Ga naar inhoud

Caatjeh

Members
  • Aantal items

    187
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    zuid-holland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Hoe sproei je dan de bakingsoda? Met water vermeng en in wat voor verhouding?
  2. Interessant, deze steuntjes.. Waar gekocht? En hoe heten ze?
  3. Ik heb nu voor het tweede jaar aardbeien in een aardbeitoren (plastic). Om de randen van de bakken in de torens heb ik (zacht) isolatiebuis bevestigd om te voorkomen dat ze knakken. Een gedeelte van de stengels knakt echter nog steeds ondanks dit materiaal. Iemand nog ideeen, tips om het knakken van de stengels te voorkomen? Zijn er ook aardbei soorten die minder lange stengels maken waardoor de aardbeien minder gaan hangen en dus gaan knakken? Hoor het graag.
  4. Mijn stamtomaten staan bedekt, de overige tomaten niet. Ik zal eens gaan googelen naar dat biologische middel. Dank voor de tip.
  5. Mbt spuiten: als je spuit krijgen je tomaten altijd dit bestrijdingsmiddel in zich of hangt dat er van af wanneer je spuit, bijvoorbeeld vlak voor de oogst? Ik wil graag zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruiken, was ook een van de redenen om een moestuin te beginnen. Iemand een idee?
  6. Ik ben me slechts aan het oriënteren. Ik heb het middel niet. Las wel dat wel dat het ook preventief werkt. Maar wanneer begin je dan preventief? Als het continue regent, of gewoon ruim op tijd? Maar in de informatie wordt het me maar niet goed duidelijk hoe chemisch/slecht het nu is. Als je de beschrijving leest van compo zelf, klinkt het best wel ok, maar vind nauwelijks ervaringen, waarschuwingen, discussies over dit middel. Wel realiseer ik me dat het een chemische bestrijding is. Maar wat houdt dat in? Eenmaal spuiten en je tomaten zijn dan ook niet meer vrij van deze middelen? En ik denk overigens zelf dat deze vraag niet heel vreemd is namelijk of preventief spuiten gebruikelijk is/zinvol is. Vond er niet veel over op het forum..
  7. Aangezien er zo veel regen is gevallen de laatste tijd, bedacht ik me om misschien mijn buitentomaten preventief te bespuiten tegen phythopthora. Voor het geval dat er meer regen zal komen. Heeft dit eigenlijk nu al zin? En stel dat ik bijvoorbeeld ga spuiten met het middel Revus garden van Compo, komt er dan ook uiteindelijk een dosis bestrijdingsmiddel in mijn tomaten? Of is dat te verwaarlozen? En hoe chemisch/' slecht' is dit spul eigenlijk?
  8. Ik ga maar eerst een testje doen, blad in plastic zakje gedaan met water. En mocht het een van die andere ziekten zijn, wat dan te doen? Spuiten met een middel? Welke?
  9. Enig idee wat voor ziekte? Vooral die zwarte vlekken vertrouw ik niet..
  10. ]Ik heb tomaten in bakken, en bij een bak zien de tomaten er behoorlijk zielig uit. De meeste tomaten lijken wel een klap van de kou te hebben gehad. Maar nu ook twijfels of dat met deze plant ook zo is. Zouden jullie er even naar kunnen kijken?
  11. Dank voor de snelle reacties! Aan de slag dan maar...
  12. De nachttemperatuur gaat volgens de weersvoorspelling in onze regio volgende week weer richting 9 à 10 graden, en dat zou dan tot half juni nog zou blijven. Daarna niet duidelijk omdat de voorspelling dan ophoudt. Ik wilde mijn komkommer, courgette en pompoen eigenlijk deze week naar buiten doen. Gewoon doen of echt afwachten dat de nachttemperatuur rond de 15 graden is? Hoor graag jullie advies.
  13. Ik heb een plotseling verwelkende aardbeiplant gehad. De symptomen komen overeen met basiswortelrot. Het rhizoom was oranje van binnen. Overige aardbeien zagen er goed uit. Plant weggegooid. Vergeten foto te maken. Ben alleen bang dat de rest er ook aangaat. Wat kan ik gebruiken ter bestrijding? Ik las over fenomenal, chemische bestrijding. En pireco, biologisch, en elke maand aangieten. Iemand verder nog tips of ideeën?
  14. Ik overweeg bijvoorbeeld de aquamix van birchmeier te kopen. Kan op de sproeislang gezet worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...