pieter1 Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Ik heb een soort van weckketel aangeschaft met een digitaal instelbare temperatuur. Ik wil met deze ketel vruchtensappen pasteuriseren, om het lang houdbaar te maken.Mijn vraag is op welke temperatuur dien je te pasteuriseren, en hoe lang. Ik wil graag de minimale temperatuur en tijd gebruiken, om de waardevolle stoffen in de sappen zoveel mogelijk intact te laten. Quote Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 (edited) 10-20 min op 75-85 graden, ff proberen hè http://www.hei-heg-hoogeind.dse.nl/historie_gebied/kookboek%20ncb%201956/de_inmaak.htm pardon, link... Edited October 9, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pieter1 Posted October 9, 2012 Author Share Posted October 9, 2012 Bedankt, handige links! Quote Volg de gebeurtenissen op de kwekerij/imkerij http://bessenkwekerij.com/Van de bijenwas maken we zelf kaarsen: http://www.bijenwaskaarsen.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.