Jump to content

Rantje

Members
  • Posts

    3,061
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Personal Information

  • LOCATION
    Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rantje's Achievements

  1. Hihi Helly, je wilt heel graag mijn pepertje proeven he??? Die gebruik ik dus nooooooit meer ergens in hoor Die ratatouille klinkt ook wel lekker...hihi doet me weer denken aan de film, die is zo gaaf Maar nee, niet geproefd eigenlijk best stom Maar wel goed geproefd toen 't zooitje uit de oven kwam, het heeft een aparte smaak. Niet vies in ieder geval.
  2. Nou eigenlijk heel graag, mis mijn kefir 't Is echt zo stom, de pot gleed uit mijn handen en viel deels in de gootsteen met een sopje erin en deels op de grond, alles onder de smurrie en glas dus er was geen redden meer aan Thanks, was echt heel lekker! zoutbadje, bitter??? We hebben ze in plakken gesneden en even met een druppie olijfolie kort in een grillpan gedaan. En toen mee gestapelt in de ovenschaal. Stond niks in het recept dat ze eerst een kuurbadje ofzo moesten hebben Tuurlijk! Gezellig Maarre neem voor de zekerheid een diepvriespizza mee ofzo Je weet maar nooit bij ons
  3. Nee klopt. Ik had vrij veel weggeven en na de laatste keer een ongelukje gehad met nieuwe maken. Dat wat we gedroogd hadden doet het dus niet en ik zit te wachten tot ik wat terug krijg van mensen waar ik aan gegeven had. De meeste zijn met vakantie Dus ben al twee weken kefirloos
  4. Gister heb ik voor het eerst Moussaka gegeten. Had natuurlijk mijn Kermit en Baby Belle aubergines, prachtige vruchten, maar geen idee wat we er mee moesten maken. Eten nooit aubergines. Als je dan gaat zoeken op internet dan kom je wel erg veel dingen tegen, moeilijke recepten, recepten met 'rare' ingrediënten en uiteindelijk iets wat niet moeilijk was, we de juiste spullen voor in huis hadden en ons alltwee lekker leek. Best wel lef he, om zo maar op vrijdag de 13e iets 'onbekends' te gaan maken. Nou hebben we de ervaring dat wij ook op andere dagen regelmatig pech momenten hebben en echt bijgelovig zijn we ook niet Het is heel goed gelukt, we hadden het recept door twee gedeeld , voor het geval; dat ht niet lekker zou zijn maar de ovenschaal is helemaal opgegaan (De pizza's lagen al stand by maar die liggen nu dus nog steeds in de vriezer ) Eerst de tuin in en het een en ander bij elkaar geplukt en geknipt. Das altijd een van de leukste dingen hoor, shoppen in de tuin Voor de Tzaziki een Market More komkommer, eigen knoflook, takje Dille en beker yoghurt uit de winkel Voor de Moussaka: Baby Belle aubergines, tomaatjes, kleine uitjes, ze beginnen bloemen te maken, groter gaan ze niet worden dus En wat kruiden: Oregano, basilicum, tijm en rozemarijn De komkommer wat groter gehouden dan normaal, hadden ook geen kwark, maar 't was wel erg lekker zo De moussaka was eigenlijk niet erg moeilijk. Het rook meteen al lekker toen knoflook en ui in de pan zaten. Het kaas-achtige sausje was een twijfel gevalletje, gaat nog wel eens mis met bloem enzo Even geproefd en het was erg smakelijk De aubergines kort gegrilled, ging ook goed. Toen in laagjes alles in de ovenschaal... 20 Minuten later was 'ie klaar...en nog een kwartier later was 'ie helemaal op
  5. Oke, ik heb nu witte staan, hopen dat die ook goed gaan. Maar volgend jaar op zeker weer de rode erin
