pieter1 Geplaatst: 7 oktober 2012 Geplaatst: 7 oktober 2012 Ik heb een soort van weckketel aangeschaft met een digitaal instelbare temperatuur. Ik wil met deze ketel vruchtensappen pasteuriseren, om het lang houdbaar te maken.Mijn vraag is op welke temperatuur dien je te pasteuriseren, en hoe lang. Ik wil graag de minimale temperatuur en tijd gebruiken, om de waardevolle stoffen in de sappen zoveel mogelijk intact te laten. Quote Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/
RobO Geplaatst: 8 oktober 2012 Geplaatst: 8 oktober 2012 (aangepast) 10-20 min op 75-85 graden, ff proberen hè http://www.hei-heg-hoogeind.dse.nl/historie_gebied/kookboek%20ncb%201956/de_inmaak.htm pardon, link... 9 oktober 2012 aangepast door Gast Quote
pieter1 Geplaatst: 9 oktober 2012 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2012 Bedankt, handige links! Quote Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.