Jump to content

GlennD

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Staden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. GlennD

  Tomaten 2017

  Hallo, Er is een barst ontstaan in de stam van mijn dwergtomaten, ik heb de 2 delen zo dicht mogelijk terug bij elkaar gebracht, komt dit goed? Of is mijn plant verloren?
 2. Beste, mogen deze geoogst worden? Zijn padron pepers (spaanse tapas pepers).
 3. Ok, thx, wat doe ik best met deze vruchten? Laten hangen of verwijderen? Of nog even wachten?
 4. Op de plekken voelen ze ook wat zachter aan, ze krijgen dagelijks 1 x water in de morgen. Iets minder water geven mss?
 5. Ok thx, dus nx aan de hand met mijn paprikas?
 6. Beste, Sinds kort komen er zwart / paarse vlekken op mijn 1e paprika vruchten. Het is een geënte paprika, krijgt dagelijks op hetzelde tijdstip water + wekelijks vloeibare meststof. Weten jullie wat dit is? Of is dit normaal?
 7. GlennD

  Tomaten 2017

  Hallo, Wat is dit verschijnsel aan mijn tomaten? Doe ik iets verkeerd? Teveel of te weinig water? Ze staan in een pot, en ik zorg ervoor dat de potaarde nooit droog staat, wat wil zeggen dat ik ongeveer dagelijks een goede portie water heeft. De plant zelf staat ook wat slapjes, de takken bladen hangen redelijk naar beneden, komt dit door het warme weer van de voorbije dagen / weken ? Of heb ik effectief iets verkeerd gedaan. Kan ik deze nog redden indien er iets mis mee is? Alvast bedankt.
 8. Goedenavond, Voor mijn eerste ervaring met de moestuin heb ik beslist om te beginnen met planten in potten. Alles lijkt tot nu toe oké te gaan. Enkel bij mijn Pyros tomaat heb ik zo wat mijn twijfels, er beginnen wel vruchten aan te komen, maar ik weet niet of ik het wel correct doe. hier is de setup: Pot van +-40 cm diameter, en een hoogte van +- 35 cm. Heb deze met zo'n 30 cm potaarde voor groenten gevuld. Deze is idd aan het groeien, er komen al tomaten aan, maar ik weet niet hoe het zit met water geven. De één zegt dagelijks een beetje (via een petfles), de andere zegt afbouwen (eerst dagelijks, dan 2 x per week, dan pas om de 2 weken). Nu zou ik graag weten of dit principe ook van toepassing is op tomaten in pot, daar de wortels niet heel diep kunnen gaan om op zoek te gaan naar water. zie foto van mijn plant: Alvast bedankt voor jullie advies.
 9. GlennD

  Tomaten 2017

  Hoe bewater je eindlijk het beste kleine trostomaten (bv: tiny tim)? Zelfde methode als gewone tomaten? Of toch anders? Thx
 10. Heb ik nog niet gedaan hoor (enkel pepers hier en daar een blad) was gewoon algemene vraag, daar dit mijn 1e ervaring is met zelf groenten planten. Toch bedankt voor de info!
 11. GlennD

  Tomaten 2017

  Aan de grond bij mijn Tiny Tim (kleine tomaatjes voor teelt pot) zijn er redelijk wat takken / bladen, mijn vraag is nu of ik deze mag verwijderen of niet? Nemen ze niet teveel voeding af voor de vruchten?
 12. GlennD

  Tomaten 2017

  De Vruchten van mijn Pyros tomaat beginnen te komen, nu stel ik wel vast dat ik voor het moment 1 grote tomaat hangen heb en verschillende kleintjes. De grote begint onderaan als het ware een "barst" te vertonen: Komt dit wel vaker voor ? Ik denk niet dat dit neusrot is. Wijst dit er op dat ik iets verkeerd doe ? Of hoort dit erbij? Alvast bedankt.
 13. Thx, zie dat die ene terug wat aan het groeien is, bloem is er ondertussen wel afgevallen (was terug dicht). Ik zal ze voldoende water geven en dit opvolgen
 14. Ik geef ze iedere dag water, ik doe dit s'avonds, wanneer de grootste warmte weg is. 1 x per week geef ik ze dan vloeibare mest die ik in water doe.
×
×
 • Create New...