Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Bazarie

Leden
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Bazarie reageerde op Bazarie's topic in Groente
    Geen idee, op het kaartje staat cucumis sativus. En smaakt rauw als komkommer
  2. Bazarie plaatste een topic in Groente
    Ik heb zojuist een aantal augurken gevonden aan mijn plantjes die al ver heen zijn. Wat is jullie ervaring Kan ik die nog gewoon inmaken/eten?
  3. Ja dat klopt. Lees echter ook dat als het er veel zijn ze zich “vergrijpen” aan je (jonge) plantjes. En het zijn er echt heel veel. Heb er al een zooi de kas uitgewerkt. Lekker buitenspelen, maar om ze allemaal met de hand 1 voor 1 te verwijderen heb ik een maand vakantie nodig😂
  4. Nee te koud is het zeker niet. Peper en ander paprika groeit gewoon door. Maar die trips daar moet ik eens beter naar kijken. Alhoewel ik ook heel veel pissebedden zie. Kunnen die de oorzaak zijn
  5. Wat vreet mijn paprika planten op. Ze staan in de kas in een bak . Het is volgens mij geen slak. Zie nl geen slijmsporen. Lijkt me een rups of zo maar heb mijn planten al diverse keren geïnspecteerd maar zie niets. Dus t moet snachts gebeuren.
  6. Bazarie reageerde op Bazarie's topic in Groente
    Dank voor de tips. De gele heb ik idd weggedaan. De plant blijft vruchten afgeven dus heb nog genoeg over voor een maaltje😁. Enne Huub … ik weet dat we aubergine niet rauw moeten eten😜.
  7. Bazarie plaatste een topic in Groente
    Hallo, ik heb in mijn kas een aubergine plant staan die volop vruchten levert. Ze worden paars maar niet groot. Als ik ze lange laat hangen worden ze oranje geel. is dat normaal? Zijn die nog te eten of moet ik ze gewoon klein en paars oogsten?
  8. Ok gelukkig dank voor de snelle reacties 😁👍
  9. Hallo. Sinds vorig jaar zijn wij de trotse bezitters van een perenboompje. Nu kreeg het vorig jaar ook telkens vreemd gekrulde bladeren maar daar bleek luis in te zitten. Dat probleem heb ik geheel vriendelijk verholpen door met koud water de luizen weg te blazen😁. Even vol houden en dat probleem was weg. Maar nu verschijnen er weer van die rare bladeren. Zie foto’s. Wat kan dat zijn? En wat kan er aan gedaan worden of is dit normaal? Het boompje doet het voor de rest prima en er hangen al beginnende vruchten in.
  10. Nee ik ga er inderdaad niet een eind voor reizen. Gebruik wel iets anders hoor.
  11. Dank je wel allemaal. Ik kijk het nog even aan . En inderdaad ga ik zaterdag even bij vreken langs voor een plantje. Niet voor nu dan toch voor later.
  12. Ik ben dringend op zoek naar verse daslook. Is er iemand in Dordrecht die mij een bosje bladeren kan leveren? En misschien ook een stekje van de plant? Ik heb het nodig om te verwerken in een gerecht as weekend. Maar het is dus moeilijker te krijgen dan ik dacht. Waarschijnlijk staan er tuinen vol mee maar hier is niets te vinden
  13. Wij hebben ook zo’n onkruidbrander. Maar je hebt geduld nodig en sommige planten moet je herhaaldelijk wegbranden. Voor een klein terrasje prima maar een parkeerplaats….. is een brander op butagas niets voor jullie? Je kunt ook een brander aanschaffen die dakdekkers gebruiken. Gasfles er aan en even onkruid koken. Pas wel op dat je de omgeving niet affakkelt, maar dat geldt ook voor een kleine elektrische brander
  14. Dorian startte met het volgen van Bazarie
  15. Hij was erg lekker. Had alleen een wat problemen met de maten. Cup en spoon is een beetje anders dan kop en eet/thee lepel.
  16. Heb er ondertussen 1 gevonden Bij deze Classic Blueberry Pie 8 personen 120 minuten INGREDIËNTEN 2 cups (250 gr) Gold Medal™ all-purpose flour 1 teaspoon salt 2/3 cup plus 2 tablespoons (150 gr) shortening 4 to 6 tablespoons cold water 3/4 cup (150 gr) sugar 1/2 cup (125 gr) Gold Medal™ all-purpose flour 1/2 teaspoon ground cinnamon, if desired 6 cups blueberries 1 tablespoon lemon juice 1 tablespoon butter or margarine, if desired BEREIDING 1 In medium bowl, mix 2 cups flour and the salt. Cut in shortening, using pastry blender (or pulling 2 table knives through ingredients in opposite directions), until particles are size of small peas. Sprinkle with cold water, 1 tablespoon at a time, tossing with fork until all flour is moistened and pastry almost cleans side of bowl (1 to 2 teaspoons more water can be added if necessary). 2 Gather pastry into a ball. Divide in half; shape into 2 flattened rounds on lightly floured surface. Wrap in plastic wrap; refrigerate about 45 minutes or until dough is firm and cold, yet pliable. This allows the shortening to become slightly firm, which helps make the baked pastry more flaky. If refrigerated longer, let pastry soften slightly before rolling. 3 Heat oven to 425°F (220C) With floured rolling pin, roll one round into round 2 inches larger than upside-down 9-inch glass pie plate. Fold pastry into fourths; place in pie plate. Unfold and ease into plate, pressing firmly against bottom and side. 4 In large bowl, mix sugar, 1/2 cup flour and the cinnamon. Stir in blueberries. Spoon into pastry- lined pie plate. Sprinkle any remaining sugar mixture over blueberry mixture. Sprinkle with lemon juice. Cut butter into small pieces; sprinkle over blueberries. Cover with top pastry that has slits cut in it; seal and flute. Cover edge with 2- to 3-inch strip of foil to prevent excessive browning. 5 Bake 35 to 45 minutes or until crust is golden brown and juice begins to bubble through slits in crust, removing foil for last 15 minutes of baking. Cool on cooling rack at least 2 hours.

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.