Ga naar inhoud

thommieboy79

Members
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Hi, Vorig jaar heb ik rabarberlikeur gemaakt volgens onderstaand recept. Ik vond hem wat aan de zoete kant (maar wel lekker en mooi roze van kleur) dus ga dit jaar wat minder suiker gebruiken. Snijd 500 gram rabarber zo fijn mogelijk. Doe in een schone afsluitbare bak/kom. Giet hierover een fles (0.7 L) wodka en 200 gram suiker. Goed mengen. Afsluiten en gedurende een week of zes iedere dag even schudden. Zeven door een doek. Rabarberstukjes fijnmalen met keukenmachine, ook zeven en in schone flessen (liefst doorzichtig, ziet er mooi uit) doen. Klaar. Groet, Thomas
  2. Beste Metje, Het klopt dat de levertijden van vreeken aan het begin van het jaar enorm toenemen. Echter, vreeken heeft ook een winkel in hartje Dordrecht die zeker het bezoeken waard is dus waarom pak je niet eens de auto of de trein om een kijkje te nemen? En anders kan je altijd nog lage suikererwten bestellen via de site van Peter Bauwens www.denieuwetuin.be. Met vriendelijke groet, Thomas