Jump to content

diesel4666

Members
 • Posts

  289
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

541 profile views
 1. Alvast bedankt allemaal. Toevallig ook niet iets soortgelijks in Belgisch Limburg?
 2. Al een tijd van plan om een nieuwe appelboom te planten. Vind het enorm moeilijk om het juiste ras te vinden. Ik heb wel eens gehoord van proefdagen. Heeft er iemand weet van locaties waar je appels kan gaan proeven/testen?
 3. Ik had ook gehoopt dat ze ondertussen wat tammer zouden zijn. Ze zijn helaas erg angstig als ik in de buurt kom. En als ik ze in mijn handen heb, bibberen ze enorm.
 4. Was ik niet direct van plan. En had ook al gelezen dat broer x zus geen goed idee is. Ik hoop maar dat die haan tevreden gaat zijn met maar 2 hennen...
 5. Dat is raar, hier staat de rode aalbes (jonkheer) al goed in het blad en beginnende bloei. De witte aalbes ziet eruit alsof het nog volop winter is. Het contrast is groot.
 6. Ik had net dezelfde bedenking Robo. De kersen en pruimen zitten hier al in de laatste fase van bloei. De peren zitten er middenin. Maar hier ook dit jaar echt geen bijen en hommels te bespeuren. Ik vermoed ook te koud. Ik hoop toch nog eens op een goed pruimenjaar...
 7. Die takuitval, is dat vooral bij de onderste takken? Hier begint dat met de onderste, en gaat zo stilletjesaan omhoog.
 8. Als het een haan is, mag hij gewoon blijven. We hebben er nog ooit nog gehad, en wijzelf en de naaste buren vonden het gekraai niet erg. Deze hanen zaten steeds met maar 2 kippen. Eén keer ging dat goed, de andere keer hebben we de haan toch moeten verhuizen omdat de kippen te hard leden. Maar ik zou eerst zeker willen zijn of het hier om een haan gaat. Dan kan ik bij de kweker langs gaan om nog een kip te halen van hetzelfde nest.
 9. Ik ga binnenkort mijn terras heraanleggen. Er moet ook veel meer groen op. Ik zou alvast klimfruit willen plaatsen tegen de muren, maar dat moet zeker ook sierwaarde hebben. Hieronder een foto van de situatie (let niet op al de maataanduidingen, deze foto heeft voor iets anders gediend). Het gaat dus over de roze vakken. Vanuit vak A zou ik een klimplant willen leiden ook naar links naar die balk. (onder die balk komt nog een raam) Mijn eerste gedachte was een druif. Ik zou dan enkele draden laten lopen ter hoogte van die balk. Ik twijfel alleen omdat mijn ouders veel last hebben van wespen bij de druivelaar. Dit zou wel eens onprettig kunnen worden op een terras. Of gaat dat wel meevallen? Als alternatief voor vak A was ik aan een kiwibes aan het denken. Kan je die ook mooi langs die balk leiden? Of is een echte kiwi daar meer geschikt voor? Aangezien lekkere, grote vruchten ook belangrijk zijn, zou er dan ook nog een mannetje moeten bijkomen. Zou die langs die opstaande balk kunnen geleid worden? Zou in vlak B nog een kleine vijg kunnen geplaatst worden? Aangezien de onderste 2m van kiwibessen meestal toch kaal zijn. Suggesties voor vlak C? Een mooie clematis kan ook nog altijd natuurlijk. Alvast bedankt om mee te denken.
 10. Ik heb in januari 2015 6 pruimbomen geplant in leivorm: 2x Victoria, 2x Opal, 2x Mirabelle. Ik ben helemáál geen snoeispecialist, en ik denk dat ik het niet meer opnieuw zou doen. Ik vind het best moeilijk te leiden. De opbrengst is zeer wisselvallig, maar dat was vaak ook wel aan late vorst te wijten. Maar vorig jaar zijn de eerste echte problemen begonnen, en ik vrees dat het alleen maar erger gaat worden. Bij de Victoria n1 zijn vorig jaar de onderste takken beginnen afsterven. Ondertussen al tot in de helft van het scherm afgestorven. En de stam ziet er ook wel heel slecht uit. Bij Victoria n2 dit jaar ook taksterfte onderaan. Bij Opal n1ook hetzelfde beeld en bijna geen bloesem. Opal n2 ziet er goed uit en veel bloesem. De Mirabelle boompjes zien er beide wel goed uit. Wel eentje heel wat minder bloesem. De groeikracht van de bomen is ook in dezelfde volgorde: Victoria > Opal > Mirabelle Met mijn ervaring zou ik Victoria dus mijden, Opal twijfelgeval en Mirabelle is een poging waard. Ik bedenk me nu dat de slechte bomen langs elkaar staan. Zouden ze elkaar misschien besmetten? [emoji848] Ik zal eens foto's maken...
×
×
 • Create New...