Jump to content

boaz91

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Veenendaal
 • OCCUPATION
  Docent wiskunde

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. boaz91

  Kas repareren

  Bedankt voor de input beiden. Inmiddels via een kennis aan 20 glazen ruitjes kunnen komen. Zij deden de kas weg en wilden er graag vanaf. Nu nog even met de glassnijder aan de gang en dan is het voor elkaar.
 2. Goedeavond allemaal, op aanraden van mijn vrouw (Marjoleinvdh) heb ik zelf maar een account gemaakt voor dit forum. Dat scheelt een extra stap in de communicatie, ik kan nu zelf alles vragen en opzoeken. Ik ben een beginnende moestuinierder, mijn vrouw heeft veruit de meeste kennis voor de moestuin, ik ben meestal de fysieke arbeid. Een goed team, maar ik wil af en toe ook wel eens wat meer leren en dus toch een account gemaakt om hier rond te kunnen neuzen. In de achtertuin hebben wij inmiddels een kleine kas staan (die is al geclaimd door mijn vrouw voor haar tomaten) en gaan we aardbeien en kruiden telen. Op een kleine 20 minuten rijden hebben we een goede 150m2 grond op een moestuincomplex. We proberen daar te werken met de no-dig methode. Paden van houtsnippers en bedden van compost. Daar telen we van alles, prei, bonen, courgette, pompoen, wortel, bieten, komkommer, etc.
 3. Ik vroeg mijn vrouw of ze deze vraag wilde plaatsen op het moestuinforum. Haar antwoord was dat ik maar lekker zelf een account moest aanmaken, dus bij deze!😀 Onlangs kregen wij van een kennis het aanbod om gratis een kas op te halen. Een heel leuk aanbod, want wij hadden geen geld (over) voor een nieuwe kas. Er waren wel een paar ruitjes gesneuveld. Inmiddels heb ik de kas in elkaar gezet in onze achtertuin en blijken er ongeveer 14 ruiten te missen/stuk te zijn. Nu wil ik de kas graag bruikbaar maken en dus de gesneuvelde ruiten vervangen. Ik twijfel of ik de kas wil repareren met glas of met plexiglas. Optie 1: Tweedehands tuinglas kopen en erin zetten Voordelen: Goedkoop (ongeveer €50) Wordt door verkoper (reeds gevonden) op maat gesneden Nadelen: Er spelen kinderen in de tuin en dan kunnen er weer ruitjes sneuvelen. Zelf ophalen Optie 2: Plexiglas kopen en erin zetten Voordelen: Steviger dan glas Zelf goed op maat te zagen Veiliger voor spelende kinderen Nadelen: Vrij prijzig (ongeveer €200,-) Mocht ik voor plexiglas kiezen dan kom ik op het tweede vraagstuk. Beter één grote ruit per venster of beter drie kleine ruiten per venster? De huidige ruiten zitten met een beugeltjes per drie in één venster. De grote ruit zou 135cm hoog en 61 breed zijn. De drie kleinere ruitjes 46 cm hoog en 61 breed, die overlappen dan met een beugeltje.
×
×
 • Create New...