Jump to content

Lucky

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Bornem
 1. Met het soort heeft het zeker niet te maken , want ik heb het bij zowel Gariguette als Lambada en Darselect. Kan zijn dat het aan de serregroei ligt , waardoor ik toch wel flink hoge planten heb .Bij mij was het trouwens eerst ook als bij jou Bee ,de stengels stonden mooi rechtop en waren eigenlijk niet echt naar opzij te krijgen maar met het groeien van de trossen is het vanzelf geevolueerd naar de huidige situatie.Zelf heb ik de indruk dat de stengels véél te ver naar buiten steken , want bij de planten die per ongeluk verkeerd geplant waren en de bloemstengels de bak hebben "overgestoken" naar de andere kant , hangen de trossen net over de rand en stelt het probleem zich niet. Ik vraag me dan wel aF hoe de pro's dat daN doen , want daar hangen de trossen toch ook wel een eind uit de bakken en die kweken toch ook in serre's enzo.
 2. Oké , hier de foto's : 1. een geknikte aardbeientros 2. de vulhoogte van de Bato-bakken 3. De noodoplossing voor de geknikte stengels 4.Een stengel die het (voorlopig) wel doet zoals ik het mij had voorgesteld
 3. Ondanks het gebruik van Bato-bakken heb ik , nu mijn eerste aardbeien beginnen te rijpen , toch heel wat stengels met trossen die knikken. Vele krommen zich mooi rondom de ronding van de bak , maar dus zeker niet allemaal. Misschien heb ik te weinig of net teveel grond in de bakken gedaan en is dit de oorzaak ? De geknikte stengels bindt ik nu op aan een bamboestokje ,om aldus de sapstroom intakt te houden, maar daarvoor heb ik natuurlijk geen Bato-bakken gekocht. Volgend jaar moet dat beter kunnen . Wie geeft er advies ?
 4. De link staat er al : zie bericht van Bonton Door de verzendingskosten kwam ik toch op zo'n 6 euro per plantje ... Ze komen dus van Manfred Hans. Verzorgde verzending , plantjes zijn nog niet erg groot , wel al bloempjes in sommige.
 5. Ik heb me zopas 6 plantjes aangeschaft van oude aardbeisoorten (1 van elk want relatief duur) met de bedoeling te vermeerderen door uitlopers , zodat ik er volgend jaar van elke soort toch enkele plantjes heb. Het gaat om volgens soorten : Wadenswill 6 Direktor Paul Wallbaum Hansa Wunder von Kothen Konigin Luise Erdbeer aus Mariensee Wie heeft er ervaring met de teelt van deze soorten ?
 6. Wanneer bloempjes uitdunnen en hoeveel laat ik er staan per stammetje ? Ik vermoed dat dit niet voor alle soorten hetzelfde is , dus hier wat foto's van hoe het er hier uitziet: Gariguette : Darselect : Lambada : Frau Mieze Schindler (ik denk niet dat ik die moet uitdunnen): Bij mijn Mara des Bois die ik doorhield van vorig jaar , heb ik net alle bloempjes weggedaan.De bloempjes waren erg klein , terwijl de bakken volstaan met bladeren. Moet ik die bladeren wat uitdunnen of gewoon zo laten ? Hier een foto :
 7. Even een update : De blaadjes die op het moment van mijn eerste post aangetast waren , groeien verder uit zonder dat de aantasting verergert.Er is ook geen nieuwe schade meer bijgekomen aan andere blaadjes. Ik ben ondertussen geneigd te denken dat de schade veroorzaakt is door te hoge warmte in de serre (zonnebrand). Op een bepaalde dag heb ik er 28 ° C gemeten met de beide deuren open.Gezien er nog geen schaduwdoek hangt , kan dit misschien teveel geweest zijn voor de op dat moment ontluikende blaadjes. 't is maar een vermoeden , maar toch.
 8. Hier een foto van de aardbeiplanten : Het gaat om koelkastplanten welke ik aankocht bij Erwin Duyvenvoorden (Lambada en Darselect) Ze staan in een mengsel van turf , cocopeat , potgrond en compost. Ze hebben nog geen mest gehad en ze krijgen 1 keer per dag water. De planten staan in een plastic tunnelserre. Op de planten die ik doorhield van vorig jaar zie ik voorlopig niets (Mara des Bois en Frau Mieze Schindler) Zou het geen aardbeimijt kunnen zijn ?
 9. Bij mijn aardbeiplanten zie ik op de blaadjes hier en daar (vooral op de nieuw uitkomende) een bruinachtig randje.Ook op sommige nog niet geopende bloemknopjes zijn er bruine puntjes aan de rand.Voor de rest doen de plantjes het voorlopig nog prima. Vorstschade kan het niet zijn , want de plantjes staan vorstvrij opgesteld. Ik heb geprobeerd van er een foto van te maken ,maar lukt niet.Ik moet te dichtbij fotograferen en dan is de foto steeds wazig. Iemand enig idee ?
 10. Overdag staat er steeds 1 deur open (er is een schuifdeur aan voor en achterkant) ,maar voorlopig geen bijtjes te bespeuren. Daar de eerste bloemetjes al open staan , speel ik voorlopig zelf voor bij : ik trek een geel-zwart gestreepte T-shirt aan en met een waterverfpenseel in de hand zoem ik BZZ BZZ BZZ van bloempje naar bloempje Ik heb ook schaduwdoek voorzien voor als het straks wat warmer wordt , want onlangs steeg de temperatuur met de twee deuren open al eens naar 28 ° C. Maar voorlopig wacht ik nog even om deze aan te brengen.
 11. Hier twee foto's van de druppelaars : Planten staan in mengsel van turf, cocopeat, compost en potgrond. De druppelaars zijn rechtstreeks op de waterleiding aangesloten. Na ongeveer 1,5 minuut beginnen de bakken al door te druppelen naar het afvoergootje. De druppelaars steken met de onderkant tegen de bodem van de batobakken. Ik maak meteen van de gelegenheid gebruik om nog een foto van mijn "installatie" ( volgens de Borsalino-methode ) toe te voegen : Is mijn tweede jaar met aardbeien.Vorig jaar in volle grond en zonder afdekking had ik veel vruchtrot (vooral op de doordrager Ostara , die me ook niet beviel qua smaak en die ik er dus uitgegooid heb) Nu een serretje aangeschaft zodat de regen er niet meer bij kan.
 12. Even een vraagje : steek je de druppelaars best verticaal of schuin in de bakken of heeft dit geen belang ? Nu steken mijn druppelaars verticaal , maar ik heb de indruk dat hierdoor veel water bijna meteen weer uit de bakken loopt. Zou de wateropname niet beter zijn als ik de druppelaars schuin plaats en misschien ook niet zo diep (nu steek ik ze tot tegen de bodem) ?
 13. hey Bee , ik ben van Bornem en heb ook interesse in de aankoop van Bato-bakken (40 stuks). Kan ik die bekomen van de levering die je deze week hebt ontvangen ? Graag een mailtje () ter bevestiging + prijs en ophaaladres. Alvast bedankt
×
×
 • Create New...