Jump to content

vercouluh

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De boom heeft tot 2017 in een pot gestaan, daarna door verhuizing op een ongunstige locatie in de volle grond (noord en onder grote boom). Sinds voorjaar 2019 staat hij in de volle grond waar wel zon en water komt :). Nu 2 zomers gehad en merk dat hij dit jaar meer en grotere vruchten had. Tevens willen de zijtakken nu verder uitlopen. Toch hoop ik dat ik hem nog altijd redelijk klein kan blijven houden.
 2. Ik zal komend seizoen een aantal keer een update geven. Sinds 2014 staan ze al op de noordmuur, wat evengoed een mooi resultaat aan appels heeft gegeven. Ondertussen staan ze al een volledig seizoen op hun nieuwe plek en zal alles wat ze doen het gevolg zijn van de noordmuur. Ik zal al eens kijken hoe de aanmaak van de bloemknoppen gaat.
 3. Dat is een goeie . Bedoel meer dat er als verkooppraat vaak wordt overdreven over hoe klein/licht ze blijven. Aangezien microvarkens een hype zijn. Maar in werkelijkheid zijn er weinig die echt zo klein/licht blijven. Of door mindere raszuiverheid en door normale voeding ipv aangepast dieet om zo klein mogelijk te blijven.
 4. De Gottinger worden normaal zo'n 50-75 kilo. Worden natuurlijk wel mini varkens genoemd, maar stiekem worden ze toch nog wel groot.
 5. De wei ziet er daar gehavend uit . Ik zal binnenkort nog eens vragen naar het gedrag bij hun. Dus het kan wel, maar zoals ik jouw reactie lees is de opbrengst minder (ook logisch vanwege het ras) 1,5 jaar is nog redelijk lang voor een varken. Wat voor % is gemiddeld het slachtgewicht? En aan welke kosten moet je denken om een varken van dit formaat te slachten en te laten verwerken?
 6. Ik kan via bekende aan biggen komen van het Gottinger varken (nu 9 weken oud). Ik heb een tijdelijk stuk grond in de tuin nog niet in gebruik en wil deze gebruiken voor de varkens. Daarna wil ik de varkens gebruiken voor het vlees. Heeft iemand ervaring met het Gottinger varken voor het vlees? Hoelang gaat het ongeveer duren totdat de varkens de juiste leeftijd hebben voor verwerking? Alvast bedankt voor jullie reactie!
 7. Ik heb nog een mooie plek in mijn tuin die ik graag zou willen voorzien van een walnotenboom. Echter in hier geen plaats voor een massaal groeiende boom. Zijn er ook klein blijvende of vooral smaller blijvende walnoten? Gezien van het meeste fruit tegenwoordig rassen zijn die zuilvormig of klein blijvend zijn hoop ik dat ze met de walnoot ook al zover zijn.
 8. Ik wil mijn nog te metselen tuinmuur van ca 16 meter iets levendiger maken. Ik zou deze graag met 2 stukken van 1,5 meter willen doorbreken met een groene wand zoals je tegenwoordig ok ziet bij gebouwen. Hier wil ik een kruidenwand in combinatie van wat andere beplanting van maken. Ik kom onder andere deze steen tegen via internet. Maar er zijn nog vast andere opties. Iemand van jullie hier ervaring mee of ideeën over? http://www.f2facade.com/
 9. Hier heb je een goed punt! Ik zal dit topic ook zeker levend houden en ook juist de resultaten van volgend seizoen geven. De bloei zal nu niet representatief zijn, de appelproductie zal dit seizoen ook niet optimaal zijn gezien het wortelgestel wat bij het verpoten en rooien van de bomen beschadigd is. Al met al een leuk project!
 10. Ondertussen de haag gezet. Deels met bestaande bomen en deels met nieuwe bomen. De haag heeft nu de volgende samenstelling en ik verwacht er veel vrucht van deze haag op de NNW muur. Sunlight, Miniapolis, Redlane, Moonlight, Sunlight, Moonlight en Goldlane
 11. De Minitree's op de noord muur doen het erg goed! Dit jaar erg veel lekkere appels gehad aan de haag. Nu is het zo dat we gaan verhuizen en de appelbomen gaan mee. Bij het nieuwe huis maak ik een haag van 6 Minitree's en ook hier komen richting het noorden (NNW) aangezien het erg goed gaat! Nu komen er 4 rassen in de haag, Sunlight, Moonlight, Redlane en Miniapolis
 12. 2-3 weken wachten is geen keuze, zodra de grond bevroren is kun je geen bomen meer rooien, en kan de afnemer ze niet meer planten. Verder ben je afhankelijk van buitenlandse afnemers, in Noorwegen is nu de ideale planttijd en zullen ze dus nu gerooid moeten worden. En even voor de duidelijkheid, ik praat over koper en niet over lood
 13. Ik heb hier een Kers 'Kordia' en een Pruim 'Mirabelle de Nancy' als leivorm staan. Pruim heeft echt een super opbrengst. De kers iets minder, maar dit komt waarschijnlijk omdat hij geen bestuiver in de buurt heeft staan. Hieronder de foto's van de 2.
 14. Het blad afhalen bij ballerina bomen in kwekerijen heeft maar één simpele reden. Tijdens het rooien van de ballerina bomen moeten deze kaal zijn. Ze worden daarna opgeslagen met honderden bomen op een pallet en gaan dan de koeling in. Zou hier nog blad aan zitten dan zou dit blad gaan rotten tussen de bomen met alle gevolgen van dien. Aangezien de kwekerijen het rooiseizoen zo vroeg mogelijk willen beginnen moet het blad er eerder af dan dat de natuur dat zou willen. Hiervoor worden de boompjes gespoten met koper, hierdoor laat de boom het blad vallen. Het blad wat er voor het rooien toch nog aan zit wordt met de hand verwijdert. Zelf werk ik in een kwekerij, vandaar de kennis.
 15. Deze heb ik zo op dit formaat gekocht. Ga er vanuit dat hij in het voorjaar zijtakken gaat geven, deze hou ik dan gelijk op de juiste lengte. Dus na komende zomer heeft de boom de vorm die ik wens. Daarna zal het nog een paar jaartjes duren totdat de stam en de zijtakken een beetje body hebben.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...