Jump to content

diesel4666

Members
 • Posts

  316
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

994 profile views
 1. Eerste jaren hoef je blauwbes niet te snoeien.
 2. Ik had ook dit filmpje bekeken. (Wel indruk dat audio en video niet echt sync lopen) Ik onthou daaruit: A. Om gesteltak te stoppen: op einde van gesteltak alle scheuten volledig verwijderen, behalve 1. Die eindscheut "klikken" (= 1/2cm voorbij de groeiringen) B. Om gesteltak te verlengen: (niet uit filmpje, maar van een website) 2/3 van de tak wegsnoeien. Vanuit laatste oog, zal verlengenis groeien. C. Alle (vrucht)takken op de gesteltak: Als korter dan 20cm: laten staan. Als langer dan 20cm: snoeien tot op "stomp" (= 1cm voorbij de groeiringen) - Klopt dit wat? - Is dit allemaal toepasbaar in de wintersnoei? - Bij punt B: gaat dit 2/3 insnoeien, meer groei teweeg brengen, dan als je tak gewoon met rust laat? - Bij punt C: Wat is hier de logica achter? Korter dan 20cm is sowieso al goed vruchthout? En door de langere op stomp te snoeien, kan daaruit goed vruchthout ontstaan? Vele vragen, ik weet het. Maar ik wil de logica achter snoeien beter begrijpen.
 3. Waar snoei ik exact de kop eruit?
 4. Deze gesteltak wil ik doen stoppen.
 5. Deze gesteltakken wil ik verlengen.
 6. Al vaker ingelezen over snoeien van appels/peren. Maar praktijk is toch nog altijd een ander paar mouwen... Ik heb 3 leiperen staan waarvan de bamboe rekken versleten waren. Heb deze nu verwijderd en wat leidraden gespannen. Hoe snoei ik deze nu best? 1. Hoe snoei ik best om de gesteltak te verlengen? 2. Hoe snoei ik best om de gesteltak te "beëindigen"? 3. Waar snoei ik best de kop eruit?
 7. diesel4666

  Mijn tuinen

  Spijtig te horen dat je je bostuin achter hebt moeten laten. Maar toch ook goed nieuws met de nieuwe tuinen. Misschien een idee om ook eens (overzicht)foto's van je tuinen te tonen op dit forum?
 8. Het beste resultaat bekom je met een "rotoreg". Deze kan je huren. Deze egaliseert gefreesde grond perfect.
 9. Ik zou niet wachten. Dan kan het boompje al goed wortelen, zodat het al beter bestand is tegen de droge zomer.
 10. Ik bekijk elk jaar dit filmpje voor ik de blauwbessen ga snoeien.
 11. Is dat kunstgras? (met dan stabilisé eronder) Zoja, dan denk ik dat je boompjes droog gaan komen te staan.
 12. Afgelopen weekend dan eindelijk een keuze gemaakt en een hoogstam appelboom geplant. Het is de "Topaz" geworden. Ik denk dat deze wel in de buurt komt van wat ik lekker vind in een Pink Lady: Lekker fris, zoetzuur, sappig, knapperig. Niet korrelig, muf, flets, ... Het blijkt ook een heel gezond ras te zijn, met minder ziektes dan de gemiddelde Malus Domestica. Deze wordt dan ook in de bio-teelt gebruikt. De appels blijken ook lang aan de boom te hangen, wat ik als een voordeel zie voor in een particuliere tuin. Nu afwachten op de eerste appels... 😆 Al heb ik dit weekend bij de kweker al een appeltje geproeft. Er hingen nog enkele aan de boom! Ze zagen er wat gelig en verrimpelt uit, dus ik verwachtte er niets van. Na de eerste beet, viel ik achterover van de toch nog aangename bite en zoete en sappige smaak. Dat belooft!
 13. Wat een collectie! [emoji54] En wat een prachtig theehuis! Bedankt voor de tip. Echt een overzicht van bloeitijden vind ik wel nergens op het net. (Zoals je van kersen wel makkelijk vindt)
 14. Ik overweeg om 2 laastam abrikozenboompjes te planten. Maar ik heb al redelijk wat jaren enorme problemen met late nachtvorst. De pruimen en kersen heb ik al jarenlang triestige opbrengst van. Aangezien abrikoos nog vroeger bloeit, vind ik bloeitijd wel heel belangrijk. Zit er onderling eigenlijk veel verschil in bloeitijd bij abrikozen? Verder is het voor mij te doen om uit de hand te eten. En indien mogelijk niet de allerdroogste rassen. Ik had na wat opzoekwerk Bergeron en Hargrand genoteerd. Maar vind nergens de exacte bloeitijden. Welke rassen zijn laatbloeiers?
×
×
 • Create New...