Jump to content

greenchitect

Members
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Eindhoven

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn Senecio heeft het een tijd goed gedaan. Maar nu zijn de bladeren slap. Ik merk op dat tegen de avond als de zon weg is dat de bladeren weer een stuk steviger zijn. Dus ik ging ervan uit dat de grond te droog is omdat de plant moeite heeft met de verdamping. Enkel ik kan de krulling van de bladeren niet echt plaatsen (zie foto). Dingen die ik geprobeerd heb: - 2 weken zonder water : geen verbetering - water geven: geen verbetering Weet iemand mischien wat er aan de hand is met mijn senecio? Alvast bedankt
 2. Ondertussen nog een ander klein plantje gespot en gekregen van de buur: Prachtig zilver varen achtig blad, wie kan mij de naam vertellen?
 3. Net de plant gaan halen bij de buur, nog een paar foto's gemaakt. Er kon geen teken van bloemtrossen zien @roeier. Voorlopig is het dan maar een lijsterbes! ^^
 4. Ik heb meerdere vogelnesten, hommel nesten en bijen nesten in mijn tuin, en mijn prioriteit is insecten en dieren aantrekken om de kwaliteit van mijn tuin optimaal te maken ^^ Na wat onderzoek zie ik dat de boom / struik goed te trainen is. + blad is mooi en de bloei en bessen.... teveel voordelen om het niet te doen ^^ Dank jullie wel voor de info! ^^
 5. Ik kan deze overnemen van een buurman, maar ik zou graag willen weten wat het is ^^ Kwestie van geen enorme ding in mijn kleine tuin te hebben die de rest verstikt ^^ Maar ik vind het blad geweldig, mooi gevederd.
 6. Zonder te zeuren, zelf geen voorstander van spitten. Maar ik zie zelf geen direct verband tussen dichtslaan en spitten. Er is wel een verband tussen dichtslaan en geen mulch laag gebruiken (na 1.5 jaar elke dag onderzoek lezen en experimenteren kan ik hier uren over praten en in detail gaan maar mischien dat ik dat eens in een vid ga doen ^^ )
 7. mmmm de arbutus ziet er wel mooi uit, enkel op foto's wordt deze nog al breed. Bij jou ook Bit?
 8. Die cornus spreekt me wel aan, enkel die felle rode kleur is enkel op 1 jarig hout? Ik heb geen zin om elk jaar te gaan snoeien enkel om die fel rode kleur te behouden in de winter. Heb je ervaring met de plant?
 9. "Waar is mijn gras?" HIER IS MIJN GRAS! (haha, ik kon het niet laten )
 10. Vond het wel leuk, een woekerende sierui (moest het 3x herlezen) Ik zou er jaloers op zijn ^^ Inderdaad, zeer kwetsbare dingen, gaan snel dood door verrotting, en zijn (naar mijn weten) niet sterk genoeg om concurrentie te vormen als je er iets overeen plant.
 11. Lijkt verdacht veel op hop http://www.stoutsandstilettos.com/p1090628/
 12. Kan iemand mij vertellen wat dit is? Want het wurgt mijn vlinderstruikboom. ^^
 13. Je zegt het zelf al zo een beetje ^^ Saai, maar ook moeilijk nog weg te halen, en veel onderhoud (in mijn ogen). Ik probeer mijn tuin zo in te richten dat ik zo goed als geen onderhoud meer heb. In mijn smalle tuin wordt deze ook iets te groot, vooral het wortelgestel oncontroleerbaar.
 14. Rhododendron: Giftig voor bijen, ik vermijd ze als de pest. (al weet ik dat ze mijn volume probleem perfect oplossen) https://www.bijenhouders.nl/files/nvwa-bijen-nbv-251014.pdf Camelia: heb ik al Mahonia: Het stijve donkergroene saaie blad met naalden vind ik niet echt warm en gezellig. Al een paar keer overwogen maar het spreekt me helemaal niet aan. Toch bedankt voor het idee ^^
×
×
 • Create New...