Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Paar simpele zuurstof plantjes gezocht (straal 20 km rond Eindhoven)


Aanbevolen berichten

Ik ga beginnen met mijn vijver leven in te blazen nu ik mij voldoende geïnformeerd heb (zie mijn vijver topic). Natuurlijk zijn zuurstof plantjes noodzakelijk. Wie heeft een paar verschillende zuurstofplantjes voor me? (liefst paar verschillende mocht een bepaalde soort niet aanslaan in mijn vijver.)

 

Leuk detail: je wordt om de oren geslagen met bio producten tegen van alles en nog wat. Terwijl alles op een natuurlijke manier geregeld kan worden. Ik was vooral op zoek naar een natuurlijke manier om mineralen terug in het water te laten komen. De eerste 5 pagina's van google slaan je om de oren met vloeibare producten, klei of chemische producten. Dat vijver water alleen maar degradeert in kwaliteit. Mijn logica is dan: als dat zo is, dan zouden er geen natuurlijke vijvers (zonder inbreng van mensen) aanwezig zijn op de wereld. Dit is dus wel het geval. Dus moest er een natuurlijke manier zijn. Mineralen komen terug in het water in de natuur door deze te onttrekken van gesteenten. Mede door de bacteriën die zich hierop bevinden. Poreuze gesteente zouden helpen met het mineraliseren van het water en bacteriën kunnen zich hierin makkelijk vestigen.

 

Dus ik ga lava stenen halen en hopelijk heeft dit het gewenste effect. Ik dacht, ik type mijn verhaal hier maar even zodat meer mensen geholpen zijn. (misschien was het beter om een aparte topic te maken :P)

 

Dank je wel voor jullie tijd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...