Jump to content

Chrones

Members
 • Posts

  255
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Amersfoort
 1. Top, bedankt!! Ik twijfel nog om volgend jaar alles verticaal te binden (zoals bij frambozen) ipv horizontaal. Iemand nog verschillende ervaringen hiermee?
 2. Ik heb een vraag over onze bramen. Wij hebben 1 bramenstruik staan. Twee rekken aan een muur. We leiden 4 takken per rek omhoog. Dat gaat goed, geven vrucht. Maar dit is het tweede jaar. We knippen nu steeds alle zijtakken weg. Maar nu is de vraag. En nu? Moeten we weer helemaal onderaan beginnen? Of moet ik een manier vinden om het om en om te doen. Dus 2 takken per rek laten staan, twee weg, en het jaar daarop hetzelfde maar dan met de andere twee. Of zijn er betere manieren?
 3. Ik heb de waspinator inmiddels in huis De wespen lijken echt niet te komen... nog even afwachten, maar heb hem nu 3 dagen en gaat nog goed.
 4. Ik heb er net 1 besteld, mijn pa wilt hem niet uitlenen ik houd je op de hoogte Overigens heb ik gekeken maar de wespen gaan bij mij de grond niet in. Zouden het lieve solitaire wespen zijn???
 5. http://www.roodmetzwartestippen.nl/a-26848152/wespen/waspinator-de-schrik-van-elke-wesp/ Hier zie ik ze ook te koop.
 6. enge beesten! De blauwe bessen, daar snoepen ze ook gigantisch van. Heb zojuist ook flink wat van de bodem afgehaald. Kreeg ook de tip van Persica om de wespen in de gaten te houden, want ze willen soms nesten maken in de grond! (Goede tip ) Ik had het over bovenstaand ding. lijkt op een wespennest, wespen zijn territoriumbeesten dus komen dan niet in de buurt (4x4meter). Mijn pa heeft er 1, maar volgens mij heeft hij nooit last gehad van wespen . Misschien maar eens lenen, ze zijn 12 euro... dus zou hem dan zelf ook kunnen kopen als het helpt. De vallen ken ik, bier werkt goed... komen de slakken ook op af.
 7. Wespen in een fruittuin, hoe ga jij ermee om? Koel blijven: check, niet geïrriteerd raken: check, fruit opruimen dat op de grond ligt: check. Maar het zijn er al best veel, en mijn zoontje kruipt lekker mee en ze zitten soms op zijn rug. Het zit hier vol met bijen, dus ik wil niet een wespenval zetten (want daar gaan bijen ook in toch? en volgens mij lok je hiermee alleen maar meer wespen). Ik ken een wespinator, nog nooit gebruikt, lijkt me ook niet effectief en zeker nu niet meer. Delen maar ! (is dit wel de juiste categorie voor dit topic?)
 8. Bedankt allemaal voor de adviezen. Het zijn twee struiken geworden: 1 goldrich op een wavit onderstam en 1 hongaarse op een St. Julien A Morgen komt de Hongaarse aan en volgende week komt de Goldrich aan. De Hongaarse gaat in de voortuin en goldrich in de achtertuin (op de plek van de Appelboom). De Goldrich moest ik uit Duitsland halen, adresje via Duitsland maar wel redelijk bekend. Zal jullie vast wel 'bedanken' in de vorm van bloesemtopic of vruchtbaarheid topic.
 9. bedankt allemaal. Ben benieuwd waar ik bovengenoemde soorten kan vinden op de wavit onderstam. Lijken toch wel erg lastig te krijgen. De goldrich en Pinkcot spreken mij nu het meeste aan. Zijn ze voldoende zelfbesturend? Bayoto (Flavor Cot ®) << spreekt mij ook wel aan. Wat is jullie ervaring?
 10. Hier hebben de bramen soms ook ineens stekels, knip ze eigenlijk altijd gelijk weg. Overigens wel eens een hele lange stekel-tak gehad en deze gaf wel gewoon braam en niet een andere smaak dan de stekelloze takken.
 11. Ahh Persica, top!! Dat is echt lekker veel informatie. Ben zeker niet van plan hem te kopen in een tuincentrum. Wil ook wel voor een lekkere soort gaan. De Pinkcot ziet er erg groot en sappig uit! Deze heeft toch wel mijn voorkeur afgaande op beschrijving. De onderstam, moet ik even nagaan. Beste is zeker om dan toch online te bestellen vanwege de keuze, begrijp ik? De Wavit is een snelle groeier voor de onderstam? Kan jij mij adviseren: Moet ik de grond nog behandelen na de appelboom? Als ik hem eruit heb, moet ik dan flink grond wegscheppen, of kan het geen kwaad? Gewoon potgrond gebruiken, verwacht ik zo?
 12. Wellicht is de abrikoos geen goed alternatief? Zelf geen ervaring met de abrikoos. De benomi is mij helaas niet gegund.
 13. Wil graag jullie advies. Ben nu al 2 jaar in gevecht met mijn Benomi appelboom, heb allemaal andere appelboompjes, pruimen, amandel die het prima doen, geen gezeik lekker natuurlijk evenwicht. Maar mijn Benomi appelboom wilt gewoon niet goed meedoen: 1) de groei is irritant, ik krijg het niet voor elkaar om hem met mooie snoei in evenwicht te houden, ja hij is nu mooi gevormd (eindelijk) maar wat gaat dit lastiger dan mijn andere boompjes (appelboompjes). 2) zijn heeft nog geen vrucht gegeven na 3 jaar. 3) Ik kan de wollige bloedluis niet goed aan, hij is nu weer compleet wit, er zitten lieveheersbeestjes in maar die gaan liever op andere boompjes eten (rozen ook trouwens) en laten deze benomi met rust. De wollige bloedluis die overwint de hele boom.. spuiten met natuurlijk middel, gaat, ook doorbreken van de voortplantingscyclus werkt maar weken later: compleet vol. Ik weet het even niet meer. Ik kreeg van de locale kweker het advies om hem te rooien en een abrikoos terug te plaatsen, de plek is volle zon. De benomi is schijnbaar een oude appelboom die niet goed ziekteresident is. Mocht het advies zijn: doen, welke abrikoos is makkelijk, draagt goed vrucht en is mooi te vormen.
 14. volle zon.. lijkt wel verbranding van de appels?
×
×
 • Create New...