Jump to content

spike

Members
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dit jaar heb ik extreem veel naakt slakken als ik ook buiten de moestuin raap dan heb ik er zo 200 op een avond. ik ga de nematoden proberen te kweken en dan te gieten zodat ik minder last van de naaktslakken heb. wordt vervolgd! als ik ook s'morgens raap dan heb ik er in de moestuin zo 20. Ze klimmen zelfs in de 50 cm hoge zonnebloemen om daar de toppen uit te vreten of ze knakken door het gewicht van de slak op een hoogte van 25 cm af. Ze vreten mijn snijbonen planten op zelfs als die al 1 meter hoog zijn. de strijd gaat door! slakkenkorrels zouden niet goed zijn voor het bodem leven vooral de regenwormen daarom wil ik die eigenlijk niet gebruiken.
 2. Dit jaar heel veel last van naaktslakken. Denk dat het komt door het vele water en genoeg voedsel en de temperatuur. hebben jullie nog goede manieren om ze te bestrijden? Wil eigenlijk geen slakken korrels gebruiken omdat dit slechter voor het bodem leven zou zijn. 200 naaktslakken gisteren geraapt ook buiten de moestuin !
 3. persoonlijk vind ik het erg warm worden in mijn tunnel kas (hier kan ik de rest van de dag last van hebben) ik dacht 20 x 9 x 3,5 onderste +/- 1,8 meter geen plastic . schaduwdoek zit er het hele jaar overheen . beter zou zijn als je een ventilatie raam / luik had boven in het dak van de kasof aan de kopse kanten boven in maar dat heb ik niet . hierdoor kan de warmte ontsnappen. de nieuwe tunnelkassen kunnen vaak het dak openen boven in google maar eens Aardbeiplanten ging bij mij ook niet goed in de grond in de tunnel en in bakken kregen ze het ook te warm . het kan midden in de zomer te warm zijn om overdag in de tunnel te zijn. bij de normale planten kassen hebben ze de deuren ook open staan in de zomer en hebben dan alleen druiven tomaten en paprikaas in de kas dacht ik.
 4. met 2 man trek ik het folie over de tunnelkas van 0 meter tot 3,5 meter . je legt het folie dus in de lengte naast de tunnelkas. dan trek je het met behulp van touwen die je over de tunnel kas gegooit hebt omhoog . aan de andere kant werkt de zwaarte kracht mee. vast zetten en klaar ! dan heb ik er schaduw doek overheen en dan de spanlinten zodat het storm vast zit!
 5. Wat is de hoogte van de tunnelkas? Wat doe je aan ontluchting ? hoe voorkom je dat het te warm wordt in de tunnelkas? in het midden heb ik een pad van 1 meter breed . Hier door kan ik snel en makkelijk lopen evt met kruiwagen aan de zijkanten heb ik ook een pad goed: de snijbonen doen het goed in de tunnelkas puntpaprika's flespompoen neemt al vlug heel veel ruimte in bonen komkommer lavendel zonnebloemen Op een begeven moment wordt het te warm in de tunnelkas maar dat heb je ook in een gewone kas Dan worden alleen de planten gehouden die daar tegen kunnen. sla en andijvi gaat dan schieten
 6. spike

  Watertimer o bar

  dat wil niet zeggen dat je ze niet ergens nog kunt kopen! ze worden alleen niet nieuw geproduceerd. soms staan er nog op marktplaats maar misschien zijn er nieuwe door andere merken geproduceerd.
 7. aluminium frame op de grond hoorde standaard bij de kas met in elke hoek een rechthoekige paal ( die in de grond zit) die precies in de hoek past en de hoogte +/- 10 cm van het aluminium frame heeft zo hadden andere mensen het op gelost.
 8. ja de jaren vliegen voorbij . durf zo niet te zeggen hoelang ik al weer lid ben. maar het is gezellig hier maar al helemaal tijdens de moestuin dagen bij jorieke! Waar het heel gezellig was altijd. en namen ineens een gezicht krijgen.
 9. snijbonen en zonnebloemen voor gezaaid in bakjes
 10. spike

  Watertimer o bar

  gardena T1030card wordt volgens mij door de meeste gebruikt .
 11. wilgen takken halen als er gesnoeid wordt dan kun je ze gratis krijgen. meestal in het najaar winter. of gewoon erom vragen hier of op marktplaats.
 12. spike

  hallo allemaal

  er zijn een hoop bomen die als je die 20 jaar geleden gepoot had . nu al te groot of uitgeproduceert zouden zijn. maar begrijp wat je bedoelt . nog een fijne dag allemaal.
 13. spike

  hallo allemaal

  terug van weg geweest vorig jaar erg druk gehad met andere dingen en het was erg droog. nu moet ik mijn moestuin nieuw leven in blazen en bepalen wat ik dit jaar allemaal wil gaan doen. De gezaaide lavendel van vorig jaar doet het goed. mag dit jaar verhuisen naar de tuin. ben er door het late en koude voorjaar er laat bij. Maar ga gewoon weer het een en ander proberen. succes allemaal
 14. marjoleinvdh : waar koop jij het karton de compost zag dat er erg veel prijs verschil is wortels frigo planten zijn langer dan 15 cm De rest van de moestuin moet ik ook nog om turnen . en ik zet graag bonen deze moeten geen extra mest hebben . dus ook geen compost. meestal zet ik veel snijbonen. lukt goed en vind ik lekker. bedankt alvast
 15. bedankt voor de uitleg morgen kijk ik het filmpje. Wortels van frigo planten zijn vlug langer dan 15 cm. Ik heb al gegoogeld op karton maar nog niks op rol tegen gekomen en de prijs was ook nog niet interessant! Karton op rol gegoogeld en prijs is veel beter . maar moet nog even verder zoeken. Er moet door het karton niet alleen gras maar ook onkruid braam, distels, brandnetels, en ook een hoop ander onkruid af gestorven worden
×
×
 • Create New...