Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

kamerplanten licht water temperatuur


DeKlusjesman

Recommended Posts

Een ruimte wordt direct sfeervol met een kamerplant. U brengt een stukje natuur uw huis binnen met een rustige bladplant of uitbundige bloeier. Kamerplanten komen uit verre streken en hebben eigenschappen die passen bij een leven in tropische bossen of in droge woestijnen. Ze hebben daarom allemaal hun eigen eisen wat betreft licht, water, temperatuur en grond. Hieronder leest u hier meer over.

Link to comment
Share on other sites

Licht

  • Een raam op het westen of het oosten is voor de meeste planten ideaal. Ze krijgen dan zonlicht, maar nooit de felle middagzon. Een raam op het zuiden is alleen geschikt voor cactussen en vetplanten. Voor planten die van schaduw houden is een venster op het noorden ideaal. Zet ze niet te ver van het raam: op twee meter vanaf het venster is er al vier maal minder licht, op drie meter negen maal.

 

Lucht en temperatuur

  • In een kamer met centrale verwarming is de lucht relatief droog. Cactussen en vetplanten kunnen hier prima tegen, maar voor andere kamerplanten is het vaak te droog. Besproei de planten daarom regelmatig met een fijne waternevel.

 

Water en voeding

  • De meeste planten laten zien dat ze water nodig hebben; bladeren en stengels gaan slap hangen. Planten die constant vochtig moeten staan kunnen het beste in een plastic of in een geglazuurde pot gezet worden.Geef nooit teveel water en het liefst alleen op kamertemperatuur. Sommige planten, zoals azalea’s en cyclamen, geven de voorkeur aan een dompelbad. De kluit kan zich dan goed volzuigen. Als u uw kamerplanten echt wil verwennen, geef ze dan regenwater. Daar zit minder kalk in en het wordt door kamer- en kuipplanten zeer op prijs gesteld. In het groeiseizoen hebben de meeste planten behoefte aan extra voeding. Bij Life & Garden is behalve universele voeding ook specifieke mest verkrijgbaar. Een gezonde plant is minder vatbaar voor ziekten. Tegen ongedierte en gebreksziekte heeft Life & Garden veel doeltreffende producten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...