Jump to content

achtertuinier

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop
 1. 8 september voor het eerst dit seizoen Phytophtora geconstateerd in de buitentomaten. Het betrof de soorten Sungold en honingtomaatje. Ruim een maand later als vorig jaar.
 2. Reactie aan Patrijs. Ik heb vorig jaar eind oktober de tenen gepoot op bemest land (verteerde stalmest). Daarna is de groei er goed ingekomen maar april mei is de roest flink toegeslagen. Ik heb ook grotere bollen kunnen oogsten maar er zitten teveel kleine bollen bij vandaar mijn vraag wat er mee te doen voor volgend jaar. Inmiddels weet ik dat ik deze beter niet kan gebruiken voor de nieuwe aanplant voor 2017. Bedankt voor de reacties
 3. Ik heb gisteren , door de ernstige roestaantasting,mijn knoflookbollen moeten oogsten. Nu zijn er veel te kleine bollen overgebleven. Mijn vraag is nu wat je hiermee nog kan doen richting volgend seizoen? Kan je deze kleine bollen in zijn geheel weer in de grond stoppen komend najaar en wat zal dan het resultaat zijn?
 4. Dit is een laurier afkomstig uit Italië en het zijn geen stekken maar zaailingen in één pot. Plant heeft of serieuze kou gehad of de wortels hebben te nat gestaan om dit soort klachten te laten zien. Waarschijnlijk het laatste. Misschien wel heel de winter buiten te nat weg staan rotten.
 5. Ik heb geprobeerd eigengemaakte pastasaus te bewaren in glazen potten met schroefdeksel. Alles zoveel als mogelijk goed gereinigd en gloeiend heet in de potten gedaan. Potten omgekeerd om vacuüm te trekken. Maar na enkele weken bleek onderin de pot een witgele "smurrie" zichtbaar die vervolgens de hele saus zuur van smaak heeft gemaakt. Wat is er mis gegaan en hoe te voorkomen in de toekomst?
 6. Gisteren de eerste serieuze aantastingen gezien van Phytophthora in de tomaten die buiten staan. Grijze schimmelvlekken op blad en stam. Dit is gebeurd op het zgn. resistente soort Juliet. Ik heb tot nu toe geen meldingen gezien op dit Forum en vroeg me af of ik de enige ben.
×
×
 • Create New...