Jump to content

Goldfish

Members
 • Content Count

  1,304
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gouda

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben 1 van de 3 gelukkigen en heb ze vanmorgen al ontvangen! Nogmaals bedankt !
 2. Ha Klaas, ik ben zeker liefhebber. Ondanks de matige resultaten in de open lucht vorig jaar, wil ik de Oekraïners dit jaar weer een kans geven zich te bewijzen. Als er meer liefhebbers zijn, ben ik gaarne bereid je aanbod te delen. Mijn adresgegevens stuur ik je per Pb.
 3. Siberische kiwibes (zie ook de link van Roeier) is een klimmer met vruchten en vooral hoge sierwaarde, zelfs wanneer deze geheel Noord staat. Een andere klimmer (wel heel krachtig...…….. dus niet iets voor jouw situatie, maar wie weet voor een andere lezer) met rare vruchten in November die driekwart schaduw of volledige schaduw wil is Stauntonia Hexaphylla. Is bovendien wintergroen. Het beste koop je die bij Marc Geens van proeftuin.eu
 4. Jammer Anna3 dat de grote Michurin niet meer leeft. Hij staat aan wieg van de veredeling van meerdere rassen Act Kolomikta en Honingbes en had vast het passende antwoord gehad op jouw belangwekkende vraag. https://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Vladimirovich_Michurin Wat klimaatverandering betreft heb je groot gelijk, zonder winterrust (dus extra vroeg uitlopen) maar met wat uitstralingsvorst in maart/april ben je in Nederland vaker dan wenselijk de pineut.
 5. Balen zeg Brutus & Dennis! Zelf heb ik qua kiwibes niets te klagen omdat ze in de binnenstad staan tegen een buitenmuur van een verwarmde woning (en ze bovendien tot 6 meter hoog reiken). Het moet wel heel koud worden wil ik daar problemen krijgen. Maar goed ik heb mijn deel van het leed wel te pakken met schade aan perzik en waarschijnlijk ook abrikoos, pruim en Nashi peer. Die staan in het buitengebied van Gouda en dat scheelt zo 2 tot 2.5 graden met de stad en nog wel meer met mijn achtertuin.
 6. @ Anna3. Mijn los-uit-de-pols theorie is dat onder gelijke Siberische omstandigheden de Honingbes ongeveer 3 weken voorligt in ontwikkeling. Wanneer de lente echt definitief doorbreekt volgt er zelden meer een terugval naar vorst. Precies goed voor Sib kiwibessen. Daarnaast zijn het klimmers in bomen, er zijn Actinidia die zelfs tot 25 meter hoog kunnen klimmen. Had je ze tot zeg 5 meter kunnen laten klimmen had je zelfs in Nederland nog kans gehad dat een groot deel warm genoeg kon blijven.
 7. 30% schade aan perzik, maar komende 3 nachten ben ik vrees ik het ergste nu o.a. de Nashi peren verder in bloei gekomen zijn. Pruimen en abrikozen (hoogstammen) hebben hopelijk al vrucht gezet zodat die iets meer vorst kunnen hebben.
 8. "s morgens (met hulp van de kinderen) de mijn eerste van vier Corvee beurten vervuld op de Volkstuin. Was vooral veel grond kruien dus dat zal ik morgen bij het opstaan wel gaan voelen.. Nadat ik de kinderen had thuis gebracht , rondpaaltjes wezen halen via marktplaats en daarna losgegaan op het opkuisen van de boomspiegels i.v.m. de komende koude nachten.
 9. Gras kort afmaaien. Boomspiegel onkruid vrijmaken (vandaag mee begonnen), 's avonds de grond flink nat maken (komende nacht nog niet nodig). Dit kan 2 tot 3 graden schelen, maar alleen wanneer het windstil is. Door dat de grond onbedekt is, straalt deze meer warmte uit. Natte grond geleid de warmte (uit de diepte) beter dan kurkdroge grond. Zoals de voorspelling nu is in het Westen van het land, dan kom ik met mijn bloeiende perenbomen nog wel weg. Voor een perzik vrees ik wat meer (vanwege de standplaats). De honingbessen staan vol in bloei maar zullen geen krimp geven, de bloesem kan -8c hebben.
 10. Kák! De MTFD is afgelast vanwege Corona. Voor de mensen met wie ik een deal heb gemaakt en e.e.a. per post willen ontvangen.. dan hoor ik dat graag.
 11. Heb je nog aardbeienmais? Hoe hoog worden ze? Heb je genoeg voor een stukje van pakweg 1.5 meter tot 2 meter breed? Wil ze inzetten voor schaduw op jonge aanplant en daarnaast natuurlijk voor de aardigheid van het hebben van rood/roze mais.
 12. Appelvrouw, zou je Yakon kunnen meebrengen voor ACPRONK, de schenker van die Chayotes met weinig stekels?! Ik geef ze dan door aan hem. Doe voor mij maar kruidenthee idd. Als ik de ruimte over zou hebben in de tuin dan was ik ook voor de Yakon gegaan, maar dat zit met mijn manier van tuinieren er niet in helaas.
 13. VERY SPECIAL DEAL: ik heb enige zaden van de Australian Beach Cherry cadeau gekregen. Ik wil er zelf mee aan te slag maar om de kansen te spreiden wil ik de persoon die ik de meeste plezier er mee kan doen ook een paar geven, Yuras misschien of Weknow? Meer over deze niet- Prunus die je kan vertalen als Australische zandkers lees je hier: https://www.gardeningknowhow.com/ornamental/trees/beach-cherry/growing-australian-beach-cherry.htm
 14. Ha Yuras, ik zal eerst moeten inventariseren wat ik te bieden heb, dat groter is dan 10 liter. 5 of 7 liter heb ik nog wel in vierkant. Maar ik heb eerlijk gezegd wel interesse in een van jouw Avocado zaailingen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...