Jump to content

Anja

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Enschede
 1. hahaha nou een kat gaat het niet worden. De buren hebben er 9 en dat vind ik meer dan genoeg (die doen hun behoefte overal behalve in eigen tuin) Wij hebben zelf een hondje maar daar trekken de vogels zich niks van aan. Ze dagen haar zelfs uit. Maar bedankt voor jullie reacties! Ik zal dan toch voor een kooi o.i.d. gaan en daar even wat info over op gaan zoeken. Hopelijk gaat dat beter werken, al ga ik daar wel van uit. Bit, ik had tot de afgelopen twee weken inderdaad niks over de moestuin hangen/liggen. Op zich vind ik het niet zo erg als er een keer wat weg is. Ik dacht ook eerst dat het slakken of gewoon wat vogels waren. Tot ik ze vorige week "betrapte"
 2. Ik heb 4 vlaamse gaaien en 2 eekhoorntjes in de tuin. Op zich heel leuk maar de laatste 2 weken eten ze mijn hele moestuin leeg. De eekhoorns eten vooral alles uit de manden (tomaten, aardbeien e.d.) de vlaamse gaaien nemen mijn mm bak te grazen. van de 32 vakken zijn er al 14 leeg gehaald. Ik heb alles wat ik kan bedenken al gedaan. -Van dat groene "gaas" er over maar daar pikken ze net zolang aan tot de gaten groot genoeg zijn. -die gordijnen van de ikea (dacht lill) maar daar maken ze scheuren in. -ik heb lange satéprikkers (50 cm) in een wigwam vorm gezet maar die duwen ze gewoon aan de kant. -ik heb cd's opgehangen maar daar trekken ze zich niks van aan. zelfde voor stroken alluminiumfolie. (hoopte dat de schittering ze af zou schrikken) -ik heb zelfs gisteren een soort koolkragen gemaakt van alluminiumfolie maar daar lopen ze gewoon over heen en trekken de kolen er tussen uit. Het is zelfs zo erg dat mijn 4 bier vallen voor de slakken om worden gegooid en dat ze met de bakjes gaan spelen. hetzelfde ook voor mijn gele naambordjes. die vind ik door de hele tuin! een lange lijst maar ik hoop dat iemand nog een goede oplossing weet. Ik heb ook al aan een vogelverschrikker gedacht maar aangezien ze het gewoon stelen waar ik bij sta heeft dat denk ik ook niet veel nut. Heeft iemand nog een tip? Op deze manier twijfel ik namelijk of ik wel door moet gaan met mijn moestuintje. Ik hou er zelf namelijk helemaal niks aan over.
 3. Nog keus genoeg dus Die tomaten zijn de ace 55 vf. De dieven haal ik er uit. Er zitten ook niet extreem veel takken aan hoor maar ze zijn zo lang Ik heb het net even opgemeten en de plant is (maar) 60 cm hoog en in totaal 95 cm breed (dus van het ene uiteinde naar de andere) maar ik zie hem elke dag nog breder worden. Wat betreft de kolen is het alleen de bloemkool die problemen geeft. De rest is gewoon nog erg klein maar gaat hopelijk bij iets mooier weer ook beter groeien. maar de bloemkool en ik zijn geen goede combi. Als ik ze zaai komen ze wel uit maar na een tijdje worden ze zwak, vallen om en gaan dood. In de andijvie zitten nog geen bloemen. Ik had twee dagen ziek op bed gelegen toen ik ging kijken en zag dat ze allemaal door waren geschoten. Die in de mand die ik bijna kon oogsten en één die halverwege was maar ook die in de bak zaten en nou een maand oud zijn.
 4. Na heel wat regen en een vakantie kan ik nou ook eindelijk gaan met die banaan Ik dacht dat het voor mensen die ook een planning willen maken wel interessant is om te weten hoe deze planning mij bevalt. Als eerste de linker bak. De tomaten zijn geen succes. Ze worden veel te groot/breed voor de bak. Die links achter hangt over de drie vakken er om heen. Gevolg is dat de tomaat (tweede van links) dood is gegaan door ruimte gebrek. In dat vak komt nou iets lagers te staan. Zelfde verhaal voor de vleestomaten. De micro tomaten staan in een mand en die vakken zijn nog leeg. De andijvie ging erg goed! Jammer genoeg zijn alle kropen gisteren doorgeschoten, maar dat heeft niks met de planning te maken. De bak recht geeft nog niet zoveel problemen maar daarin is alles ook nog klein. Alleen gaan de bloemkolen en meloen niet door. Ik krijg het maar niet voor elkaar om die in leven te houden.
 5. Rantje, Wow! Daar kan ik alleen nog maar jaloers op zijn. Hopelijk gaat die van mij er ooit ook zo uitzien. Jammer genoeg staat door omstandigheden de tweede bak nog niet maar ik ben al wel begonnen met voorzaaien. Scheelt weer een weekje De eerste bak is al wel bijna klaar. Daar moeten alleen de stokbonen nog in maar ik heb te kleine stokken Ondertussen heb ik het schema wel iets aangepast aan jou tips. Nog 2 vraagjes. De micro tomaten gaan nou in een mand. De tiny tim staat in de bak. één per vak. Ik heb er nog wat over en die wil ik in een mand. Maar kan er maar 1 of kunnen er daarvan ook meer in één mand? (31x31 cm) ze lijken namelijk nog zo klein... en wat betreft de gewone tomaten planten. Laat jij ze gewoon groeien of heb je daar ook een groeiconstructie voor? Ze groeien nou al erg wijd uit en ik twijfel of ik dat gewoon moet laten groeien, bijsnoeien (als dat kan) of dat er een bepaalde constructie voor moet komen zodat ze niet zo wijd worden...
 6. Dat is juist de reden waarom ik de sla vooraan heb gezet. In het schema staat de zonsopkomst wel rechts boven maar tot een uur of 12 zit hij achter het bos (rechts) zodra de zon in de tuin komt staat hij dus al halverwege mijn schema. Dat is handige info. Aan zulke dingen denk ik zelf dus nog niet. Ik moet de rechterbak nog vullen dus kan dat nog makkelijk aanpassen. Ik heb nog 8 manden van 31x31 cm staan die ik nog wil vullen. Ik ga daar wat tomaatjes inzetten. Heb ik ook weer plek over voor wat anders. Ik hebt trouwens de micro tom. 4 in een bak zou helemaal mooi zijn. Dan hoef ik direct niet meer te kiezen welke ik bewaar en welke weg gaan. Hahaha ze zijn er wel hoor maar ik had er nog geen plek voor gevonden. Altijd weer ruimte te kort hé. Maar als ik de micro tom en tiny tim in potten zet heb ik al wat plaatsen over. Zou ik het eventueel ook bij andere planten in kunnen zetten (bijvoorbeeld onder de tomaat aangezien daar toch ruimte over is)
 7. Dat ziet er (zoals altijd bij jou ) weer erg mooi uit! wat leuk die kleine tomaatjes en die augurken. Mijn augurken zijn gelijk met die van jou gezaaid en ik krijg nou ook de eerste bloemen. Van bloemkool heb ik geen verstand maar ik heb zoiets ook nog niet eerder gezien! Of het zo hoort of niet, Je bloemkool ziet er wel supergoed uit!
 8. Gisteren hebben wij (eindelijk) de bakken geplaatst en vanavond willen wij beginnen met alles er in zetten. Ik kan nou dus echt niet meer onder een goed plan uit. Ik heb hier lang mee gewacht omdat ik er gewoon niet uit komt. Goede buren, slechte buren, zorgen dat de hoge geen zon weg nemen van de lage planten...het is mij net iets te veel Ik heb nou een plan gemaakt waar alles in staat. Ik heb geen flauw idee of het een beetje klopt vandaar dat ik hem hier maar even plaats. Als jullie iets zien wat echt niet klopt dan hoor ik het graag.
 9. Anja

