Jump to content

Nedlets

Members
 • Posts

  624
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Maastricht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. M'n pa heeft nieuwe foto's gemaakt, ik heb ze toegevoegd.
 2. Haha nee dat klopt, komt vooral door de slechte camera in mijn telefoon. Foto 3 zie je het wel het beste, bijna scherp. Korstmos, waar zie je dit dan? Ik probeer vandaag met een andere telefoon foto's te maken.
 3. Bij mijn vader in de voortuin staan twee olijven bomen in pot. Ze staan er al jaren en worden erg verwaarloosd. Ik mag ze dus hebben en ze wat aandacht en liefde geven. Echter zag ik vandaag dat de stammen beschimmeld lijken te zijn. Wittig en groenige vlekken/delen. Iemand een idee? Ze staan normaliter eerder veel te droog dan te nat, alleen met de regen de laatste tijd in Limburg.. er is ook een mogelijkheid dat de grond zo dicht geslagen is dat dit voor een vochtprobleem zorgt. Ik hoop dat het te zien is op de foto's.
 4. Helaas vanwege omstandigheden alles weg moeten doen twee jaar geleden inclusief stelling en planten. Nu komt er weer meer ruimte om wat plantjes te halen. Welk substraat gebruiken jullie? Mijn vorige ervaringen was een mix van cocopeat, turf, trufstrooisel. Maar dat is relatief arbeidsintensief en nu met covid nog extra. Wat zijn de resultaten in normale potgrond met frigostekken?
 5. Iemand ervaringen met een enttang? Ziet er erg handig uit, juiste diameter hout en de tang knipt een perfect passende snede.
 6. De issai staat nog in rust maar stiekem hoop ik komend seizoen voor het eerst vruchten te krijgen, dit wordt nu jaar 3? van aanplant...
 7. Ik heb hier een tientallen jaren oude druivenstok staan die recent kort gewiekt is. Dit is een gevoelig ras voor schimmel etc. Ik heb ook een andere stok staan die resistent is. Ik wil op een uitloper van vorig jaar kort bij de grond de nieuwe stok enten. Mag dit nu al? Druivelaars deze week gesnoeid, enthout ligt nu in de koeling.
 8. Hmm, 15-20cm van de muur afhouden gaat heel lastig worden. Ik weet niet hoe ik dat nog moet realiseren. Ik ben net terug van vakantie ja, ik kan me niet herinneren dat het ervoor ook al was, maar ook niet met zekerheid zeggen dat het er niet was. Al wordt het automatisch bewatert, maar mogelijk onvoldoende. Inderdaad enkel het oude blad lijkt aangetast.
 9. Staat op een muur op het zuiden. De trossen hebben niks wit. Hoogstens een paar bruine spikkels maar ik verwacht daar niks ergs van. Ik zie geen signalen van schimmel, ook achterkand blad niks mis mee.. Wat zou de muur uitmaken?
 10. Aanplant vorig jaar op terras, gaat nu dus tweede seizoen in. Mogelijk een tekort aan iets? Voorjaar kalk en iets bemest met koemest (grote plantgat dus weinig). Alle trossen op 4 trosjes na weg gesnoeid. Zie fotos.
 11. Mijn Issai staan nu in hun derde jaar (tweede seizoen). Helaas nog geen bloei gezien. Vorig jaar heeft vrouwlief ze helaas onthoofd met de trimmer. Vanaf dit jaar voor het eerst echt behoorlijke groei (Nu al een scheut van een meter ofzo). Zal dit jaar wel geen vruchten op komen helaas. Hopelijk volgend jaar voor het eerst. @ Goldfish, wat zuur dat je twee mannen hebt staan zeg! Mocht je hem gaan rooien/ snoeien hou ik me aanbevolen voor een paar stek/entmateriaal. Nog wat vroeg voor mij om te enten maar dan kweek ik ze wel eerst wat op in een pot en vanuit daar entmateriaal pakken. Ik stuur je ook een pb.
 12. Gekocht als tafeldruif. Zeer zoet. Wijngaard in zuid-limburg verbouwt hem als wijndruif. Dus ook daar goed geschikt voor. Stek van vorig jaar. Prijs overeen te komen voor moestuinforum. https://link.marktplaats.nl/m1287234321
 13. Twee kiwibessen. Vorig jaar per ongeluk een uitloper afgeknipt, deze gestekt en zijn nu mooi opgekomen. Prijs voor moestuinforum leden lager, overeen te komen. Kan verstuurd worden. https://link.marktplaats.nl/m1287232051
 14. Kijk eens op marktplaats in Maastricht, daar staat een advertentie van mij onder naam moestuinplanten. Ik heb er nog wat over. Kleine planten maar gaan snel genoeg in een tunnelkas. Klein prijsje mag je alles op komen halen. Alle planten zijn vanuit biologisch zaad. Onder andere coeur de boef, crime de noir, black russian en meerdere snacktomaten. https://link.marktplaats.nl/m1287233541
 15. Nedlets

  Deno-methode

  Mijn pepers en paprika gaan altijd alleen maar deno. Veel makkelijker in de gaten te houden hoe ze het doen. Minder plaats en minder stekgrond nodig.
×
×
 • Create New...