Jump to content

Nedlets

Members
 • Content Count

  620
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Maastricht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Iemand ervaringen met een enttang? Ziet er erg handig uit, juiste diameter hout en de tang knipt een perfect passende snede.
 2. De issai staat nog in rust maar stiekem hoop ik komend seizoen voor het eerst vruchten te krijgen, dit wordt nu jaar 3? van aanplant...
 3. Ik heb hier een tientallen jaren oude druivenstok staan die recent kort gewiekt is. Dit is een gevoelig ras voor schimmel etc. Ik heb ook een andere stok staan die resistent is. Ik wil op een uitloper van vorig jaar kort bij de grond de nieuwe stok enten. Mag dit nu al? Druivelaars deze week gesnoeid, enthout ligt nu in de koeling.
 4. Hmm, 15-20cm van de muur afhouden gaat heel lastig worden. Ik weet niet hoe ik dat nog moet realiseren. Ik ben net terug van vakantie ja, ik kan me niet herinneren dat het ervoor ook al was, maar ook niet met zekerheid zeggen dat het er niet was. Al wordt het automatisch bewatert, maar mogelijk onvoldoende. Inderdaad enkel het oude blad lijkt aangetast.
 5. Staat op een muur op het zuiden. De trossen hebben niks wit. Hoogstens een paar bruine spikkels maar ik verwacht daar niks ergs van. Ik zie geen signalen van schimmel, ook achterkand blad niks mis mee.. Wat zou de muur uitmaken?
 6. Aanplant vorig jaar op terras, gaat nu dus tweede seizoen in. Mogelijk een tekort aan iets? Voorjaar kalk en iets bemest met koemest (grote plantgat dus weinig). Alle trossen op 4 trosjes na weg gesnoeid. Zie fotos.
 7. Mijn Issai staan nu in hun derde jaar (tweede seizoen). Helaas nog geen bloei gezien. Vorig jaar heeft vrouwlief ze helaas onthoofd met de trimmer. Vanaf dit jaar voor het eerst echt behoorlijke groei (Nu al een scheut van een meter ofzo). Zal dit jaar wel geen vruchten op komen helaas. Hopelijk volgend jaar voor het eerst. @ Goldfish, wat zuur dat je twee mannen hebt staan zeg! Mocht je hem gaan rooien/ snoeien hou ik me aanbevolen voor een paar stek/entmateriaal. Nog wat vroeg voor mij om te enten maar dan kweek ik ze wel eerst wat op in een pot en vanuit daar entmateriaal pakken. Ik stuur je ook een pb.
 8. Gekocht als tafeldruif. Zeer zoet. Wijngaard in zuid-limburg verbouwt hem als wijndruif. Dus ook daar goed geschikt voor. Stek van vorig jaar. Prijs overeen te komen voor moestuinforum. https://link.marktplaats.nl/m1287234321
 9. Twee kiwibessen. Vorig jaar per ongeluk een uitloper afgeknipt, deze gestekt en zijn nu mooi opgekomen. Prijs voor moestuinforum leden lager, overeen te komen. Kan verstuurd worden. https://link.marktplaats.nl/m1287232051
 10. Kijk eens op marktplaats in Maastricht, daar staat een advertentie van mij onder naam moestuinplanten. Ik heb er nog wat over. Kleine planten maar gaan snel genoeg in een tunnelkas. Klein prijsje mag je alles op komen halen. Alle planten zijn vanuit biologisch zaad. Onder andere coeur de boef, crime de noir, black russian en meerdere snacktomaten. https://link.marktplaats.nl/m1287233541
 11. Nedlets

  Deno-methode

  Mijn pepers en paprika gaan altijd alleen maar deno. Veel makkelijker in de gaten te houden hoe ze het doen. Minder plaats en minder stekgrond nodig.
 12. Dankjewel voor de positieve reacties! Ik ben ook benieuwd wat dit gaat geven. Veelal als mensen planten overwinteren gaat vaak een groot deel van de plant de zolder op. Vaak met luizen tot gevolg. Deze plantjes hebben geen extra verzorging, ik geef ze wel bijna altijd AB voeding als ik ze water geef (weinig reserve in de pot). Het was echt proppen met wortels het kleine potje in en opvullen met aarde. Geen idee of deze een voorsprong gaan hebben op planten van dit jaar. Website over Bonsai Chili's http://www.fatalii.net/Bonsai_Chiles_Bonchi
 13. Wat is iedereen vroeg erbij zeg! Ik heb eind van het seizoen 2017 bij een forumlid gratis planten opgehaald om hier bonsai pepers van te maken. Kluit uitgestoken uit de grote pot en overgepot in een klein potje. 99% van het blad verwijderd en onthoofd. Zo staan ze er nu bij, ik heb maandelijks behoorlijk blad gesnoeid. Voor bonchi (bonsai chili's) hebben ze continue warmte en licht nodig. Dat kan (wil) ik ze niet bieden op dit moment. Ze staan dus op de vensterbank te wachten tot ze naar buiten kunnen. Hebben geen speciale zorg gehad. In het begin na het overplanten een paar weken onder TL licht. Daarna de vensterbank op. Ben benieuwd hoe deze zich ontpoppen dit seizoen.
 14. Thx Bit. Uitgraven had ik ook al aan gedacht, maar dat gaat hem niet worden. De serre staat al op opsluitbandjes en de binnenkant is al gelijk aan de bandjes, ik denk dat dan alles gaat verzakken. Daarbij is me dat teveel werk. Ik ga je andere tips proberen!
 15. De eerste zonnestralen van het nieuwe jaar hebben zich laten zien, op veel plekken vinden de eerste voorbereidingen al plaats. Zo ook in huize Nedlets. Nu heb ik vorig jaar voor het eerst tomaten in de serre gehad, dit is mij erg goed bevallen maar wel met één grote maar. Ik heb een kleine serre (2,5x2m ofzo) die in de nok net 2 meter hoog is. Aan de zijkanten zal die rond de 160-170cm hoog zijn. Afgelopen jaar liet ik de planten eerst langs de zijkant groeien en dan richting de nok. Dit was opzich best goed te doen, maar toch merkte ik dat de planten eigenlijk veel te hoog waren. Ik teelt in potten dus ik ben zo al 20cm vanaf de onderkant kwijt. Ik zoek dus naar mogelijkheden om dit tegen te gaan. De serre is bestraat, ik kan de potten dus niet dieper zetten. Helpt het om ze later te zaaien? De vraag is dus eigenlijk hoe zorg je ervoor dat de bloemtrossen dichter op elkaar zitten en de plant zo min mogelijk strekt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...