  6. Dat zijn gevaarlijke stekels Blijf die kas helemaal gaaf vinden van je En wat een boel tomaten zeg En zo'n heerlijk koolrabi ding zie ik op de eerste foto. De laatste heb ik van de week geoogst, vind ze erg lekker Zit er smaakverschil in de rode en witte of je weet?
  7. Hihi gekke dingen die Fuzzy Wuzzy's, wel grappig. Eentje groeit amper en de ander groeit zo mega dat hij de bladeren krult en dan ziet 'ie er helemaal debiel uit De Tiny Tim doet het ook goed maar die is ook niet zo mini. Van de week, als ik 't niet vergeet, zou ik de micro tom en de andrina naast elkaar op de foto zetten. Alleen vraag ik me bij de Green Zebra af of dit geen struikomaat is, hij groeit niet zoals de stamtomaten 't Is een volle bos, zitten wel aardappeltjes aan, keertje gevoeld Maar na die Eerstelingen kost het me nu nog veel meer moeite om te wachten tot de plant aangeeft dat 'ie 'klaar' is Volgend jaar kies ik andere aardappels, met hoge opbrengst Dat idee had ik al. Had 3 planten, geloof dat er ergens verdwaald in de tuin nog een andere staat , de bloemetjes kwamen wel overeen trouwens. Verwisseld heb ik ze niet, de naam stond op de bekers geschreven. Maar 't zal wel weer vaag zaad zijn. Is van tuinkabouter en soms kiemt het helemaal niet, soms maar een klein deel en er komt soms dus iets anders uit. Tsja dat had geen smakelijke foto meer geweest, en minstens een dag later Stom he, hij zat al in m'n mond, net ingeslikt, en toen bedacht ik...foto
  8. Ziet er mooi uit allemaal. Wat zijn die schorseneren groot En je pompoenen vind ik heel gaaf
  9. Rot klus??? Viel harstikke mee Hihi ik heb het door mijn moeder laten doen, ik kan niet zo priegelen En dit keer was het niet mijn schuld maar van de tuinkabouter knutsel ploeg. Keurig in overleg gedaan, en dan 4 weken later pas komen doen en dan mopperen dat ze er niet goed meer bij kunnen, ja daar kan ik niks aan doen hoor Welke plantjes heb jij dan? Heb ook de Andrina nog Verklap het nou niet Dank je wel! Ja, 't is een mooie plant en ruikt ook erg lekker. Jammer dat je 'm niet zo kan eten. Wel in de soep doen en dan er weer uit halen maar verder kan je er niet echt iets mee dacht ik. Nou ja hij staat mooi te zijn Dank je wel!
  10. Oowwww hihi. Raar genoeg moest ik zo nodig weer een paar soorten, vind de planten zo leuk. En ze zijn allemaal zo anders Maar echt peper gebruiken behalve dan korrels in de molen doen we niet De andere soorten zijn nog niet rijp, die Prairie Fire is gewoon heel snel. En super mooi om te zien Volgend jaar ga hem zeker weer zaaien, of misschien laat ik hem wel overwinteren. Misschien dat we er nooit meer een peper van eten hoor, maar als plant is 'ie zo onwijs leuk. Heb ook een paar soorten die niet tot nauwelijk heet zijn, dus voor oons lekker genoeg om iets op smaak te maken zonder het courgette soep effect. Laat het tegen de tijd dat ze te oogsten en dus te proeven zijn even weten Ja ik vind het ook geen groenten maar aardappels vallen daar ook onder toch? Ik heb de Roseval nog staan, ben braaf aan het wachten tot 'ie afsterft...tot nu toe staat 'ie erg mooi en vol te wezen en heeft íe nog geen zin om te gaan liggen
  11. Dat verklaart een hoop @ Helly Ja maar dat schijnen planten te zijn die inmens veel ruimte innemen..al doet de gewone aardappel dat eigenlijk ook wel En heb het nog nooit op, misschien eens op de markt kopen De erwten van Sugar Snaps smaken gewoon naar erwten. Te lang gewacht worden ze wel meliger maar das met de normale doperwten ook. Lavas: nee niet echt, vind het heerlijk om op te knabbelen Bietjes: Gewoon proeven, denk wel dat het water een goed idee was bij het recept, anders zou het wel erg zuur worden En alles in twee gedeeld omdat we minder maakten Uhhh waar hebben we het nu over