  onkruid weg en extra mm bak

  En ik maar denken dat ik voor het meeste al te laat ben. Zo leer ik steeds weer wat bij. Als ik die lijst lees dan heb ik zo nog een derde bak nodig
 10. Afgelopen week is mijn vriend druk bezig geweest in de tuin met als gevolg dat bijna al het onkruid, grote stuiken etc. weg zijn! Eindelijk kan ik de tuin zelf zien en staat het onkruid niet meer tot aan mijn heupen. We merken nou ook pas hoe groot onze tuin is. De plek waar mijn mm bak zou komen te staan blijkt namelijk veel groter te zijn dan wij dachten. Wij dachten dat er 1 kon staan maar er blijkt gewoon ruimte te zijn voor 2! Mijn vriend kwam al direct met het idee om er nog één bij te zetten Één klein probleemje, ik heb maar planten gezaaid voor 1 bak... Ik wil nou uitzoeken wat ik nou nog kan zaaien (ik wil liever geen planten kopen) en of het handig is om die bak er nou al neer te zetten of dat ik gewoon te laat ben. Ik weet dat dingen als sla en andijvie gewoon nog kunnen en ik voor tomaten en paprika te laat ben maar verder weet ik het nog niet. Mocht iemand tips hebben dan hoor ik het natuurlijk graag Nou hopen dat het eindelijk eens wat beter weer gaat worden zodat de rest ook naar buiten kan. Ik ben een beetje klaar met die jungle in mijn huis
 11. Anja

