Jump to content

Bazarie

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Personal Information

  • LOCATION
    Dordrecht

Bazarie's Achievements

  1. Wij hebben ook zo’n onkruidbrander. Maar je hebt geduld nodig en sommige planten moet je herhaaldelijk wegbranden. Voor een klein terrasje prima maar een parkeerplaats….. is een brander op butagas niets voor jullie? Je kunt ook een brander aanschaffen die dakdekkers gebruiken. Gasfles er aan en even onkruid koken. Pas wel op dat je de omgeving niet affakkelt, maar dat geldt ook voor een kleine elektrische brander
  2. Hij was erg lekker. Had alleen een wat problemen met de maten. Cup en spoon is een beetje anders dan kop en eet/thee lepel.
  3. Heb er ondertussen 1 gevonden Bij deze Classic Blueberry Pie 8 personen 120 minuten INGREDIËNTEN 2 cups (250 gr) Gold Medal™ all-purpose flour 1 teaspoon salt 2/3 cup plus 2 tablespoons (150 gr) shortening 4 to 6 tablespoons cold water 3/4 cup (150 gr) sugar 1/2 cup (125 gr) Gold Medal™ all-purpose flour 1/2 teaspoon ground cinnamon, if desired 6 cups blueberries 1 tablespoon lemon juice 1 tablespoon butter or margarine, if desired BEREIDING 1 In medium bowl, mix 2 cups flour and the salt. Cut in shortening, using pastry blender (or pulling 2 table knives through ingredients in opposite directions), until particles are size of small peas. Sprinkle with cold water, 1 tablespoon at a time, tossing with fork until all flour is moistened and pastry almost cleans side of bowl (1 to 2 teaspoons more water can be added if necessary). 2 Gather pastry into a ball. Divide in half; shape into 2 flattened rounds on lightly floured surface. Wrap in plastic wrap; refrigerate about 45 minutes or until dough is firm and cold, yet pliable. This allows the shortening to become slightly firm, which helps make the baked pastry more flaky. If refrigerated longer, let pastry soften slightly before rolling. 3 Heat oven to 425°F (220C) With floured rolling pin, roll one round into round 2 inches larger than upside-down 9-inch glass pie plate. Fold pastry into fourths; place in pie plate. Unfold and ease into plate, pressing firmly against bottom and side. 4 In large bowl, mix sugar, 1/2 cup flour and the cinnamon. Stir in blueberries. Spoon into pastry- lined pie plate. Sprinkle any remaining sugar mixture over blueberry mixture. Sprinkle with lemon juice. Cut butter into small pieces; sprinkle over blueberries. Cover with top pastry that has slits cut in it; seal and flute. Cover edge with 2- to 3-inch strip of foil to prevent excessive browning. 5 Bake 35 to 45 minutes or until crust is golden brown and juice begins to bubble through slits in crust, removing foil for last 15 minutes of baking. Cool on cooling rack at least 2 hours.
  4. Ondertussen wat kleine meloenen ( na terugkomstvan twee weken vakantie) . Ze lijken niet groter te worden. Geen watermeloen dus maar iemand enig idee of ze rijp genoeg zijn? Ze groeien niet verder en het blad begint al serieus af te sterven en last van meeldauw te krijgen
  5. Harms, zoals gezegd in een grote pot gevuld met turf en rhodondendron grond. Af en toe wat gedroogde koemest korrels. En water geven. Liefst regenwater maar door de zure grond denk ik dat kraanwater het ook goed doet. Althans hier doet ie het prima. En regenwater is nou niet echt veel voorhanden
  6. Wie heeft ereen goed recept voor een blueberry pie voorme. Je weet wel zo een waar Jerry,Tom mee bekogeld. Alleen wij willen mgewoon opeten
  7. Onze blauwe bes staat in een grote pot. Voor 90% gevuld met turf en 10% rhodondendron grond. Hij staat nu al drie jaar en doet het perfect. De oogst van gisteren en er hangt nog eens zoveel aan
  8. Vreemd heb ze wel als zodanig gekocht. Maar goed de eerst bloemetje zijn nu zichtbaar hoewel allemaal mannelijk. Heb nu goede hoop, die plant heeft ook een groeispurt
  9. Het ras weet ik echt niet, heb het zakje bewaard maar is achter een kast gevallen en heb geen zin om de kast te verslepen voor een zakje Heb wel wat foto's
  10. Ik snap er geen bal van, zie hier allemaal mooie planten en zelfs al meloenen. Die van ons staan in de kas, met voldoende water en mest maar ondanks dat ze er prima uitzien zijn ze nog formaat bonsai boompje( met de nadruk op de pje). Aan t uitharden kan t niet liggen ze zijn in de kas opgegroeid . Tips iemand?
  11. Ik weet niet meer welk ras dat het was. Heb een zakje meegenomen uit Spanje vandaan. HAd ik al eens eerder gedaan met pepers. En die deden het prima
  12. Goedemiddag Twee jaar terug hebben wij ook meloenen in onze kas gezet. Maar op de een of andere manier wilde ze niet groeien. Ze stierven niet af maar de plantjes bleven pietepeuterig klein en er kwamen een paar miniskule (mannelijke) bloempjes aan. De plantjes heb ik binnen opgekweekt uit zaad en toen in de volle grond in de hobbykas. Onderin het plantgat heb ik wat gedroogde koeiemest gegooid en daar het plantje op. Wat deed ik fout. Wil het namelijk nu weer proberen. Is het beter om ze in grote potten te zetten ? Van de koude grond af zeg maar. En wat voor mest/ grond gebruik ik dan? Gewoon potgrond? Alvast bedankt voor jullie antwoord(en)
  13. Het is me nu wel duidelijk dat deze kolen afgeschreven kunnen worden. Heb ze al gerooid. Het volgende seizoen gaan dus echt de gordijnen van Ikea erover . Nu nog een "verschrikkelijke slakken vreter" aanschaffen en dan kan ik eindelijk rustig slapen gaan
  14. En doen jullie die "gordijnen" er alleen in het begin overheen? Of laten jullie die heel het groeiseizoen eroverheen zitten? En hoe moet ik het me voorstellen, gewoon een tunneltje maken van deze gordijnen en over de koolplanten zetten? Alvast bedankt voor de tips moet volgende week toch nog even langs de IKEA
  15. Een anti insecten net?? bestaat zoiets? Laat maar zojuist gevonden. Bedankt voor het antwoord en advies
×
×
  • Create New...