  12. Gelukkig maar. Zo stom ben ik dus niet Nou ja weggaan is ook leuk natuurlijk...maar volgens mij ga ik heimwee krijgen naar m'n tuin Maar heb je veel last van onkruid? Ik heb alleen 'last' van zo hier en daar een paddestoel. En losgewaaide bloemblaadjes enzo van mensen verderop, maar die verdwijnen dan weer in de compost, voor de variatie
  13. Ja griezelig ding tot nu toe he? De planten zelf zijn leuk en hoe raarder en enger het eruit ziet des te minder wordt er gejat uit de tuin Micro Tom is tot nu toe mijn favoriet, qua plantje dan, 't heeft wel wat Jeetje zeg dat je dat ziet. Op twee stengels zaten wat van die luisjes, daar had ik dus de foto van gemaakt. maar echt te zien was het niet...hihi De rest heeft het niet, en nu zijn ze allemaal weg, van de regen denk ik
  14. Echt krankzinnig he? Ben er best vanonder de indruk eigenlijk. Heb nog een ander mini soortje, de Andrina. Ziet er erg leuk uit, is iets langzamer maar heeft minder vruchten. Laat het nog wel weten welke het beste smaken Haha is goed hoor, al klopt er van de planning niet heel veel meer Over de aardbeien, ben ik ook druk over aan het nadenken. De drie in de volle grond doen het eerder dan die in de bakken. Maar de bakken nemen minder ruimte in. En aardbeien zijn gewoon vreselijk lekker Hier zat uitlopers aan de Ostara, dus uitbreiding zit er wel in, weet alleen nog niet hoe Nee, gewoon op de mix en compost. Sommige potten zijn met potgrond gevuld, ik vind zelf dat dat dicht slaat en de planten die in compost staan het beter doen behalve dan de Eerstelingen, die aardappelschurft hebben. Kan niet zo veel kwaad maar het schijnt toch een schimmel te zijn die in de compost gezeten heeft. En voor een hogere opbrengst dus ook een ander soort zou moeten hebben. In de winter eens even uitpluizen welke dat gaat worden maar eens gaan zoeken wat er allemaal voor lekkers mee gemaakt kan worden. Maar ik weet nog steeds niet wanneer ze te oogsten zijn Als er amper verdikking in zit viind ik ze rauw lekker door de sla. Als ze iets dikker worden zijn ze ongeveer gelijk aan peultjes, iets zoeter alleen. Kort bereiden...als warme maaltijd vind ik z ietsje dikker smakelijker. Als ze nog iets dikker worden kan je ze ook nog eten, heeft wat weg van een spercieboon. Te dik zijn ze smerig, dan kan je dus de erwten opeten. Zeer veelzijdig dus, en geeft steeds opnieuw peulen. Dit is al de vierde keer van de zelfde planten dat we er voor twee man een maaltje van plukken. Staan 8 planten in een vak. Hihi ik heb hem laatst bij iemand gezien maar die zei dat je gewoon veel moet knippen om hem een beetje schappelijk te houden. Want idd. alleen lavas is niet te bedoeling. Al vind ik het dus heerlijk om de blaadjes zo op te eten Die van de site van Diana. Alleen een peper durfde we niet aan, na het courgette soep drama We hebben even geproefd toen alles goed gemengd was en een tikkeltje suiker erbij gedaan. Volgende potje denk ik dat we er wat van die groene peperkorrels bij kunnen doen, een beetje een pittig smaakje zou best lekker zijn maar 't moet niet heet worden zeg maar. We hebben minder gemaakt dan het recept, wilde eerst proberen maar als cijfer geef ik het een 9. Koud is lekker, warm ook
×
×
  • Create New...