Jump to content

marjoleinvdh

Members
 • Posts

  195
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Veenendaal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat zou heel goed kunnen. Dezen waren inderdaad al wat te rijp. We waren er niet eerder aan toe gekomen om ze te verwerken en ik had ook maar 1 bakje. Ik heb ze bij de boer geplukt. Te weinig dus om kritisch te zijn
 2. Ik heb vorig jaar jam gemaakt van kiwibessen. Mijn ervaring was dat de jam erg dik en stroperig werd, ik vermoed dus dat er aardig wat pectine in zit. Ik heb weliswaar geleisuiker gebruikt, maar het was dikker dan andere jammen die ik ooit gemaakt heb. Wel kan ik je aanraden om, als je genoeg vruchten hebt, in ieder geval een deel te zeven. De schil bleef vrij hard en er zaten veel pitjes in waardoor de jam niet lekker smeerde. De smaak vond ik dan weer wel lekker. Het had een iets medicinale bijsmaak, maar dat stoorde mij niet. Ik heb wel de vruchten goed rijp laten worden voor ik jam ging maken.
 3. Worteldoek vind ik echt waardeloos spul, het rafelt aan alle kanten en die sliertjes vind je overal terug
 4. Hier pas eind mei/begin juni gezaaid. Daar heb ik nog wat commentaar op gehad op een facebook groep. Een aantal vonden dat veel te laat, en zou nooit gaan werken. Ik ben er in gegaan met een baadt het niet dan schaadt het niet houding, en vorige week kon ik deze mooie foto maken
 5. Mijn kneusje is helaas al weer verdwenen aan de slakken. Maar de kanshebber in de moestuin doet het erg goed! En na wat onkruid weggehaald te hebben ontdekten we ook nog 2 kleinere broertjes. Tot wanneer loopt de wedstrijd ook al weer? Dan weet ik wanneer ik moet oogsten.
 6. Is dat landbouwplastic niet heel schadelijk voor je bodemleven? Het klinkt heel verleidelijk, maar tot nu toe heeft dat mij weerhouden @Jane Doe ik zal het inderdaad rustig aan doen ik heb mijn energie ook hard nodig om voor die andere twee draken te zorgen.
 7. Dat zou leuk zijn.. helaas hebben we nog geen contact met de buren gehad, behalve 1 stel dat niet aan schoffelen doet maar alles plat spuit, en ook geen woord Nederlands spreekt. Niet echt een optie dus.
 8. Inmiddels oogsten we al weer een aantal weken hele ladingen groente. We kunnen iedere dag eigen groentes eten en dat is toch wel heel gaaf. Verder delen we uit van de courgettes, bieten en komkommers. We hadden olijfkomkommer gezaaid om te proberen, en die doen het heel goed, maar we lusten ze niet 😅 dus die delen we uit. We hebben courgettes in zoetzuur met kurkuma en mosterd gemaakt en een lading atjar tjampoer. Op de planning staat nog piccalilly en nog een lading zoetzure courgette en komkommer maar dan met een blanke kruiden azijn. De vriezer zit vol met snijbietsoep. Tijd voor een tweede vriezer. Zie hier onze oogst van afgelopen zondag. Met, als verrassing, een bloemkool! Die hadden we geplant maar we dachten dat ze allemaal opgegeten waren. Deze hebben we al die weken over het hoofd gezien.. hoe dat kan is mij een raadsel, want dit monster woog 2200 gram 😄 de bieten waren te vies om op tafel te leggen Helaas ben ik zelf niet meer in staat om in de tuin te werken. Mijn zwangerschap wordt zwaar en langer dan 5 minuten staan of lopen lukt niet meer. Ik heb dus ook geen idee hoe het er bij staat. Maar stiekem wil ik het ook niet weten.. al het onkruid groeit zo explosief, ik verwacht dat het daar 1 groot oerwoud is. Ik hoop dat dat allemaal afsterft in de winter zodat we weer opnieuw kunnen starten, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe dat gaat. Iemand met ervaring die mij een beetje wijzer wil maken?
 9. Nou ik zit nog in de race.. soort van dan.. 😅 op de moestuin is toch nog 1 venkel opgekomen en die is aan het groeien. En, je gelooft het niet, maar in juni had ik in de moestuinbak hier thuis gezaaid en daar was maar een deel van opgekomen, en direct opgegeten door slakken. Maar wat schertst mijn verbazing, vandaag maak ik een rondje door de tuin, en er is er nog eentje opgekomen! Na ruim 2 maanden.
 10. Alle bonen, tomaten (40 soorten) wortels, radijs, andijvie, sla, venkel is mislukt. Dat is 7 van de 12 bedden helemaal leeg.. behalve onkruid dan alle aardbeien mislukt, en ruim de helft van de planten dood. De overgebleven 5 bedden doen het gelukkig goed. En met de oogst zijn we heel blij! Inderdaad mijn jongste dochtertje Emily 🥰 ze is gek op eten, en vooral op groente. Deze courgette vond ze heeel mooi, ze heeft hem naar de keuken gedragen voor me. En inderdaad, opgroeien met gezonde groenten zonder gif en proeven hoe dingen echt horen te smaken is onbetaalbaar. Daar doe ik het allemaal voor.
 11. Hier is alles naar de phyto ik heb gelukkig nog wat tomaten kunnen oogsten voor het zaad, maar we hebben er niets van kunnen eten
 12. Hier is niets over van lichting 1 en 2.. allemaal naar de slakken ik moet nog kijken in de moestuin of lichting 3 er nog staat, maar ik vrees het ergste.
 13. De laatste weken viel er niet veel leuks te melden.. en mijn vader zei altijd al, als je niets leuks weet te zeggen, zeg dan maar niets. Dus heb ik niets geschreven. Lang verhaal kort.. het weer heeft huisgehouden. Alle tomatenplanten zijn stuk door de phytophthora, en het onkruid is niet meer bij te houden. Gelukkig begint de boel nu weer wat positiever eruit te zien, want we hebben voor het eerst geoogst! Eerst alleen wat snijbiet, nouja.. daar werd ik niet echt blij van, want we eten het niet heel graag. We hebben het gezaaid omdat het makkelijk is en we toch ruimte over hadden. En gezond natuurlijk.. maar de week daarop kon ik naast snijbiet ook de eerste bietjes oogsten, en een courgette, en ook nog een spitskool! Nou dat begon er op te lijken natuurlijk, en we hebben het ons goed laten smaken. Nu weer een kort weekje later hebben we echt een goede oogst gehad, van een 5 tal courgettes, een heuze broccoli groot genoeg voor 4 personen en een maaltje bonusaardappels die we tegen kwamen tijdens het onkruid wieden. Niet gepoot dus, maar we hadden al hier en daar op willekeurige plekken aardappelplanten zien opkomen. Die zaten blijkbaar nog in de grond van de vorige huurder. De mais, pompoenen en komkommers groeien goed. Dus wie weet toch nog een mooie nazomer.
×
×
 • Create New...