-
Vergeten augurken
-
Vergeten augurken
Ik heb zojuist een aantal augurken gevonden aan mijn plantjes die al ver heen zijn. Wat is jullie ervaring Kan ik die nog gewoon inmaken/eten?
- Paprika wordt opgevreten door wat???
- Paprika wordt opgevreten door wat???
- Paprika wordt opgevreten door wat???
- Vraagje aubergine
- Vraagje aubergine
-
Ons perenboompje heeft rare bladeren
Ok gelukkig dank voor de snelle reacties 😁👍
-
Ons perenboompje heeft rare bladeren
Hallo. Sinds vorig jaar zijn wij de trotse bezitters van een perenboompje. Nu kreeg het vorig jaar ook telkens vreemd gekrulde bladeren maar daar bleek luis in te zitten. Dat probleem heb ik geheel vriendelijk verholpen door met koud water de luizen weg te blazen😁. Even vol houden en dat probleem was weg. Maar nu verschijnen er weer van die rare bladeren. Zie foto’s. Wat kan dat zijn? En wat kan er aan gedaan worden of is dit normaal? Het boompje doet het voor de rest prima en er hangen al beginnende vruchten in.
-
Daslook gezocht
Nee ik ga er inderdaad niet een eind voor reizen. Gebruik wel iets anders hoor.
-
Daslook gezocht
Dank je wel allemaal. Ik kijk het nog even aan . En inderdaad ga ik zaterdag even bij vreken langs voor een plantje. Niet voor nu dan toch voor later.
-
Daslook gezocht
Ik ben dringend op zoek naar verse daslook. Is er iemand in Dordrecht die mij een bosje bladeren kan leveren? En misschien ook een stekje van de plant? Ik heb het nodig om te verwerken in een gerecht as weekend. Maar het is dus moeilijker te krijgen dan ik dacht. Waarschijnlijk staan er tuinen vol mee maar hier is niets te vinden
-
Elektrische onkruidbrander, functioneel of niet?
Wij hebben ook zo’n onkruidbrander. Maar je hebt geduld nodig en sommige planten moet je herhaaldelijk wegbranden. Voor een klein terrasje prima maar een parkeerplaats….. is een brander op butagas niets voor jullie? Je kunt ook een brander aanschaffen die dakdekkers gebruiken. Gasfles er aan en even onkruid koken. Pas wel op dat je de omgeving niet affakkelt, maar dat geldt ook voor een kleine elektrische brander
-
-
Blueberry pie
Hij was erg lekker. Had alleen een wat problemen met de maten. Cup en spoon is een beetje anders dan kop en eet/thee lepel.
-
Blueberry pie
Heb er ondertussen 1 gevonden Bij deze Classic Blueberry Pie 8 personen 120 minuten INGREDIËNTEN 2 cups (250 gr) Gold Medal™ all-purpose flour 1 teaspoon salt 2/3 cup plus 2 tablespoons (150 gr) shortening 4 to 6 tablespoons cold water 3/4 cup (150 gr) sugar 1/2 cup (125 gr) Gold Medal™ all-purpose flour 1/2 teaspoon ground cinnamon, if desired 6 cups blueberries 1 tablespoon lemon juice 1 tablespoon butter or margarine, if desired BEREIDING 1 In medium bowl, mix 2 cups flour and the salt. Cut in shortening, using pastry blender (or pulling 2 table knives through ingredients in opposite directions), until particles are size of small peas. Sprinkle with cold water, 1 tablespoon at a time, tossing with fork until all flour is moistened and pastry almost cleans side of bowl (1 to 2 teaspoons more water can be added if necessary). 2 Gather pastry into a ball. Divide in half; shape into 2 flattened rounds on lightly floured surface. Wrap in plastic wrap; refrigerate about 45 minutes or until dough is firm and cold, yet pliable. This allows the shortening to become slightly firm, which helps make the baked pastry more flaky. If refrigerated longer, let pastry soften slightly before rolling. 3 Heat oven to 425°F (220C) With floured rolling pin, roll one round into round 2 inches larger than upside-down 9-inch glass pie plate. Fold pastry into fourths; place in pie plate. Unfold and ease into plate, pressing firmly against bottom and side. 4 In large bowl, mix sugar, 1/2 cup flour and the cinnamon. Stir in blueberries. Spoon into pastry- lined pie plate. Sprinkle any remaining sugar mixture over blueberry mixture. Sprinkle with lemon juice. Cut butter into small pieces; sprinkle over blueberries. Cover with top pastry that has slits cut in it; seal and flute. Cover edge with 2- to 3-inch strip of foil to prevent excessive browning. 5 Bake 35 to 45 minutes or until crust is golden brown and juice begins to bubble through slits in crust, removing foil for last 15 minutes of baking. Cool on cooling rack at least 2 hours.