  5-5-2012

  Bedankt voor de tip. Ik was zelf al blij dat ze dit keer in ieder geval blijven leven. Ik heb ze vandaag in een grotere/hogere bak gezet en dus dieper geplant. Hopelijk zal het nou wat beter gaan. En tja die zon... ben bang dat we die de komende dagen nog niet gaan zien. Leuk he! Ik had dat ook echt niet meer verwacht. Ik heb nou één mooi kropje en drie kleine kropjes. Alleen ligt het nou allemaal plat door een dikke hagelbui vannacht maar hopelijk komt dat wel weer goed.
 12. Anja

  5-5-2012

  Vandaag maar weer eens foto's van alles gemaakt. Wat is het leuk om alle foto's te bekijken en te vergelijken met de vorige keren. In één van mijn vorige berichten had ik het er over dat de andijvie niet goed groeide. Ik had de moed al opgegeven toen ze een groeispurt kregen. Ondertussen staan er 4 in een mand in de tuin. Waarschijnlijk had ik ze veel eerder in de tuin moeten zetten, maar al doende leert men hé De tomatenplanten zijn dood gegaan. Ik ben er nog steeds niet achter wat het was maar ben wel blij dat het nou gebeurde en niet over een maand. Ik heb nou namelijk (dankzij het advies wat ik op mijn vorige bericht kreeg) nog opnieuw kunnen zaaien. Hopelijk gaat het dit keer beter. Ik lees vaak dat tomatenplanten vrij makkelijk zijn, maar ik moet bekennen dat ik er toch wat moeite mee heb. Ik heb nou twee tomaten planten die al wat groter zijn en het (tot nu toe) redelijk doen. Daarnaast heb ik dus een aantal opnieuw gezaaid. Hier zit ook de vleestomaten bij die ik heb gekregen: De tiny tim groeit naar mijn idee niet zo best. Ze zijn nou zo groot als de lengte van mijn duim... Ik zal er morgen wel even een foto van maken. De augurk groeit heel erg snel! Sneller dan ik had verwacht. Ze staan er nou zo bij: Ze zijn eigenlijk te groot voor de pakken waar ze nou in zitten. Ze moeten dit nog één nachtje vol houden en dan krijgen ze morgen een grotere "woning" De paprika's hebben heel lang stil gestaan. Uiteindelijk begonnen ze deze week weer te groeien. Ik lees overal dat het tel aat is om ze nou nog te zaaien. Nou zijn die van mij van maart maar nog erg klein. Ik zie wel wat het wordt en ander kijk ik of ze kunnen overwinteren zodat ik er volgend jaar wat aan heb. Als laatste nog een foto van de stokbonen. Deze groeien erg snel! Ik heb ze 2 weken geleden gezaaid en op dit moment staan ze er zo bij: En ook nog één die volgens mij niet helemaal weet wat de bedoeling is.. Genoeg foto's voor vandaag. Ik zal binnenkort ook nog wat foto's maken van wat er in de kas en tuin staat, maar daar regent het nou te hard voor Ik moet toegeven dat het zaaien e.d. veel tijd en energie kost maar ik vind het zo leuk! Ik ben ook erg blij dat ik dit forum tegen ben gekomen. Ik heb hier al zoveel geleerd en ondanks dat het mij niet lukt om overal op te reageren ben ik erg blij met alle adviezen van de profs.
 13. ik heb dat bericht gisteravond pas geplaatst dus ik heb nog niks gedaan de mm bak staat nog niet dus ik doe alles tijdelijk in potten en manden. De constructie wordt iets met stokken.bij 8 planten in een vak is gaas niet handig. Het zaaien doe ik altijd binnen, maar zodra ze uit komen gaan ze zo snel mogelijk naar buiten. Dart is beter voor ze en ze worden ook vrij snel te groot voor mijn vensterbank
 14. Vandaag had de Dirk van de broek hier in Enschede 4 grote aardbeienplanten te koop voor 4,95
 15. Bedankt voor je antwoord! Ik ben dus niet de enige die het soms het overzicht met al die bonen kwijt raakt Maar je hebt gelijk. Zolang ik maar weet dat het een stokboon is maakt het niet uit welke soort. Zolang ze maar lekker zijn Wat groeien die trouwens hard!
×
×
 • Create New...