Jump to content

Jooze

Members
 • Posts

  664
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hilversum

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Thanks allen, ik had hem vorig jaar ook van Diana, ben toe aan een nieuwe, genoeg opties nu. Hier was ik naar op zoek. Balen van de hoeveelheid inkt ja… Maar dat zal wel goed komen.
 2. Tja, het kan heel goed. Een beetje licht, kou etc doet wonderen. Je kan de meeste paddenstoelen goed determineren als je een boekje hebt en echt alles bekijkt. Hoewel ik niet fan ben van hem zelf is het boek het paddenstoelenboek van Edwin Florijn wel duidelijk in waar je op moet letten. Wat betreft Catharellen die zijn officieel wel beschermd en mag je eigenlijk niet plukken
 3. Heb zelf voor dit jaar rode spruiten en rode boerenkool. Ben benieuwd. Ook de kruising (waarvan ik de naam vergeten ben) tussen boerenkool en spruit. Eerder foto's op het forum gezien erg gaaf!
 4. @greetje, Bedankt voor de info. Ik heb veel gelezen op Internet en wil er dit jaar mee aan de slag. Ga er nu mee beginnen, aangezien ik de eerste knoflook ga poten en dat hoort bij de oogst van volgend jaar natuurlijk Integen stelling tot veel mensen zal het bij mij tijd schelen als ik gewoon weet wanneer ik wat het best kan zaaien denk ik er niet meer te veel over na/ stel ik niet meer te veel uit of doe het veel te vroeg. Ik ga zeker eens op zoek naar dat boek.
 5. Hi allen, Ik zie dat de laatste reacties van 2011 zijn. Ik ben van plan om mn wat zaaien & poten betreft het komende jaar rekening te gaan houden met de maanstand. Heb wel wat links langs zien komen. Maar echt iets overzichtelijks heb ik niet langs zien komen (dan is het wel een zaai dag voor een bladgewas, maar is het een slechte zaaidag...). Ga nu eerst maar eens zoeken naar een goede dag om mijn knoflook te poten . Die zijn net bonnen. Zijn er nu nog mensen bezig om met gebruik van een maankalender te zaaien en te poten?!
 6. @Suikerbuikje, je maait het gras niet weg hoor, het gaat er juist om, om zo veel mogelijk verzendkosten te besparen dat we op deze manier de doos overgeven. @De doos is nu onderweg naar Gwen (ik had je pb van Appelvrouw doorgekregen). Vanochtend op de post gedaan. Ik heb er niet veel aan veranderd, ik had hem kort geleden ook al. Veel plezier ermee allen!!
 7. Zal ik hem maandag anders vast richting Gwen sturen? Hij begint redelijk in de weg te staan;-) Station wordt hem denk ik niet. Opsturen vindt ik prima.... Gwen wil je mij jou adres pb-en?!
 8. Hi Dames en heren, Ik kijk nu dus pas weer, ggrrr gewoon geen tijd. Maar jullie zijn als goed op weg om een top lijst te maken!! Zullen we afspreken dat we niet dit weekeend, maar het weekend erop starten. Ik ga dat weekend richting Friesland, maar volgens mij zie ik niemand in die regio op de lijst staan. Dan stuur ik hem gewoon op.
 9. Sorry mensen niet zo veel op het forum de laatste tijd, gaat ff niet zo lekker. Komt goed. Ik heb dus die doos, als er vragen zijn stuur dan een pb bericht. Dan krijg ik een mail. En lees ik het in ieder geval. Ik ben voor groepen. Zijn er mensen die in Hilversum of in Herenveen komen. Dan kunnen we de doos overgeven. Anders graag een eerste adres. Ik heb hem zelf nog niet ingekeken. Dat doe ik zo snel mogelijk!!
 10. Sulfiet, tja ik weet het, ik heb het nu afgewogen en ben benieuwd. Wat betreft de wijn die ik gemaakt heb en fruitvliegjes. Ik had het niet in het zicht staan en heb niet genoeg gekeken. Hij is iets overgelopen in het waterslot en daar zijn de fruitvliegjes in verdronken (altans bij de eikenblad wijn)... Ik wil het ook weer zonder sulfiet proberen, maar nu wil ik eerst dat er iets lukt . Daarna kijk ik weer verder. Ik heb dus nu 2 lege gistingsflessen nog mensen met mooie herfstrecepten?
 11. Henk bedankt voor je reactie Het is inderdaad een azijn smaak, ik heb dan ook 1 flesje azijn bewaard Ik heb behoorlijk wat gegoogled vandaag en het lijken inderdaad de fruitvliegjes in ieder geval daar lijkt het op, zal dus ook een andere plek moeten bedenken om het op te slaan, of nog iets over het waterslot heen leggen.... Ik heb de voorgaande wijnen tevens geen sulfiet toegevoegd (wel gebruikt voor het schoonmaken), dat ga ik nu wel proberen, wie weet helpt dat ook al.
 12. Nou hier gaat het helaas minder goed met mijn wijnexperimenten... Beide aardbeienwijnen zijn zuur (te gebruiken als azijn...). Ook de eikenblad wijn proeft al zuur, maar die zou pas over een jaar klaar moeten zijn. Ik doe dus iets heel erg fout, maar wat ik ga op zoek. Ik was namelijk van plan om frambozen wijn te gaan maken, maar ik denk niet dat ik er aan ga beginnen voor ik weet wat ik anders moet doen.
 13. Volgens mij is dit een courget, waar ik even de naam van kwijt ben... Wat betreft pompoenen heb ik altijd begrepen dat die ook altijd eetbaar zijn, de siervarianten zijn alleen niet lekker. Dus je kan het altijd proberen te eten
 14. Jooze

  Voedselbank

  Hi Allemaal, Ik wil even aandacht vragen voor de voedselbank. Ik hoor steeds vaker dat er moestuin complexen zijn die groente en fruit leveren aan de voedselbank. Voor de mensen die dit nog niet gehoord hebben, bij deze. Het kan op verschillende manieren, zo zijn er complexen die 1 tuin onderhouden met alle tuinders voor de voedselbank. Bij ons zijn ze gestart om elke dinsdag groente te verzamelen die anders op de composthoop terecht komt oid. 1 Persoon brengt deze dan naar het verdeelcentrum. Dus mocht je nou overschot hebben en geen idee hebben wat je daar mee doet, de Voedselbank en mn de mensen die daar hun pakketten op halen zullen er blij mee zijn! www.voedselbankennederland.nl
 15. Misschien zou je ergens nog (niet vast maar leuk deze winter) nog wat plantjes van spruit of boerenkool kopen. Heb je deze winter nog oogst en dan spit je dat stukje later om. Maar goed dat was niet je vraag;-) Op je vraag zou ik inderdaad antwoorden met dingen die al gegeven zijn, Was druif al gezegd dat kan nu ook volgens mij!
×
×
 • Create New...