @appelvrouw Prachtige serre!
 11. Zeker dat er geen bladluis aan de onderkant zit?
 12. Ok, dan ga ik het er op wagen, bedankt! 🙂
 13. Omdat ik niet lang genoeg kon wachten tot mijn zaadjes uitgroeiden tot sla en de serre nog leeg stond, heb ik bij een lokale plantenboer lukraak een bakje met 6 slaplantjes gekocht en uitgeplant in de serre. Toen die groot werden bleek het om pluksla te gaan (ik wist niet eens dat je dit als plantjes kon kopen ☺️). Nu vind ik het te jammer om ze weg te gooien, maar ze staan pal op het gangpad van mijn serre, en hoe groter de tomaten worden, hoe moeilijker het daar zal worden. Om niet te spreken van de extra vochtigheid telkens ik de sla water moet geven. Ik zou ze dus graag verplanten. Maar kan dat, pluksla verplanten, of komt dat niet goed? Iemand hier ervaring mee? En indien het kan, verplant ik dan best met zoveel of net zo weinig mogelijk blad er nog aan?
 14. Bedankt voor alle info, ik ga hem ergens rustig zijn gang proberen laten gaan en zie wel wat eraan groeit. Maar op de plek waar mijn courgette moest komen zet ik wel ééntje waarvan ik zeker ben, geen risico’s! 🙂
 15. Onze serre staat ook op zware kleigrond. Een aantal jaar geleden brak je er letterlijk een schop op stuk als je een putje probeerde te maken. Elk jaar compost ingewerkt en je ziet en voelt inderdaad de grond verbeteren. Maar, zelfs toen het nog enkel keiharde klei was deden de groenten in de serre het goed. Het is nog steeds duidelijk kleigrond onderin en ik ben dit als een voordeel gaan zien. Het is alleen handiger geworden om de grond te bewerken en een plantgat maken. 🙂 Dat kan nu zelfs met een schepje. Potgrond meng ik enkel een goed handvol in het plantgat.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...