Jump to content

Rick2

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zevenhuizen
 • Hobbies
  Moestuin en kleine boerderij dieren

Recent Profile Visitors

356 profile views
 1. Rick2

  How to varken

  Dat is inderdaad ook een idee. Om de paar dagen even met ze aan de wandel om op het veldje te grazen. Dan wordt het geen grote mesthoop. Dan de vraag, hebben jullie of weet iemand een adres waar kune kunes beschikbaar zijn? Het liefste dus van minimaal een half jaar oud. We zoeken er 2 en geslacht of kleur hebben we geen voorkeur voor.
 2. Rick2

  How to varken

  Op die manier heb ik er nog niet over na gedacht. Ging er vanuit dat wanneer ze weg zijn en er weer gras is gezaaid de geur snel weg zal zijn. Daarnaast krijgen ze een behoorlijk stuk om te grazen. Maar misschien kan een van de experts op dit gebied meer zeggen over het blijven hangen van de geur nadat de varkens zijn vertrokken richting vriezer?
 3. Rick2

  How to varken

  Ik heb dit hele topic met veel plezier gelezen en veel geleerd. Vooral van de persoonlijke verhalen en dingen die gaandeweg zijn geleerd waren interessant, leuk en leerzaam. Het laatste stukje van een ongepland nestje is een leuke afsluiter, soort van. Nu denken wij (ik) zelf al langer om een paar varkens aan te schaffen om ze later te slachten. Sinds 1.5 jaar zijn wij verhuist en hebben we er de ruimte voor. Achter onze woning hebben we een veldje met een kleine camping, 6 plekken. Maar in de winter staat dit leeg. Als ik alle verhalen hier lees dan is het niet handig om hier grote varkens op te zetten ivm om ploegen maar kune kunes zou kunnen. (beetje ploegen is niet erg) Nu mijn vraag. Weet of heeft iemand toevallig nog kune kune biggen beschikbaar, het liefste van zo'n half jaar of iets ouder zodat ze rond april naar de slacht kunnen. Dan gaat de camping weer open namelijk. We wonen in Zevenhuizen (gr) en ergens in de buurt zou mooi zijn. Vervoer is geregeld en ook schrikdraad met benodigdheden staan klaar.
 4. RobO, welk apparaat bedoel je voor die prijs? Heb je een link? Wat ik tot nu toe heb gezien is meer richting 3000 euro. 130 euro is beter te overzien.
 5. Ja een grotere brander op gas zou inderdaad functioneel zijn. Ik wil alleen liever geen fossiele brandstof gebruiken, uiteindelijk moeten we toch op iets anders over dus dan maar gelijk. Via Marktplaats heb ik een kleine elektrische brander kunnen kopen. Nog nieuw in doos en voor een heel kleine prijs. Deze maar even proberen en zien hoe het gaat. Als het echt niet wil dan zou gekookt water nog wat zijn. Helaas zijn daar nu nog geen kleinere apparaten van beschikbaar. Als de brander een succes is laat ik het weten!
 6. Dat is inderdaad ook een goed idee. Ik heb er wel wat over gelezen maar helaas nog geen particulier apparaat gevonden, alleen van rond de 3000 euro. Heb je toevallig een idee waar dit wordt verkocht?
 7. Deze vraag is eens eerder voorbij gekomen maar dit was in 2015. Ik kan me voorstellen dat de techniek is verbeterd. Waar ben ik naar op zoek. Wij hebben een kleine camping en vakantieboerderij met veel groen om de deur. Daarnaast hebben we ook een grote parkeerplaats en helaas hier ook veel groen. Nu kan ik gif sluiten, effectief maar voor mij geen optie voor lange termijn. Met de hand alles er uit halen is ook niet haalbaar. Daarom zat ik te denken aan een elektrische brander. We hebben zonnepanelen dus kost het dan (bijna) niks. Ik lees verschillende ervaringen met elektrische branders. De een is heel tevreden, de ander vind het niks. Heeft iemand tips of een advies over wat een goed apparaat is. Eventueel een goed duurzaam alternatief? Ik hoor het graag.
 8. Bedankt voor de adviezen! Nummer 2 heb ik nog niet eerder overwogen, misschien wel de beste optie. Het klinkt alleen zo extreem, helemaal weg om een nieuwe boom te maken. Ik heb al even gekeken naar de nieuwe scheuten onderaan de boom. Er zitten 3 mooie aan maar aan de kant waar alles over hangt zit niks. Lastig om hem in evenwicht te krijgen maar misschien de enige goede optie. Dus dan een cm of 10 boven de nieuwe scheuten(die er nu al zijn) met een kettingzaag afzagen en zuinig zijn op de nieuwe scheuten. Volgend jaar zullen er dan veel nieuwe takken worden gemaakt denk ik? Hier nog iets speciaals mee doen of juist niks doen?
 9. Door onze verhuizing heb ik sinds begin dit jaar een appelboom in de tuin. Hij leek eerst in een slechte conditie maar heeft na wat extra steun toch goed vrucht gedragen. Helaas is hij erg scheef en wil ik proberen om er weer wat vorm in te snoeien. Hij draagt nu goed vrucht maar met de huidige vorm zal dit geen jaren volhouden denk ik. Graag hoor ik jullie idee over welke takken te behouden en welke (gedeeltelijk) te snoeien. Hier onder wat foto's hoe hij er nu uit ziet. Helaas weet ik niet welke soort het is, de appels zijn knapperig en fris zuur.
 10. Bedankt voor de reacties. Ik zal de luis in de gaten houden en alle lieveheersbeestje die ik vind er op zetten. Het boompje staat er nog maar 3 jaar en is nog klein, ook heb ik geen speciale zorg/bemesting toegevoegd. Gewoon nog even geduld tot hij echt gaat bloeien en vrucht dragen.
 11. Ik heb precies dit zelfde. Ook een pruim die ik 3 jaar geleden heb gekregen. Hij heeft nog nooit vrucht gedragen en alleen het eerste jaar gebloeit maar daarna praktisch niet meer. Vanmiddag had ik al foto's gemaakt deze voor de zekerheid toch toegevoegd. De oudere bladeren zijn niet aangetast, zie foto. Nu heb ik gekeken of ik luis kan ontdekken maar dit zie ik maar weinig. Op sommige bladeren zitten ze inderdaad wel (een paar) maar op meer en deel van de bladeren is niks te zien. Nu kan het natuurlijk als nog luis zijn maar dan wordt de bestrijding erg lastig. Door de gekrulde bladeren zijn ze moeilijk af te spoelen en ook een mix spiritus, afwasmiddel zal de luizen moeilijk bereiken. Hoe kan ik dit toch goed en effectief aanpakken? Daarnaast, alleen luis zou niet de volledige vrucht dracht moeten verstoren toch?
×
×
 • Create New...