Jump to content

marjoleinvdh

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Veenendaal
 1. ik heb van iemand hier china rose radijs zaadjes uit de zadendoos gehaald en vandaag de eerste oogst binnen gehaald. toen ik er eentje proefde schrok ik nogal! die zijn met toch een partijtje pittig! ik heb hem niet helemaal op kunnen eten zo scherp, en zonet ontdekte ik zelfs een blaar in mn mond. maar als ik op internet de beschrijving van china rose zoek dan is het een milde radijs.. dus hoe kan het dat die van mij zo scherp zijn? mogelijk was deze al aan het doorschieten, kan het daarvan komen?
 2. hoi hermandg wij hebben vorig jaar een eigen bak gemaakt en daarvoor hebben we hout gehaald bij douglas-hout.nl. daar is net even wat meer keuze in formaat en ook dikte van de planken, en we vonden het hout bij de gamma er niet goed uit zien, slecht gezaagd, soms al met scheuren er in. ik zou persoonlijk een dikkere plank wel aanbevelen. mijn vader heeft bakken gemaakt van schaaldelen, die lopen wat spits toe en zijn dus bovenin dunner. het werkt voor de tuin net zo prima, maar als je op de bak wil leunen of zelfs zitten (wat wel handig is om bij de middelste vakken te komen) dan is een bredere rand een stuk comfortabeler. wij hebben de bak niet bekleed. met name omdat je de grond ieder jaar weer om moet scheppen, en dan schep je zo door plastic of doek heen. wij hebben de bak op kale kleigrond staan en dat gaat heel prima, we hebben nog nooit onkruid hoeven wieden. als je een wat lossere grond hebt kan je er voor kiezen om er wel wat onder te leggen, een reden daarvoor zou zijn dat de moestuingrond gaat mengen met de grond die er onder zit. als je dat niet erg vindt dan zou ik het lekker achterwege laten. wij vonden het de moeite niet waard, ieder jaar ververs je toch de grond door er compost doorheen te scheppen. als je naar mijn moestuinseizoen gaat kun je wat foto's zien van onze bak
 3. dank je wel voor je uitgebreide reactie! mijn doel vooralsnog is om zelfvoorzienend in zaden te zijn. dus een moestuin waar ik nooit meer zaden voor hoef te kopen, dat lijkt me leuk. ik ben ook zeker andere bronnen aan het lezen en zoeken, dank voor je tips!
 4. Heeft iemand het boek 'zelf zaden telen' gelezen? en kan diegene me vertellen of het de aanschaf waard is?
 5. Hij is hier binnen en ben al druk aan het neuzen wat zit er veel in! En zoveel dingen waar ik nog nooit van gehoord heb EDIT: ik heb hem helemaal doorgespit, morgenochtend gaat hij op de post naar kruidenvrouwtje. Ik heb er een handig schudbakje bij gedaan waarmee je gemakkelijk zaden in zakjes stopt.
 6. volgens mij sta ik niet op de lijst heb ik iets verkeerd gedaan?
 7. wie heeft er ervaring met het kweken van sojabonen? welke rassen zijn aan te raden? ik ben op zoek naar een variant die zowel rijp als onrijp gegeten kan worden.
 8. @Vinky: liefhebber zeker, en de wil om alles te proberen is er ook alleen de ruimte niet. ik moet het helaas rooien met een vierkantemeter tuintje, wie weet.. ooit op een dag..
 9. Dat is wel een flinke complot theorie, hoewel er best wat in zit. Ik bestel regelmatig wat via alie, maar ik maak me niet zo druk om mijn informatie, ik heb niets te verbergen. Jammer dat de zaden niets zijn. Was ook wel te verwachten natuurlijk.. soms klinken dingen zo aantrekkelijk
 10. heeft iemand hier wel eens zaden besteld via aliexpress? ik zie daar regelmatig hele goedkope, bijzondere zaden voorbij komen, maar ga me toch afvragen in hoeverre dat allemaal echt is. iemand ervaring? ben heel benieuwd
 11. ow poeh, goed dat je het zegt! dat had ik niet door. kan het kwaad als ze niet raszuiver zijn? bij de courgette weet ik dat ze giftig kunnen worden, maar hoe zit dat met bonen?
 12. vandaag heb ik de laatste bonen van de planten gehaald en die liggen nu in de vensterbank te drogen. de planten zijn net boven de grond afgeknipt en nu mogen ze aan het rek uitdrogen, hopelijk vergemakkelijkt dat het afhalen. de tomaatjes zijn van hun plantjes gehaald en in een schaal met een stuk fruit gelegd, waszak eroverheen tegen de fruitvliegjes, hopelijk rijpt dat een beetje. de planten zijn gerooid. bietjes zijn uitgedund en omdat de plantjes heel gemakkelijk met wortel en al uit de grond kwamen hebben we die gewoon elders uitgeplant, we zien wel wat daar van terecht komt. radijsjes zijn geoogst. knoflook is geplant. gewoon biologische knoflook van de jumbo, zou werkelijk niet weten wat voor ras het is.
 13. zonde is dat.. ik heb laatst een volle zak weggegooid omdat ze simpelweg oneetbaar waren. vandaag heb ik alles wat aan de plant hing (deels gedroogd al) er af gehaald voor zaadwinst, ik zal ze volgend jaar nog maar een kans geven dan

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...